Tv-serie Groeien & Bloeien met in cast o.a. Francisco Schuster

Groeien & Bloeien is de nieuwe tv-serie van VRT1. In de Groeien & Bloeien cast zien we tal van bekende namen, zoals Anouck Luyten, Francisco Schuster en Ben Segers. Ook Goeie Derick, Andrew Van Ostade, Maïmouna Bajie, Ini Massez, Greet Rouffaer en Peter Van den Eede zijn van de partij. Joost Vandecasteele en Koen Braeckman schreven het scenario. Elias Mentzel verzorgde de regie. Groeien & Bloeien kijk je iedere zaterdag – vanaf 16 maart – om 20.00 uur bij VRT1 en VRT MAX.

Groeien & Bloeien

Silke (Anouck Luyten) en Klaas (Francisco Schuster *) runnen samen met hun vader Frank (Ben Segers) het lokale tuincentrum Groeien & Bloeien in Rektem. Het is een echte familiezaak, maar het plotse vertrek van moeder Ingrid heeft een gat geslagen in het gezin én in het bedrijf. De familie probeert met veel liefde de zaak recht te houden, al hebben ze alle drie vaak een andere mening over de juiste aanpak…

Groeien & Bloeien gemist?

Groeien & Bloeien is iedere zaterdag vanaf 16 maart 2024 om 20.00 uur te kijken bij VRT1. Je kunt de reeks terugkijken op VRT MAX. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar de VRT MAX site gaat. 

Terug naar het verhaal van de reeks en natuurlijk ontdek je direct meer over alle acteurs en actrices:

TV-serie Groeien & Bloeien

Het gezin Versmissen deelt lief en leed met hun werknemers, die ze ook als familieleden zien. Niets of niemand – geen boze klant, vervelende milieuambtenaar of hardnekkige bladluis – kan hun band stuk krijgen. Tot Frank ontdekt dat er in de buurt een nieuwe, moderne hyper-tuinmarkt zal komen. Vanaf nu heeft hij maar één doel: Groeien & Bloeien redden van de ondergang. Hoe? Met zoveel mogelijk – volgens hem geniaal vernieuwende, volgens zijn gezin vergezochte en soms zelfs gevaarlijke – ideeën. 

Het tuincentrum moet groeien om te blijven bloeien en de hele ‘familie’ moet zich mee in de strijd gooien: ook boekhoudster Annemie (Goele Derick), Silkes verloofde Sven (Andrew Van Ostade) en Clio (Maïmouna Badjie), de nieuwe werkkracht die de zaak ook online op de kaart moet zetten. Bovendien is het niet helemaal duidelijk of Barbara (Ini Massez), ambtenaar voor Ruimtelijke Ordening en ex-lief van Frank, hun vijand is of hun vriend. Ze duikt sinds het vertrek van Ingrid alleszins opvallend vaak op in de winkel.

Cast Groeien & Bloeien

De cast van Groeien & Bloeien bestaat uit tal van bekende namen. De hoofdrollen worden gespeeld door Ben Segers, Anouck Luyten, Francisco Schuster, Andrew Van Ostade, Goeie Derick, Maïmouna Bajie en Ini Massez. Maar we zien ook Greet Rouffaer en Peter Van den Eede in de reeks. En dan hebben we het nog niet over de bekende gastacteurs die hun opwachting maken, zoals Yassine Ouaich, Manou Kersting, Vincent Van Sande en Peter Thyssen. Hieronder ontdek je meer over de Groeien & Bloeien personages en waar je de cast verder van kent.

Ben Segers (Frank Versmissen)

Ben Segers speelt de 51-jarige Frank Versmissen. Hij runt zijn tuincentrum Groeien & Bloeien met volle overgave. Deze goedlachse, overenthousiaste man loopt over van de meest gekke ideeën om het tuincentrum naar een hoger niveau te tillen. “Een groen gazon begint met bruine vingers, want wij spreken Tuins”, is zijn leuze. Alleen richten zijn ideeën vaak meer schade aan dan ze goed doen. Wat hij mist aan zakelijk instinct, maakt hij goed op persoonlijk vlak. Frank heeft een hart van goud en wil het beste voor zijn kinderen.

Ben Segers ken je als Dick Raymaeckers uit De zonen van Van As, als Peter uit #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. Wat dacht je verder van films als Safety First en Bad Trip? Recent speelde hij een fantastische hoofdrol in de film Dealer, maar we zagen hem ook in de tv-serie Assisen. We zien hem momenteel ook in de nieuwe Vlaamse serie Juliet. En in de nieuwe Nederlandse reeks Sphinx heeft hij – net als Ruth Becquaert – ook een rol. Maar daarover later meer.

