Een Goed Jaar cast: Frances Lefebure, Johny Voners en Joke Devynck

Een Goed Jaar is nu op Streamz (België) en Videoland (Nederland) te kijken; later komt deze reeks op tv bij VTM. De cast van Een Goed Jaar liegt er niet om met hoofdrolspelers als Boris Van Severen, Jurgen Delnaet, Joke Devynck en Frances Lefebure. Dit is tevens de serie waarin we Johny Voners voor het laatst – voor zijn overlijden – in actie zien. En dan hebben we het nog niet over alle bekende acteurs in de Een Goed Jaar cast die bijrollen spelen. Je leest er hier alles over!

Een Goed Jaar verhaal

In de tv-serie Een Goed Jaar stoten Lenny (Boris Van Severen) en Erik (Jurgen Delnaet) in de Ardennen per toeval op de kelder van Eriks oudtante met wapens en wijn uit WOII. Ze hebben allebei dringend geld nodig en proberen een Brusselse antiquair ervan te overtuigen dat de wijn van Hitler was. Uiteindelijk blijken er meer en schimmiger figuren geïnteresseerd te zijn dan ze hadden verwacht. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

‘Hot new project’

Een Goed Jaar heeft wat mij betreft echt veel te lang op de plank gelegen. Ik heb ‘m via Videoland al zo’n anderhalf jaar geleden kunnen kijken en snap niet dat-ie in België niet eerder is uitgebracht. Of dat te maken heeft met het overlijden van Johny Voners – die in deze reeks voor het laatst te zien is – durf ik niet te zeggen. Maar dat-ie door kennis goed ontvangen is, weten we al langer. Een Goed Jaar was namelijk geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een ‘hot new project’ met een originele pitch.

Cast Een Goed Jaar

De cast van Een Goed Jaar bevat stuk voor stuk prominente Belgische acteurs en actrices. Begin oktober 2019 werden de eerste namen al bekendgemaakt. Namelijk die van hoofdrolspelers Boris Van Severen, Jurgen Delnaet, Joke Devynck en Frances Lefebure. En later ook die van Johny Voners. Een Goed Jaar cast bevat nog meer bekende namen, denk aan Jeroen Perceval, Matthieu Sys, Burak Balci, Inge Paulussen, Kürt Rogiers en Jean Benoit Ugeuz. En dan zijn er nog tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices die maar in een paar afleveringen van Een Goed Jaar te zien zijn. Kortom: Een Goed Jaar heeft een cast om U tegen te zeggen.

Frances Lefebure

Frances Lefebure heeft voor Een Goed Jaar echt een gedaanteverwisseling ondergaan. Ze speelt Rosy, de dochter van maffiabaas Michel (gespeeld door Johny Voners). De regisseur wilde van haar een kruising maken tussen Ariana Grande en Beyoncé Knowles, maar ik vind haar wel een tikkeltje meer ‘Anita’ dan dat ze zo glamoureus is als de twee zangeressen. Je kent Frances Lefebure natuurlijk als presentatrice van Cupido Ofzo en Make Belgium Great Again, maar ze speelde ook al verschillende rollen zoals in Studio Tarara, Gina & Chantal en Amigo’s (deze reeks is gemaakt door dezelfde makers als die van Een Goed Jaar). Haar meest recente project waarin we haar in de hoofdrol zien schitteren is F*** you very, very much. Wist je dat Frances Lefebure in het echt ook een relatie heeft met Boris Van Severen (net zoals in Een Goed Jaar)?

Joke Devynck

De andere vrouwelijke hoofdrol waar je niet omheen kunt in Een Goed Jaar wordt gespeeld door Joke Devynck. Zij kruipt in de huid van meestervervalser Judith. Deze actrice zag je bijvoorbeeld in de Nederlandse tv-serie Morten, maar je kent haar ook van Vermist en Het Goddelijke Monster. Vorig jaar zag je haar bijvoorbeeld ook in Nora & Sam. En ik vond dat ze een indrukwekkende rol speelde in All of Us. Op dit moment werkt ze aan de Nederlandse serie De stamhouder, waarin ze Mimousse zal spelen.

Jurgen Delnaet

Jurgen Delnaet speelt net als in Amigo’s één van de hoofdrollen in Een Goed Jaar. Als je één serie van hem moet zien, dan is het Marsman wel. Wat heeft die reeks destijds indruk op mij gemaakt. Maar Jurgen Delnaet heeft ontzettend veel ervaring, dus ook veel meer mooie rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem nog in de Nederlandse film De Liefhebbers. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Dode Hoek, Aanrijding in Moscou en De Collega’s 2.0. Een acteur die wat mij betreft nog veel vaker in films en series mogen zien.

Boris Van Severen

De andere mannelijke hoofdrol in Een Goed Jaar wordt gespeeld door Boris Van Severen. Zijn rol als politieagent in Studio Tarara vond ik echt heel overtuigend neergezet en ook in de GR5 heb ik van hem genoten. We zagen hem recent op Streamz in Déjà-Vu en F*** you very, very much. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de nieuwe film Skunk en de internationale tv-serie Renaissances waar ook Kevin Janssens en Lynn Van Royen een rol in hebben.

