De Acht Bergen: cast en verhaal – film op Netflix en Streamz

De Acht Bergen van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen kun je op Streamz (België) en Netflix (Nederland) kijken. Ontdek in dit artikel meer over de film De Acht Bergen, cast, verhaal en makers Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen.

Update: Dit bericht verscheen voor het eerst op 19 mei 2022 op VlaamsKijken toen De Acht Bergen in wereldpremière ging tijdens het filmfestival van Cannes. Op woensdag 14 december 2022 is het bijgewerkt; De Acht Bergen is nu in Nederland en België in de bioscoop te kijken. En tot slot hebben we ‘m nog een update gegeven op 24 augustus. Nu kun je op Netflix (Nederland) en Streamz (België) kijken naar De Acht Bergen.

De Acht Bergen

De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen. 

De Acht Bergen cast

De Acht Bergen cast bestaat uit Italiaanse acteurs Luca Marinelli (Martin Eden), Alessandro Borghi (Devils), Filippo Timi (Vincere) en Elena Lietti (Anna). Ze zijn stuk voor stuk ervaren. Als je hieronder op hun naam klikt*, ontdek je meer tv-seris en films met deze acteurs uit De Acht Bergen cast.

Bestseller Paolo Cognetti

Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen* hebben niet alleen de regie van De Acht Bergen gedaan; ze namen ook het scenario voor hun rekening. Deze Belgisch-Italiaans-Franse coproductie is een adaptatie van Le Otto Montagne, de bestseller van Paolo Cognetti*.

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en filmmaker. Hij brak definitief door met De acht bergen. De rechten van De achtbergen werden verkocht aan veertig landen en het boek werd bekroond met de prestigieuze Premio Strega, de Premio Strega Giovani en de Prix Médicis étranger. Bij De Bezige Bij verschenen eveneens het autobiografische De buitenjongen*, de roman Sofia draagt altijd zwart*, het reisboek Zonder de top te bereiken* en de roman Het geluk van de wolf*. Recent verscheen zijn nieuwe boek Antonia* bij uitgeverij De Bezige Bij – een ode aan de vergeten Italiaanse dichter Antonia Pozzi.

De Acht Bergen in Cannes

De film ging eerder in Cannes in wereldpremière. Voor Felix van Groeningen was het de tweede keer – na De helaasheid der dingen in 2009 in de Quinzaine – dat zijn film in Cannes vertoond wordt. Charlotte Vandermeersch maakt met De acht bergen haar debuut als regisseur van een speelfilm. Ze was één van de weinige vrouwelijke filmmakers met een speelfilm in het officiële festivalprogramma van Cannes jaar. En dat deed ze meteen met succes. De Acht Bergen ging in Cannes namelijk naar huis met de Juryprijs.

Charlotte Vandermeersch

Nu denk je misschien: waar ken ik Charlotte Vandermeersch van? Nou, ze heeft als actrice al heel wat mooie rollen op haar naam staan. Je zag haar recent in De Anderhalve Meter Show, Baantjer het begin, maar ook in #hetisingewikkeld. Maar denk bijvoorbeeld ook aan haar hoofdrol in series Deadline 25/5, Deadline 14/10 en zo zijn er nog heel wat films en tv-series met Charlotte Vandermeersch*. Je zag haar ook als deelnemer aan het eerste seizoen van Over De Oceaan.

Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch zijn dolblij. “Wat zijn wij blij om onze film op deze manier aan de wereld te kunnen tonen. We zijn trots op onze samenwerking met elkaar, met Felix’ vaste kompanen Ruben Impens en Nico Leunen (eerder werkten ze mee aan Oscar-genomineerde The Broken Circle Breakdown en Beautiful Boy* van Van Groeningen, red.), met producent Hans Everaert en gans het Italiaanse topteam. Het was een voorrecht om dit warme, menselijke, epische verhaal te kunnen vertellen en een groot Europees project op poten te kunnen zetten. We blozen”, zei het duo toen bekend werd dat ze in competitie gingen tijdens het filmfestival van Cannes.

De Acht Bergen op Netflix en Streamz

Wil je De Acht Bergen kijken? Vanuit Nederland doe je dat op Netflix. En in België is De Acht Bergen op donderdag 24 augustus 2023 op Streamz verschenen.

De Acht Bergen in de bioscoop kijken

De Acht Bergen van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch was vanaf eind 2022 in de bioscoop te kijken. Verdeling in België door Kinepolis Film Distribution (KFD) en in Nederland door Dutch Filmworks (DFW). In Frankrijk is PYRAMIDE verantwoordelijk voor de distributie. In Italië en de rest van de wereld wordt de film verdeeld door VISION DISTRIBUTIO. De Acht Bergen is een Italiaans-Belgisch-Franse film in een productie van WILDSIDE (it), a FREMANTLE company, RUFUS/MENUETTO (Be) en PYRAMIDE PRODUCTIONS (Fr). De film wordt gecoproduceerd door VISION DISTRIBUTION. Elastic Film UK is executive producer.

Foto: Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen door Alessandro Tiraboschi (via VAF)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 augustus 2023 /