Diepe Gronden: cast met Linda de Mol (SBS6 en Videoland)

Diepe Gronden is de nieuwe Nederlandse serie van (én met) Linda de Mol. Deze vierdelige thrillerserie is zowel op Videoland, bij SBS6 als op Kijk.nl te kijken. Begin 2022 werd-ie voor het eerst uitgezonden, maar in de zomer van 2022 (vanaf donderdag 4 augustus) kun je ‘m opnieuw kijken om 20.30 uur bij SBS6. Een uurtje later staat-ie op Kijk.nl. Op Videoland kun je ‘m meteen bingewatchen. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de Diepe Gronden cast met onder andere Linda de Mol, Egbert Jan Weeber, Peter Blok, Hannah Hoekstra, Urmie Plein (alle vijf op de fotot). Maar ook: Abbas Fasaei, Mark Rietman, Chris Zegers, Ricky Koole, Susan Visser en Kasper van Kooten.

Dit artikel over Diepe Gronden en de cast verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 2 januari 2022; op 4 augustus 2022 heeft-ie een update gekregen.

Diepe Gronden

Anna van Kessel (Linda de Mol) is gedragsdeskundige bij de Nationale Politie. Op verschillende plekken in Nederland wordt zij ingezet om te adviseren bij lopende (moord)onderzoeken. Nu wordt ze ingeschakeld bij een zaak in de Weerribben. Daar is het lichaam van de 17-jarige Daphne Oosthoek (Sterre van Woudenberg) naakt en met een plastic zak om haar hoofd gevonden in het water. Hierdoor wordt al snel gedacht aan een seksueel motief. Michel van Ginkel (Chris Zegers), de boswachter van de Weerribben, is de laatste die haar levend heeft gezien. Als Anna een link ontdekt met een ander meisje dat drie jaar eerder verdween, brengt dat de zaak in een stroomversnelling. En als er opnieuw een meisje verdwijnt, gaan alle alarmbellen af en beseffen Anna en het politieteam – dat onder leiding staat van Timon de Zwart (Egbert-Jan Weeber) – dat ze mogelijk te laat zijn. 

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste series, films en programma’s, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, kom bij onze Facebook-groep of volg ons op Instagram.

Diepe Gronden cast

De hoofdrollen in Diepe Gronden worden gespeeld door Linda de Mol en Egbert-Jan Weeber. Op de promotiefoto worden zij geflankeerd door Hannah Hoekstra, Urmie Plein en Peter Blok. Verder zien we in de Diepe Gronden cast Chris Zegers, Mark Rietman, Ricky Koole, Susan Visser en Kasper van Kooten. En we mogen natuurlijk ook de Belgische acteur Abbas Fasaei niet vergeten.

Acteurs Diepe Gronden

Nu zijn de meeste acteurs uit Diepe Gronden bij mij wel bekend. We hebben over een aantal ook al op VlaamsKijken geschreven. Maar voor de volledigheid natuurlijk weer een lijst met waar we de cast van Diepe Gronden anno 2022 van kennen. We lichter daarbij eerst Abbas Fasaei uit.

Abbas Fasaei

Op VlaamsKijken vinden we een ‘Vlaamse link’ in Nederlandse producties natuurlijk extra interessant. Zo zijn we dan ook verrast als Abbas Fasaei zijn opwachting in Diepe Gronden maakt. Hij speelt de rol van Didier Blanchot. Wist je dat hij in het dagelijkse leven niet alleen acteert, maar ook docent is. Abbas Fasaei heeft al heel wat (internationale) rollen op zijn naam staan. Zo gaan we hem als Faysal zien in Het Gouden Uur, in Tehran speelt hij Hossein. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Familie als Abbas en in Cordon als Rokhan.

