Tori et Lokita met in cast Tijmen Govaerts en Charlotte De Bruyne

Tori et Lokita van het tweevoudig Gouden Palm-winnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne (voor Rosetta en L’Enfant) gaat vandaag in première op het filmfestival van Cannes. Deze Vlaamse co-productie doet ook mee aan de Officiële Competitie, waardoor er een flinke Vlaamse inbreng is. Naast Tori et Lokita zien we namelijk ook Close (van Lukas Dhont) en De Acht Bergen (van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen) – ook zij maken kans op een Gouden Palm in Cannes.

Buiten de competitie in Cannes zien we ook Rebel van Adil el Arbi en Bilall Fallah, die aankomende donderdag 26 mei in première gaat.

Tori et Lokita

Tori et Lokita speelt zich vandaag af, in België. Een jongen en een tienermeisje zijn alleen van Afrika naar hier gereisd. Ze zetten hun onoverwinnelijke vriendschap in om de moeilijke omstandigheden van hun verblijf aan te kunnen. 

Cast Tori et Lokita

In de hoofdrollen van Tori et Lokita zien we Pablo Schils (Tori) en Joely Mbundu (Lokita). Zowel Pablo Schils als Joely Mbundu debuteren in deze film. Daarnaast zien we ook twee opvallende Vlaamse namen in de Tori et Lokita cast, namelijk Tijmen Govaerts en Charlotte De Bruyne, die beide ook in Cannes aanwezig zullen zijn bij de première. Deze twee jonge Vlaamse acteurs hebben natuurlijk al de nodige ervaring.

Makers

Jean-Pierre en Luc Dardenne zijn verantwoordelijk voor het scenario en de regie van Tori et Lokita. Vlaams producent in deze Belgisch-Franse coproductie is Bart Van Langendonck voor Savage Film (Rundskop, De Patrick, Dealer). In België brengt distributeur Cinéart de film later dit jaar uit in de bioscoop. Wild Bunch is verantwoordelijk voor de internationale rechtenverkoop.

Foto: VAF © Christine Plenus

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 mei 2022 /