De 16: cast, verhaal en meer… in herhaling op Canvas kijken

Goed nieuws voor wie de Vlaamse serie De 16 nog niet op tv heeft gezien. Ik ontdek net dat deze serie – waar we op 26 augustus 2016 voor het eerst over schreven – vanaf vanavond (dinsdag 13 juni 2023) weer op tv is. Je kunt kijken naar de eerste twee afleveringen vanaf 22.07 uur op Canvas. Lees hier alvast meer over De 16, cast, verhaal en makers.

Dit artikel uit 2006 heeft op 13 juni 2023 een korte update gekregen.

De 16 op Canvas

De 16* is een eigenzinnige fictiereeks van Canvas, die kwam na Bevergem en Clinch. De Vlaamse serie De 16 gaat over de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat. De reeks combineert drama met comedy. Scenario en regie van Willem Wallyn (waarvan je in 2023 kon kijken naar zijn productie Zonder Afspraak), naar een idee van politiek journalist Wouter Verschelden. De reeks wordt gefilmd met iPhones en krijgt ook een crossmediaal verlengstuk online en op de sociale media.

De 16

De macht grijpen in de Wetstraat 16, dat is het ultieme doel van vicepremier Steven Kennis (gespeeld door Michael De Cock*). Maar om eerste minister te worden, is er nog veel werk aan de winkel. En dat beseft ook De Partij. Die roept Charles Van Praet (gespeeld door Jan Hammenecker*), die de politiek wil verlaten voor een topjob bij de Europese Centrale Bank, terug van Frankfurt om Kennis in de 16 te krijgen. Van Praet wordt de nieuwe kabinetchef van Kennis en stelt onmiddellijk orde op zaken, zonder daarbij iets of iemand te sparen. En dat zorgt voor hilarische, maar soms ook wel gênante momenten.

De 16 cast

De cast van De 16 wordt gevormd door Michael De Cock, Jan Hammenecker,  Dries Heyneman, Boris Van Severen, Andrew James Van Ostade, Isabelle Van Hecke, Kris Cuppens, Ikram Aoulad en Ludo Hoogmartens. Stuk voor stuk acteurs en actrices waar we hier al meer over hebben geschreven. In een update zal ik dit even bijwerken. Blijf ons volgen via  Instagram en onze Facebook-groep om dat niet te missen.

Makers

De 16 is een productie van Luna Films en Grid Film voor Canvas, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De serie telt zes afleveringen en wordt omschreven als een comedy over het leven op het kabinet van een vicepremier en de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat. Hij was voor het eerst op Canvas te kijken op woensdag 26 oktober 2016.

Foto: De 16 – Charles Van Praet (Jan Hammenecker) – (c) Eric de Mildt

De 16 met Jan Hammenecker: cast, verhaal en meer... in herhaling op Canvas kijken

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 juni 2023 /