Het gouden uur: cast met o.a. Abbas Fasaei en Nabil Mallat

Het gouden uur cast met Vlaamse acteurs Abbas Fasaei, Nabil Mallat en Amine Bahr start vanavond (zondag 23 oktober) om 20.20 uur met dubbelaflevering op NPO 3. De afleveringen zijn terug te kijken via NPO Start én het hele seizoen van de zesdelige thrillerserie staat zelfs al op NPO Plus. Ontdek hier alles over de nieuwe Nederlandse tv-serie, waarbij de Het gouden uur cast verder wordt gevormd door Nasrdin Dchar, Ellen Parren, Matteo van der Grijn, Sophie Veldhuizen, Melody Klaver en Mohammed Azaay.

Het gouden uur: thriller serie

De nieuwe zesdelige thrillerserie speelt zich af in de nasleep van een terroristische aanslag in Nederland. Het eerste uur na een aanslag is cruciaal. Dat is het moment waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. De serie volgt alle betrokkenen, waaronder daders, slachtoffers en alle hulpdiensten die het eerst ter plaatse zijn. Dit uur van leven of dood en de gevolgen van een terroristische aanslag zijn te zien in de spannende serie Het Gouden Uur.

Het gouden uur

Mardik, gespeeld door Nasrdin Dchar, is een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst. Hij krijgt een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal (Abbas Fasaei) naar Nederland is gekomen. Een dag later wordt Nederland opgeschrikt door een terroristische aanslag. Mardik verdenkt zijn jeugdvriend en gaat direct op onderzoek uit. Tegelijkertijd wordt Mardik gewantrouwd door AIVD-agent Joëlle (Ellen Parren) nadat ze een verontrustende ontdekking doet uit zijn verleden. Waar Mardik al zijn pijlen op zijn jeugdvriend richt, raakt Joëlle er steeds meer van overtuigd dat Mardik zelf iets met de aanslag te maken heeft. De klopjacht die volgt heeft verstrekkende gevolgen…

Het gouden uur cast

De cast van Het gouden uur wordt gevormd door tal van bekende Nederlandse acteurs en actrices, maar we zien ook de Vlamingen Abbas Fasaei, Nabil Mallat en Amine Bahr. De hoofdrollen worden gespeeld door Nasrdin Dchar (Marik), Abbas Fasaei (Faysal), Ellen Parren (Joëlle), Matteo van der Grijn (Ilja), Sophie Veldhuizen (Michelle), Melody Klaver (Janne) en Mohammed Azaay (Riad). Verder zijn er in de Het Gouden uur cast rollen weggelegd voor Soumaya Ahouaoui, Yannick de Waal, Tamar van den Dop, Charlene Sancho, Nabil Mallat en Amine Bahr.

Vlaamse acteurs in cast Het gouden uur

Wat wij bij VlaamsKijken natuurlijk extra leuk vinden, is dat we in de Het gouden uur cast diverse Vlaamse acteurs spotten. Dat zijn absoluut niet de minste met ervaren acteurs Abbas Fasaei en Nabil Mallat en nieuwkomer Amine Bahr.

We zetten de Vlaamse acteurs in de Het gouden uur cast even op een rijtje:

 • Abbas Fasaei zagen we recent nog in de hoofdrol in de Nederlandse serie Diepe Gronden. Wist je dat hij in het dagelijkse leven niet alleen acteert, maar ook docent is. Abbas Fasaei heeft al heel wat (internationale) rollen op zijn naam staan. In Tehran speelt hij Hossein. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Familie als Khalid en in Cordon als Rokhan.
 • Nabil Mallat is nog zo’n Vlaamse acteur waar je (internationaal) echt niet omheen kan. Je zag hem als Osman Azizi in Netflix-serie Into the Night. En afgelopen jaar speelde hij de hoofdrol in de gave film Cool Abdoul (die ook op Netflix staat). Verder speelde hij bijvoorbeeld ook een belangrijke rol in de Nederlandse serie Keizersvrouwen. Of denk bijvoorbeeld aan de film Rafaël.
 • Amine Bahr is een nieuwkomer op het tv-scherm; via zijn LinkedIn ontdek ik dat hij gestudeerd heeft aan de Thomas More-hogeschool en dat hij een achtergrond heeft op het gebied van graphic- en webdesign. Kortom een creatieve jongen die Amine Bahr. Volgens IMDB is dit zijn eerste rol; ik ben dus benieuwd wat we nog meer van deze acteur gaan horen.

Acteurs en actrices

Nieuwsgierig naar waar je de andere acteurs en actrices uit de cast van Het gouden uur van kent? We zetten ze – zoals je van ons inmiddels wel weet – voor je op een rijtje. Zo heb je meteen weer volop inspiratie qua Vlaamse en Nederlandse tv-series en films die je ook kunt kijken.

