Fenix op Netflix vanaf 31 januari

Fenix met Rifka Lodeizen en Teun Luijkx is vanaf 31 januari te zien op Netflix. De Nederlands-Vlaamse serie over de Brabantse onderwereld was eerst te zien op de streamingdienst van KPN. Ik heb er destijds van genoten en begrijp wel dat Netflix – in navolging van Undercover – voor deze serie kiest.

Fenix op Netflix

Netflix omschrijft de serie zo: “Een rechercheur en de zoon van een criminele familie keren terug naar huis voor familiezaken, maar raken verwikkeld in een drugsvete in de Brabantse onderwereld.”

Cast Fenix

De hoofdrollen worden gespeeld door Rifka Lodeizen en Teun Luijkx – inderdaad Nederlanders. Maar er komen zeker een aantal Vlamingen voorbij, zoals Chris NietveltJulia GhyselsJan BijvoetTibo Vandenborre (die ook te zien is in Netflix-serie De Bende van Jan de Lichte), Wim OpbrouckStefan Perceval, Clara Van den Broek, Flor DecleirStany Crets, Bart Slegers (die een rol speelde in de populaire Vlaamse serie De Twaalf) en Noureddine Farihi. En wat denk je van de Nederlandse toppers Hans Dagelet en Jack Wouterse.

Verhaal Fenix

Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed georganiseerde drugscriminaliteit. Dat ontdekken Jara (Rifka Lodeizen) en Rens (Teun Luijkx), die na lange tijd terugkeren in hun geboorteprovincie. Zij wil de naam van haar vader (Hans Dagelet) zuiveren, hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar beiden raken vreselijk verstrikt in het web van boven- en onderwereld, waarvan de grenzen steeds meer vervagen.

Shariff Korver

Fenix is geregisseerd door Shariff Korver. Dat is niet de minste. Je kunt hem ook kennen van InfiltrantPenozaZwarte Tulp en Klem. Dat belooft dus veel goed. Zijn namelijk allemaal producties, die ik met veel plezier heb gekeken.

Klik hier als je meer Vlaamse series op Netflix wilt bekijken.

Trailer Fenix

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

29 januari 2020 /