De Bunker seizoen 2 op VTM en Streamz kijken in België

De Bunker seizoen 2 is sinds donderdag 9 maart 2023 eindelijk op tv te kijken in België. Om 21.45 uur kijk je naar het tweede seizoen van De Bunker op VTM en VTM Go. Vorig jaar kon je ‘m vanaf eind februari op Streamz kijken. Maar in Nederland had ik ‘m al in het voorjaar van 2020 op Fox gezien. En dat voor een serie die in 2017 al klaar voor uitzending was… Ontdek hier meer over De Bunker seizoen 2, cast, verhaal en meer.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 7 juni 2020; ik heb het voorzien van een uitgebreide update op donderdag 9 maart 2023.

De Bunker seizoen 2 kijken op VTM

Het vervolg op de succesreeks van VTM uit 2015, was in 2017 al klaar voor uitzending, maar in België bleef het seizoen op de plank liggen, zonder dat er echt duidelijk werd wat er mee zou gaan gebeuren. Eerlijk gezegd, nadat-ie vorig jaar op Streamz kwam (net als seizoen 1) had ik niet meer verwacht dat VTM ‘m nog zou uitzenden. Eerder ging wel De Bunker seizoen 1 in de herhaling.

De Bunker seizoen 2

De Bunker volgt een team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid, die opereert vanuit haar ondergronds hoofdkwartier: de Bunker. Als buitendienst verzamelen de agenten informatie op het veld om zo tijdig een belangrijke dreiging of ramp te voorkomen. Die bedreiging kan van alle kanten komen: extreemrechts en -links, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit en meer. Op het team rust een enorme verantwoordelijkheid en de agenten zijn -door de interne geheimhouding – vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, maar de druk is zonder meer groot. In de meeste afleveringen staat één verhaal, maar doorheen de serie volgen we ook de zoektocht van Rob Verbraeken (Sven De Ridder) naar de moordenaar van zijn dochtertje.

Cast De Bunker seizoen 2

Als je het eerste seizoen van De Bunker hebt gekeken, dan herken je in het tweede seizoen verschillende personages. Greg Timmermans kruipt weer in de huid van teamleider Alexander Van Praet. Sachli Gholamalizad speelt de rol van Farah Tehrani. Hilde Van Mieghem is weer te zien als Rosa Feldmann, administrateur-generaal van de Veiligheid van de Staat. Ook Erik Goris komt weer voorbij als hoofdinspecteur Anthierens, net als Steven Van Watermeulen. En natuurlijk Sven De Ridder, die ik in het verhaal van De Bunker 2, al aanstipte. Hij laat weer zien dat hij een acteur is die veel in zijn mars heeft.

De Bunker cast anno 2023

Nieuwsgierig naar wat De Bunker cast anno 2023 doet? We zetten de hoofdrolspelers uit seizoen 2 voor je op een rijtje.

 • Sven De Ridder is op dit moment te zien in Fair Trade en #LikeMe 4. Maar hij speelde ook een heel indrukwekkende rol in de film Red Sandra.
 • Greg Timmermans kun je bijvoorbeeld kennen uit Cordon, maar ook uit Het Tweede Gelaat (Trilogie Vincke en Verstuyft)
 • Sachli Gholamalizad kun je kennen uit Claude M. en Red Light. We leerden haar beter kennen in Alleen Elvis blijft bestaan.
 • Hilde Van Mieghem is van alle markten thuis; ze is niet alleen actrice (in Keizersvrouwen), tv-maakster (van bijvoorbeeld Als je eens wist), maar ook schrijfster van het boek De drie duifkes.
 • Erik Goris zagen we in 2019 voor het laatst in een rol, namelijk in De regel van 3S.
 • Steven Van Watermeulen zag je nog voorbij komen als professor in 1985.

Pieter Verelst

In het tweede seizoen van De Bunker maken we ook kennis met Pieter Verelst, die in de huid kruipt van Vincent – Vinnie – Kuppens. Voor mij was dat een nieuw gezicht, maar de kijkers van Familie kennen hem als Thomas Van den Bossche. Eerder was hij ook te zien in Problemski Hotel. Recent zag je hem in Glad ijs. En wat dacht je van zijn optreden met de Vliegende Bompa’s in Belgium’s Got Talent. De acteur heeft zich de laatste jaren vooral verdiept in de wereld van het theater, waarmee hij zowel in Vlaanderen als Nederland hoge ogen gooit.

Greet Verstraete

In eerste instantie krijgt Vincent Kuppens (Pieter Verelst) een tijdelijke aanstelling, zodat ze makkelijker in contact kunnen komen met zijn verdachte tante. Ze hebben bij De Bunker namelijk al een nieuw teamlid op het oog: Nina van Hoof, een dame met een behoorlijke reputatie binnen het corps. Greet Verstraete – die een hoofdrol speelde in het tweede seizoen van Beau Séjour – neemt deze rol voor haar rekening. In aflevering 5 moet je waarschijnlijk ontzettend om een opmerking van haar lachen. Denk je nu die actrice ken ik nog ergens van, dat kan. De Nederlandse Netflix-kijkers hebben haar al kunnen spotten in De Twaalf en in De Bende van Jan de Lichte. Nu is het wachten op de film J’aime la Vie.