Acteurs en actrices Het gouden uur cast:

 • Nasrdin Dchar zal binnenkort te zien zijn in de Nederlandse thriller Faithfully Yours (met Vlaming Matteo Simoni). Nasrdin Dchar ken je verder als Potlood uit Mocro Maffia. En wat dacht je van de indrukwekkende kortfilm Klem, en denk ook aan Meskina en zijn voorstellingen, zoals Adem. Met Walid Benmbarek deed hij mee aan Hunted VIPS 2022.
 • Ellen Parren kun je kennen als Sophie Winter uit Klem (in die rol is ze ook in de Klem film te zien). Ze speelde in het tweede seizoen van Papadag de gekke vriendin van Tijn. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Billy van Theo Maassen en in de telefilm De Zitting.
 • Matteo van der Grijn heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Zo zag je ‘m recent in Forever Rich, Oogappels, Adem in adem uit, maar ook in KlemKeizersvrouwen en DNA.
 • Sophie Veldhuizen heeft verschillende luisterboeken ingesproken. Maar je zag haar eerder ook in de film Onze jongens, en in de tv-serie StartUp (in de rol van Eva Nuys). In de tussentijd was ze vooral veel te zien in het theater en in musicals.
 • Melody Klaver zag je recent nog in de telefilm Herman vermoordt mensen en tv-series als Nood en Thuisfront. De actrice speelde al in tal van films en series, zoals bijvoorbeeld naast Nabil Mallat (die je ook in de Het gouden uur cast spot) in Rafaël. Melody Klaver zal tevens te zien zijn in tv-series Incognito en Arcadia (twee reeksen waar ik beide ook erg nieuwsgierig naar ben).
 • Mohammed Azaay kun je kennen als Hassan uit Mocro Maffia seizoen 4. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook als politieagent in Vechtershart en als Ibn in Lijn 32. In de tv-serie Overspel speelde hij de rol an Mo. En zo heeft hij nog tal van rollen op zijn naam staan.
 • Soumaya Ahouaoui werkt op dit moment aan de film Leeuwin en zag je in de film Marokkaanse Bruiloft. Je zag haar ook in de serie Zina, klik om de link om nog meer over deze actrice te lezen. Momenteel werkt Soumaya Ahouaoui ook aan Napkin Blood en Mascotte.
 • Yannick de Waal debuteerde als twaalfjarige in Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi. Daarna zag je hem bijvoorbeeld in Zwarte Tulp, Bureau Raampoort en Een dorsvloer vol confetti. Daarnaast heeft hij ook veel internationale rollen op zijn naam. Hij werkt verder nog aan Florida Tales.
 • Tamar van den Dop was al in tal van series en films te zien. Daarnaast is ze de schrijver en regisseur van de film Blind met Halina Reijn, Joren Seldeslachts en tal van andere Vlaamse acteurs. Ze speelt ook mee in De droom van de jeugd en je zag haar in Oogappels en Instinct.
 • Charlene Sancho heeft verschillende gastrollen op haar naam staan; zo debuteerde ze in Ik weet wie je bent, maar je zag haar ook als Wies in Spangas. Volgend jaar zal ze te zien zijn in Goodbye Stranger.

Makers

Het Gouden Uur is geschreven door Simon de Waal. Je kent Simon de Waal bijvoorbeeld van bijvoorbeeld Unit 13, Baantjer, Cop vs. Killer en Noord Zuid. Maar voor mij is hij vooral de schrijver van diverse Baantjer- en andere spannende boeken. De regie is in handen van Bobby Boermans. Dat is niet de minste regisseur; hij werkte eerder onder andere mee aan Mocro Maffia (waarin Nasrdin Dchar natuurlijk ook een hoofdrol speelt), Hoogvliegers, Nieuwe Buren en filmt op dit moment Invasie (aldus IMDB). Het Gouden Uur wordt geproduceerd door NL Film in opdracht van AVROTROS.

Het gouden uur kijken

Wil je Het gouden uur kijken dat kan iedere zondagavond om 20.20 uur op NPO3 bij AVROTROS. Daarnaast kun je de aflevering van die week ook terugkijken via NPO Start. Heb je NPO Plus (de betaalde streamingdienst van de NPO) dan kun je het hele seizoen van Het gouden uur nu al kijken. Alle zes afleveringen van Het gouden uur zijn namelijk op zondag 23 oktober online gegaan. Wil je vanuit het buitenland (bijvoorbeeld België) kijken naar de prestaties van de cast van Het gouden uur stem dan af op NPO3 (voormalig Nederland 3) of kijk via een VPN Verbinding (die je op Nederland zet) de afleveringen terug op NPO Start.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 oktober 2022 /