Anouck Luyten (Silke Versmissen)

Anouck Luyten kruipt in de huid van de 26-jarige Silke Versmissen. Zij is de dochter van Frank en wil niets liever dan ooit de zaak van haar vader overnemen en zelf CEO zijn. Haar lief Sven steunt Silke ten volle in haar ambitie. Silke legt de lat hoog en zou het tuincentrum het liefst runnen als een hip en modern bedrijf zoals Apple of Google. Ze heeft dan ook vaak commentaar op haar vader Frank en broer Klaas. Al zou ze hen niet kunnen missen en ziet ze hen onvoorwaardelijk graag. 

Anouck Luyten was de afgelopen jaren te zien in de hoofdrol van Katja in telenovelle Lisa. In Fair Trade zagen we haar recent nog op tv in een heel andere rol, namelijk die van Olga Martens. De zus van crimineel Bob (gespeeld door Jeroen Perceval). En ook het personage van Anouck Luyten in Fair Trade is geen lieverdje. Deze actrice ken je verder van De KotmadamProfessor T. * en Geub *.

Francisco Schuster (Klaas Versmissen)

Francisco Schuster behoort ook tot de Groeien & Bloeien cast. Hij speelt de 19-jarige Klaas Versmissen. Klaas is de jongste telg van het gezin. Hij toont voorlopig geen grote ambities. Het liefst van al zou hij met rust gelaten willen worden, zodat hij kan dansen, zingen en creatief zijn. Wie te snel oordeelt, zou kunnen besluiten dat Klaas lui is, maar dat is te kort door de bocht. Hij moet gewoon zijn eigen weg, zijn eigen passie nog vinden. Klaas kibbelt graag met zijn Silke, maar “zussen plagen is liefde vragen” en de veilige cocon van zijn familie is voor hem het allerbelangrijkste. Ook belangrijk: zijn vriendschap met Clio.

Francisco Schuster leerden we in 2019 kennen toen hij de rol van Yemi kreeg in de populaire serie #LikeMe. Een vrolijke, multi-getalenteerde artiest, die we niet alleen in #LikeMe zagen, maar ook als presentator van Thrift you up, met Charlotte Sieben in Drop Off seizoen 2 en als deelnemer aan Special Forces VIPS België. En laten we ook niet vergeten, dat hij in 2023 zijn eerste solo single Alleen heeft uitgebracht. Recent kon je ook kijken naar de indrukwekkende documentaire Francisco Desir. Hierin ontdek je het minder bekende verleden van de zanger-acteur-presentator. In deze vierdelige docu reeks gaat hij op zoek naar zijn roots.

Eveneens verscheen het boek: Francisco Desir – De zoektocht naar mijn identiteit.

Andrew Van Ostade (Sven Vandersarre)

Andrew Van Ostade is de 27-jarige Sven Vandersarre. Hij is het lief van Silke. Hij is brandweerman in een dorp waar het amper brandt en heeft dus veel tijd om in het tuincentrum rond te hangen. Daar hoopt hij op waardering van zijn schoonvader Frank. Sven heeft een redderscomplex en kickt op problemen oplossen, zonder te denken aan lijf en leed, want hij is opgeleid om zonder twijfel in een brand te lopen. Met zijn gouden hart en guitigheid zet hij Silke keer op keer in vuur en vlam.

Andrew James Van Ostade is niet alleen acteur, maar ook filmmaker van o.a. De Gebroeders Schimm. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Zillion, Match en het eerste seizoen van F*** You Very Very Much. Denk daarnaast ook aan De 16.

Goele Derick (Annemie Lutz)

Goele Derick zien we als de 59-jarige Annemie Lutz. Zij is officieel de boekhoudster van Groeien & Bloeien, maar eigenlijk is zij degene die de boel overeind houdt. In haar ogen is Frank in staat om het bedrijf te gronde te richten met zijn ondoordachte, impulsieve plannen. Ze ziet het dus als haar taak om zoveel mogelijk aan damage control te doen. En al laat ze het niet vaak merken, ze beschouwt de Versmissens als haar eigen familie en zou voor hen door het vuur gaan.

Waar je actrice Goeie Derick verder van kent? Recent zag je haar bijvoorbeeld in Alter Ego, maar ook als begrafenisonderneemster in Zeevonk en natuurlijk niet te vergeten als Ingrid in Professor T.