Gastrollen De Bunker 2

Er komen in De Bunker 2 heel wat bekende gezichten voorbij. En dan mis ik absoluut nog een heleboel namen. Ik heb namelijk niet de hele tijd met mijn kladblok in de hand gekeken. Maar je kunt je verheugen op een mooie rol van An Miller (uit o.a. #hetisingewikkeld en op dit moment op Streamz met de voorstelling Familie), die in de huid kruipt van de ex-vrouw van het personage van Sven De Ridder. Verder speelt Ikram Aoulad een moslima, die lesbisch blijkt te zijn en daarvoor moet boeten. Deze actrice ken je uit De Luizenmoeder en uit Netflix-serie Over Water (zowel seizoen één als twee). Nabil Mallat – die je kent uit Het gouden uur, Into the Night en het tweede seizoen van Streamz serie Deja-Vu – is een informant. Maar denk ook aan Gert Winckelmans (die je recent zag in Fair Trade seizoen 2), Mathias Sercu (die niet alleen de serie Chantal schreef, maar er ook een hoofdrol in speelde), Joren Seldeslachts (Spitsbroers), Vic De Wachter, Daphne Wellens (F*** you very, very much), Bert Haelvoet (Spitsbroers), Dahlia Pessemiers-Benamar (uit De Ridder) en Manou Kersting (die je bijvoorbeeld zag in Undercover). Maar we zien ook de overleden acteur Marc Van Eeghem.

Afleveringen tweede seizoen De Bunker

 • Need to know: part 1
 • Need to know: part 2
 • Red Flags
 • Het oordeel
 • Biting Bugs
 • Rosetta
 • Vaderland
 • Madama Butterfly
 • Het vlindereffect
 • Rafaël

Wanneer is tweede seizoen De Bunker op VTM te zien?

Wanneer het tweede seizoen van De Bunker op VTM te zien is, is sinds donderdag 9 maart 2023 eindelijk op VTM te zien. In het voorjaar van 2020 werd al aangegeven dat De Bunker seizoen twee op ‘de Vlaamse Netflix’ aka Streamz te kijken zou komen. Maar ook daar moest men nog twee jaar op wachten. En dat terwijl het eerste seizoen toch een groot succes was.

Niet op tv door rol Guy van Sande?

Anderzijds zou er ook een reden kunnen zijn, dat seizoen twee van De Bunker zolang is blijven liggen. In de zevende aflevering van het tweede seizoen zien we dat Guy van Sande een prominente bijrol heeft. De acteur die je kunt kennen uit Zone Stad, is tenslotte veroordeeld voor het bezit, verspreiden en maken van kinderporno. Eerder gaf VTM al aan dat ze daarom bepaalde afleveringen van Aspe en Zone Stad – waarin de acteur te zien was – niet meer uitzenden uit respect voor zijn slachtoffers.

De Bunker seizoen 3?

Zelf ben ik echt een liefhebber van De Bunker, dus seizoen 3 zou ik zeker kunnen waarderen. Maar dat is natuurlijk niet realistisch als je ziet hoelang het tweede seizoen op de plank is blijven liggen. Gelukkig kunnen we wel heel veel moois kijken van de makers van De Bunker. Dat zijn namelijk niet de minste regisseurs.

Regisseurs

De afleveringen in seizoen 1 werden geregisseerd door Jan Verheyen (3), Joël Vanhoebrouck (3), Eshref Reybrouck (2) en Pieter Van Hees (2). De Bunker seizoen 2 kent ook weer heel diverse regisseurs, namelijk de eerste twee afleveringen door Joël Vanhoebrouck, daarna twee keer Roel Mondelaers, vervolgens twee keer Hans Van Nuffel, twee keer Mathieu Mortelmans en de twee slot afleveringen door Robin Pront. Stuk voor stuk regisseurs waar we inmiddels al meer gaaf werk van hebben gezien. We delen een aantal tips met je.

 • Jan Verheyen heeft natuurlijk al heel wat titels op zijn naam, maar ik ben vooral benieuwd naar zijn nieuwste project: Het geheugenspel.
 • Eshref Reybrouck ken je als regisseur van spannende series als Cordon, Undercover seizoen 1, Cheyenne & Lola en nu de nieuwe serie Ferry De Serie.
 • Joël Vanhoebrouck die net als Eshref Reybrouck meewerkte aan Undercover en nu de Ferry serie maakt. Maar je kent deze regisseur ook van Black-Out en Vossenstreken.
 • Pieter Van Hees kun je kennen van Generatie B en Linkeroever.
 • Roel Mondelaers kun je kennen van Plan Bart, maar ook Glad Ijs en Beau Séjour seizoen 2. En waar we erg nieuwsgierig naar zijn; hij werkt momenteel aan Seizoen 2 De twaalf: De Assepoestermoord.
 • Hans Van Nuffel ken je als regisseur van Adem. Je lees meer over hem in dit artikel: Capturing Big Mouth.
 • Mathieu Mortelmans ken je bijvoorbeeld van Bastaard en Grond. Daarnaast is het nu wachten op de nieuwe serie Alter Ego en Terrorist Hunter. Via onderstaande social media blijf je op de hoogte.
 • Robin Pront heeft op dit moment veel succes met zijn film Zillion, maar je kent hem natuurlijk ook van D’Ardennen.

De Bunker seizoen 1 en 2 kijken

Je kunt De Bunker seizoen 1 en 2 kijken op Streamz. En nu komt het tweede seizoen dus ook op VTM en VTM Go. Wist je dat je VTM Go ook in Nederland kunt kijken?

Foto: VTM GO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 maart 2023 /