Nabil Mallat speelt hoofdrol in Rafaël (op Videoland)

Nabil Mallat speelt de hoofdrol in Rafaël; de nieuwste film van Ben Somogaart. Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen die in 2011 het wereldnieuws haalden. Nabil Mallat speelt de Tunesische Nazir. Melody Klaver de Nederlandse Kimmy. Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Eerder verschenen als roman van de hand van Christine Otten.

Nabil Mallat in Rafaël

Wanneer Nazir (Nabil Mallat) aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw.

Nabil Mallat ken je onder andere van Cordon, Keizersvrouwen, Image, Patser (ook te vinden op Videoland) en niet te vergeten de Netflix-serie Into the Night.

Ben Sombogaart

Regisseur Ben Sombogaart regisseerde eerder onder andere de films Knielen op een bed violen, De tweeling en De Storm. Over Rafaël zegt hij het volgende. “Het is een spannend en waargebeurd verhaal over grenzen, dromen, wilskracht en liefde die bureaucratie, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt. De acteurs geven een menselijk gezicht aan de verhalen die dagelijks in de media verschijnen. Zij maken de dilemma’s van de personages voelbaar en urgent. Hiermee is Rafaël de eerste Nederlandse lange speelfilm over de vluchtelingencrisis.”

Rafaël op Videoland

Rafaël met Nabil Mallat en Melody Klaver is recent toegevoegd aan Videoland. De film krijgt hier op dit moment vijf sterren! Het scenario voor deze film werd geschreven door Tijs van Marle en Massimo Gaudioso. Creative producer is Jelle Nesna en producent Reinier Selen.

De speelfilm Rafaël is geproduceerd door Rinkel Film in co-productie met omroep EO, Menuet (België), Jaako Dobra (Kroatië) en Verdeoro (Italië). De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Creative Europe MEDIA, CoBO, Paradiso Filmed Entertainment, EZEF, HAVC, de Belgische Tax Shelter en Intramovies.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

11 oktober 2018 /