Johny Voners

Een opvallende naam in de cast van Een Goed Jaar is die van Johny Voners. De acteur die we kennen als Xavier uit FC De Kampioen is onherkenbaar. Zelfs zijn dochter had hem niet meer herkend, vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws. Hij is kaal, heeft een kort grijs ringbaardje en een streng zwart montuur. Echt heel anders dan hoe we hem kennen. Het is erg indrukwekkend om nu te zien; nu hij overleden is.

Acteurs en actrices Een Goed Jaar

Een Goed Jaar cast bevat zoals je zojuist al las nog meer bekende namen. Ben je ook zo nieuwsgierig waar je ze nog meer van kent én waar deze acteurs en actrices in 2022 mee bezig zijn. We vertellen je natuurlijk ook graag meer over deze leden uit de cast van Een Goed Jaar.

  • Burak Balci was te zien in het eerste seizoen van De Bunker. Hij debuteerde in de film Turquaze. En we zagen ‘m ook in Trouw Met Mij. Recent zag je hem als Zev in Hidden Assets.
  • Matthieu Sys is een jonge Vlaamse acteur, die al verschillende gave rollen op zijn naam heeft staan. Dit jaar kun je echt niet om hem heen. Je ziet Matthieu Sys namelijk niet alleen in Een Goed Jaar, maar ook in de knaller Black Out. Meer van deze acteur zien, dan mag Amigo’s niet ontbreken, net als 13 Geboden en ook In Vlaamse Velden blijft een aanrader. Net als Burak Balci zag je hem ook in Hidden Assets. Daarnaast hoor je de stem van Matthieu Sys in Storm Lara.
  • Jeroen Perceval is ook zo’n acteur van dit moment. Je zag hem al in tal van films en series. Welke je echt moet zien? Dat zijn toch echt series van de laatste tijd, zoals Billie vs Benjamin, De Bende van Jan de Lichte, Over Water en het nieuwe Fair Trade. Maar vergeet ook zeker zijn eigen film Dealer niet; die komt vrijdag 10 juni op Streamz. Daarnaast ben ik erg benieuwd naar H4Z4RD en The Hunter, waarin we hem beide gaan zien.
  • Niels Gomperts is een Nederlandse acteur, die je het Nederlandse publiek heeft zien opgroeien van puber tot stoere vent in Penoza (hij speelt Lucien van Walraven, de oudste zoon van Carmen). Ik had ‘m in Een goed Jaar niet meteen herkend. Je zag ‘m recent nog in Quo vadis, Aida? en Dirty Lines. Wist je dat Niels Gomperts de All Stars editie van Expeditie Robinson heeft gewonnen?
  • Kürt Rogiers zien we eveneens in de Een Goed Jaar cast. Voor mijn leeftijdsgenoten – de middendertigers – je keek vast ook naar hem toen hij in Costa enzovoorts speelde. Maar inmiddels is het een indrukwekkende lijst geworden. Niet alleen als acteur, maar ook als presentator. Momenteel werkt hij aan de theatervoorstelling Nachtwacht: Het Donkere Spiegelbeeld.
  • Inge Paulussen is een Vlaamse actrice, die ik ontzettend graag aan het werk zie. Ze wist mij voor het eerst te raken met haar spel in de serie Clan, maar wat heeft deze vrouw al geweldige rollen gehad in Vlaamse series. Mijn favorieten? Beau Séjour en De Bende van Jan de Lichte (haar personage is echt indrukwekkend). Daarnaast kun je in Nederland – via Videoland – nu ook Ketnet-serie Hoodie terugkijken. Op dit moment is ze te zien in Netflix-hit Twee Zomers.
  • Jean Benoit Ugeuz is een acteur uit Brussel, die te zien was in tal van Franstalige series en films. Maar denk ook aan Vihta met Wim Willaert en je zag hem in Grond als Patrick. Netflix-kijkers kunnen hem verder kennen uit La Treve.

Kadir Balci

Kadir Balci verzorgde de regie van Een Goed Jaar. Hij draaide eerder de speelfilms Turquaze en Trouw Met Mij (twee films met acteur Burak Balci, die ook meespeelt in deze nieuwe reeks) en de tv-serie Amigo’s. Recent maakte hij daarnaast Storm Lara en hij werkte mee aan Hidden Assets.

Makers Een Goed Jaar

Voor Amigo’s werkte Kadir Balci al samen met Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq. Zij creëerden en schreven toen het verhaal; dat doen ze ook voor Een Goed Jaar. Konrad Widelski is verantwoordelijk voor camera en dat is niet de minste; zo werkte hij mee aan Patrouille Linkeroever, Studio Tarara en Undercover. Producenten zijn Bruno Wyndaele en Dries Phlypo van het nieuwe productiehuis Mockingbird. The Film Kitchen is de Nederlandse co-producent. De reeks kreeg steun van het Mediafonds van het VAF, De Belgische Tax Shelter ism Belga Productions, de Nederlandse Production Incentive en Wallimage.

Een Goed Jaar kijken

De tv-serie Een Goed Jaar is al sinds 27 oktober 2020 in Nederland op Videoland te kijken. In België is de reeks zo’n anderhalf jaar later (op 8 juni 2022) eindelijk op Streamz te kijken. Daarnaast komt Een Goed Jaar op VTM. Een exacte uitzenddatum hiervoor is nog niet bekendgemaakt. Natuurlijk houden we je hiervan op de hoogte via onze InstagramFacebook-groep en nieuwsbrief.

Foto: Streamz / Thomas Dhanens

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 oktober 2019 /