Maïmouna Badjie (Clio Mounir)

Maïmouna Badjie speelt de 22-jarige Clio. Zij is in haar laatste jaar aan de middelbare school gescout als model. Overtuigd dat een dorp als Rektem te plattelands was voor haar ambities, is ze richting New York getrokken om daar een modellencarrière uit te bouwen. Maar op een paar kleine opdrachten na, is die nooit echt van de grond gekomen. Nu is ze terug in haar hometown en gaat ze bij tuincentrum Groeien & Bloeien aan de slag als kassierster. Al vertelt ze liever niet dat haar modellencarrière mislukt is en houdt ze voorlopig de schijn op.

Maïmouna Badjie ken je uit Panna. Ze is echt één van de opkomende namen. Zo zag je haar de afgelopen tijd in series als Onder Vuur, Lisa, 2DEZIT, Season of Sex en Liefdestips Aan Mezelf. Daarnaast heeft Maïmouna Badjie een rol in Het geheugenspel en zag je haar in het eerste seizoen van Assisen.

Ini Massez (Barbara Peeters)

Ini Massez behoort ook tot de Groeien & Bloeien cast. Zij is de 49-jarige Barbara Peeters; ambtenaar in Rektem. Deze dame heeft bijna alle gemeentediensten onder haar hoede en fungeert als een schaduwburgemeester. Haar werkethiek en burgerzin zijn bewonderenswaardig, maar de buitenwereld ziet vooral haar kille buitenkant, haar reglementitis en beperkte sociale vaardigheden. Bij gebrek aan een man en kinderen, overlaadt ze haar vele katten met al haar liefde. Ze had ooit een relatie met Frank en is daar nooit over geraakt. Daardoor switcht ze voortdurend tussen twee ambities: enerzijds Frank terug voor zich winnen en anderzijds uit wrok het tuincentrum te gronde richten.

Ini Massez ken je bijvoorbeeld uit Zie Mij Graag. Daarnaast speelde ze Viv in Familie. En zag je haar in BuckAltijd Prijs en uit de indrukwekkende film Red Sandra. En laten we de series van het afgelopen jaar niet vergeten. Ini Massez speelde ook in Rough Diamonds en Knokke Off. Op dit moment is ze eveneens te zien in de Ketnet-serie Hawa & Adam.

Greet Rouffaer (Susan)

Susan (Greet Rouffaer) is een vaste klant van Groeien & Bloeien. Sinds haar man gestorven is, zoekt de weduwe dag in, dag uit het gezelschap op van Frank en co. Het hoofddoel van haar bezoekjes is de aandacht trekken van elke man die ze tussen de rekken tegenkomt.

Greet Rouffaer ken je bijvoorbeeld als Andrea uit Aspe, maar denk ook aan haar rol van Nellie in Wittekerke.

Peter Van den Eede (Etienne)

Etienne (Peter Van den Eede) is al jaren kind aan huis bij Groeien & Bloeien. Hij is een fervent tuinier en is dus steeds op zoek naar nieuw werkmateriaal of de beste zaden. Al is dat eerder een excuus om zo vaak mogelijk weg te zijn van zijn vrouw.

Peter Van den Eede zag je in Glad IJs als Paul Bertels en als Frank in Grond. Maar ook zijn optreden in het tweede seizoen van Callboys is velen denk ik wel bijgebleven. Of wat dacht je van de film Los Flamencos. Daarnaast heeft hij ook een mooi item in Iedereen Beroemd. En laten we natuurlijk zijn rol van Jempie niet vergeten.

Cast Groeien & Bloeien ken je van…

Natuurlijk ook een overzichtje van bekende gastacteurs, die we zien in de Groeien & Bloeien cast.

Humor & herkenning

Groeien & Bloeien is een warme familiereeks vol humor in een omgeving waar iedereen komt en die iedereen kent. Wie je ook bent, op een dag stap je binnen in het tuincentrum waar je letterlijk alles kan kopen, van dierenvoeding tot geurkaarsen, van tuinmeubelen tot snoepgoed, van zwembadaccessoires tot kerstversiering, van kitsch tot stijlvol. En de Groeien & Bloeien cast kent natuurlijk tal van acteurs en actrices, die het ook absoluut de moeite waard maken om te kijken. Voor mij in ieder geval wel!

Makers

De scenario’s zijn van de hand van Joost Vandecasteele en Koen Braeckman die het idee ontwikkelden samen met executive producer Pieter Van Huyck. Elias Mentzel neemt de regie voor zijn rekening. 

 • Joost Vandecasteele kun je kennen als scenarist van verschillende Vlaamse series. Denk aan Chaussée d’AmourGeneratie BWe moeten eens praten en Exen. Joost Vandecasteele zien we in zijn eigen producties ook als acteur voorbij komen. Maar laten we ook niet vergeten dat hij cabaretier is en schrijver van diverse boeken *.
 • Koen Braeckman is nog een nieuwkomer. Op zijn IMDB zien we dat hij hiervoor meewerkte aan The Phoebus Files.
 • Elias Mentzel kun je kennen als de regisseur van #LikeMe. maar hij werkte eerder ook mee aan Binnenstebuiten.