Cast Diepe Gronden

  • Linda de Mol zien we natuurlijk veel op tv als presentatrice. Maar je kent haar natuurlijk ook als actrice, bijvoorbeeld uit de nieuwe film Alles Op Tafel, series als Familie Kruys, Gooische Vrouwen, Iedereen is Gek Op Jack. Maar denk ook aan Terug naar de kust en in April, May en June.
  • Egbert-Jan Weeber zag je recent nog in De Piraten van Hiernaast en het vervolg op deze film.  Je kent hem verder bijvoorbeeld van Bagels & Bubbels, Moeder – ik wil bij de revue, maar ook uit Verborgen gebreken. En zo zijn er nog tal van series en films met Egbert-Jan Weeber. De laatste serie die ik voor Diepe Gronden met hem zag, was het spannende Commando’s. Toevallig zag ik ‘m deze week ook nog toen ik op Videoland Odds keek. Egbert-Jan Weeber werkt momenteel aan Only You, waarin hij als Arthur te zien zal zijn.
  • Peter Blok was in tal van Nederlandse film sen series te zien. Denk aan De K van Karlijn en Het A-Woord. Maar je zag hem ook in Een Goed Jaar (Videoland / VTM) en De verschrikkelijke jaren tachtig. Momenteel werkt hij aan de tv-serie Anoniem en Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn.
  • Hannah Hoekstra zag je recent in online series als Joardy Season 2 en De Edelfigurant. Maar je kunt haar ook kennen van de Vlaams (Nederlandse) film De Patrick met daarin een naakte Kevin Janssens. Deze week is daarnaast de oudere serie Odds op Videoland verschenen, waarin zij de hoofdrol speelt. Het is daarnaast wachten op de nieuwe film Faithfully Yours.
  • Urmie Plein was als Anna te zien in Red Light, maar je zag haar ook in Lieve Mama, jaren geleden speelde ze de rol van Dolores in A’dam & E.V.A.
  • Chris Zegers zag je de laatste jaren vooral op tv als presentator van 3 op reis. Daarnaast was hij twee jaar geleden te zien in Hollands Hoop als Rinus. We schreven eerder ook al over De hel van ’63, waarin hij ook een hoofdrol speelde. Het grote publiek leerde hem kennen als acteur; hij speelde meer dan honderd afleveringen de rol van Sasza in Onderweg naar Morgen.
  • Mark Rietman was de afgelopen tijd in verschillende films op tv te zien, zoals April, May en June, maar ook in Penoza: The Final Chapter. Hij is eveneens te zien in Oogappels, maar ik ben ook erg benieuwd naar het nieuwe De Droom van de Jeugd die eraan komt dit jaar.
  • Ricky Koole kun je kennen uit Ten minste houdbaar tot (die recent op tv was) en Oogappels, maar ze speelde eind 2020 ook mee in de kerstserie Kerstgezel.nl. Wist je dat ze ook al verschillende cd’s en boeken op haar naam heeft. Hier ontdek je meer over de series en films waarin ze speelde, maar ook over haar cd’s en boeken.
  • Susan Visser zag je recent op Videoland in Follow de SOA. Ik heb ontzettend van haar genoten als Laura in Smeris. Verder was ze bijvoorbeeld te zien in de Vlaams-Nederlandse serie Als de dijken breken, maar we leerden haar natuurlijk kennen in 1990 als Dirkje in In de Vlaamsche pot.
  • Kasper van Kooten zag je in 2020 in Scrooge Live, voor de 2021-versie bewerkte hij de tekst. Je zag hem in het najaar van 2020 ook weer in All Stars, deze keer als vader van. Verder kun je hem kennen uit Oogappels en de K van Karlijn.

Linda de Mol

Linda de Mol: “Ik ben een enorme fan van Scandinavische crimeseries en mijn grote wens was dan ook om zo’n serie te maken. Diepe Gronden is een ontzettende spannende en dramatische miniserie geworden, waar ik erg trots op ben. En natuurlijk was het zeer fijn om weer samen te werken met Will Koopman, en uiteraard ook met deze fantastische cast.” Diepe Gronden is geschreven door Lex Passchier, geregisseerd door Will Koopman en wordt geproduceerd door ITV Studios. 

Diepe Gronden kijken op SBS6 of Videoland

Je kunt Diepe Gronden vanaf donderdag 4 augustus iedere donderdagavond om 20.30 uur op SBS6 kijken. Een uurtje later komt-ie dan op Kijk.nl. Daarnaast kun je ‘m bingewatchen op Videoland. Net als bij de Net5-serie Adem in, Adem uit was Diepe Gronden heel snel op Videoland te zien. Diepe Gronden vanuit België kijken? Momenteel wordt hij nog niet aangeboden via streamingdiensten die hier toegankelijk zijn. Wel kun je via een VPN Verbinding – die je op Nederland zet – kijken via Kijk.nl. De eerste aflevering komt op woensdag 4 augustus om 21.25 uur online.

Aantal afleveringen Diepe Gronden

Vraag jij je af hoeveel afleveringen Diepe Gronden telt? Dat zijn er vier. Het is dus echt een mini-serie waar – wat mij betreft helaas – zo doorheen bent. En ik ben niet de enige, want ik zie in mijn statistieken dat er heel veel wordt gezocht naar het aantal afleveringen van Diepe Gronden en zelfs naar Diepe Gronden aflevering 5.

Diepe Gronden seizoen 2?

Dan vraag je je natuurlijk af of we ook Diepe Gronden seizoen 2 kunnen verwachten. Daar is nog niets over bekend. Het verhaal van het eerste seizoen – en zeker het slot van aflevering 4 – geven zeker mogelijkheden voor een tweede seizoen van Diepe Gronden. Wat heeft die – vanuit de bosjes – naar Anna starende man in petto… Ik kreeg er tijdens het kijken echt de kriebels van en zie hier wel een mooie overloop in naar Diepe Gronden seizoen 2. Officieel is er nog niets bekendgemaakt, maar als we meer weten, houden we je via onze socials natuurlijk op de hoogte.

Foto: Mark de Blok

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 augustus 2022 /