Afleveringen Groeien & Bloeien

 • Aflevering 1 (16 maart) – Frank ontdekt dat er plannen zijn voor een nieuw en hypermodern tuincentrum in Rektem. Green Dreams is een internationale speler en zou zijn eigen familiezaak Groeien & Bloeien wel eens kunnen wegconcurreren. Gelukkig heeft hij een geniaal idee om Green Dreams de loef af steken. Nu is het zaak om de rest van de familie op dezelfde lijn te krijgen, want zonder hun hulp staat hij nergens. 
 • Aflevering 2 (23 maart) – Silke beleeft een traumatische ervaring wanneer ze in het tuincentrum oog in oog komt te staan met een inbreker. Om zijn dochter te beschermen, neemt Frank extra securitymaatregelen. Hij is er namelijk van overtuigd dat de dader opnieuw zal toeslaan. Intussen ontdekt de familie dat Klaas over een uitzonderlijk talent beschikt. Ze sporen hem aan om ermee naar buiten te komen.
 • Aflevering 3 (30 maart) – Uit onderzoek van Silke is gebleken dat steeds meer mensen een appartement verkiezen boven een huis met tuin. Om die doelgroep naar Groeien & Bloeien te lokken, wil ze een ‘binnentuin’ namaken in de winkel. Een idee dat Frank iets te letterlijk neemt. Wanneer Frank een illegaal product gebruikt om zijn ‘binnentuin’ meer cachet te geven, zet hij de toekomst van Groeien & Bloeien op het spel. Sven is intussen bezig met een brandveiligheidsonderzoek in het tuincentrum.
 • Aflevering 4 (6 april) – Een foodtruck van concurrent Green Dreams op de parking van Groeien & Bloeien zet Silke ertoe aan om een eigen restaurant te openen. Maar dat brengt meer uitdagingen met zich mee dan gedacht, zeker wanneer Frank zich bemoeit. Intussen heeft Clio een dating app gelanceerd in het tuincentrum om klanten aan elkaar te koppelen. 
 • Aflevering 5 (13 april) – Frank krijgt thuis slecht nieuws te verwerken en vraagt aan Silke om de winkel over te nemen. Clio heeft intussen de kans gekregen om als influencer een nieuwe alcoholische hard seltzer te promoten, iets waar ze weinig ervaring mee heeft. Wanneer Silke onverwacht ingaat op een verrassend aanbod, blijft de winkel plots stuurloos achter. 
 • Aflevering 6 (20 april)– Ricky Magic, goochelaar en ereburger van Rektem, komt onverwachts aan zijn einde tijdens een optreden in Groeien & Bloeien. Wanneer Barbara in het tuincentrum Ricky-merchandise wil verkopen om een standbeeld voor hem te financieren, brengt dat Frank op ideeën. Terwijl Klaas de grootste moeite heeft om zijn praktisch rijexamen voor te bereiden, gelooft Sven dat hij de magische krachten van Ricky heeft geërfd.
 • Aflevering 7 (27 april) – Wanneer Frank een aanvaring heeft met een pakjeskoerier van Green Dreams, wil hij zo snel mogelijk ook een webshop en pakjesdienst lanceren. Maar Franks hoogmoed gooit roet in het eten. Intussen is Sven in het tuincentrum krakers op het spoor. ​ 
 • Aflevering 8 (4 mei) – Annemie is jarig en iedereen is het vergeten. Wanneer de familie om het goed te maken een verrassingsfeestje in elkaar steekt, nodigen ze ook Jimmy uit, de broer van Annemie. Maar die heeft andere plannen dan de verrassingsact spelen voor zijn zus. Klaas en Silke hebben intussen een poll lopen bij de klanten: ze willen weten wie het populairst is. 
 • Aflevering 9 (11 mei) – Omdat Frank op handelsmissie vertrekt naar een nabijgelegen dorp, geeft hij eenmalig de leiding van de winkel aan zowel Klaas als Silke. Wanneer de bus onderweg in panne valt, ziet Barbara zich genoodzaakt om samen met Frank op zoek te gaan naar hulp. Intussen is in Groeien & Bloeien een strijd losgebarsten over wie de beste CEO is. 
 • Aflevering 10 (18 mei) – De burgemeester van Rektem beslist om dit jaar de Heksenfeesten op de parking van Groeien & Bloeien te organiseren, wat een ramp betekent voor het tuincentrum. Maar de familie bedenkt een speciale editie om de burgemeester én Green Dreams te dwarsbomen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 maart 2024 /