Alles over (cast) eerste seizoen De Bunker | Te kijken op Streamz

Heb jij het eerste seizoen van De Bunker nog niet gezien? In Vlaanderen gaat-ie in de herhaling op VTM4. Op donderdagavond (vanaf 14 april) kun je de eerste aflevering om 22.45 uur kijken. Op zondagavond (17 april) wordt-ie om 19.30 uur nogmaals uitgezonden. Ik ga er vanuit dat de afleveringen dan ook op VTM Go beschikbaar zijn. Ontdek in dit artikel meer over het eerste seizoen en De Bunker cast.

De Bunker kijken

De Bunker telt inmiddels twee seizoenen. De complete reeks kun je in Vlaanderen kijken op Streamz, waar het tweede seizoen van De Bunker net aan toegevoegd is. De Vlamingen moesten er lang op wachten; in Nederland werd de reeks al een hele tijd geleden uit gezonden op Fox. Wil je vanuit Nederland naar De Bunker kijken, dan kun je de reeks op dvd aanschaffen (net als veel andere Vlaamse series, is ie nu -14/4/2022- verkrijgbaar voor 19,99 euro). Daarnaast kun je de van seizoen 1 nu een aantal afleveringen op VTM Go kijken. Van De Bunker seizoen 2 staat de eerste aflevering daar ook. Als het goed is, kan dit zo, geeft-ie aan dat je niet uit België komt, dan kun je een VPN Verbinding gebruiken.

Eerste seizoen De Bunker

In het eerste seizoen van De Bunker maken we kennis met het team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid. Ze hebben een geheim, ondergronds hoofdkwartier – hun bunker. Via hun ingenieuze computersystemen kunnen ze daar van alles over verdachten te weten komen, maar wat hun werk nog spannender maakt, is dat deze agenten ook in het geheim ‘het veld’ in gaan om gegevens te verzamelen. Door bewijzen te verzamelen, kunnen ze verdachten een stap voor zijn en zo allerhande dreigingen voor zijn. Of zo’n dreiging nu komt uit de hoek van extreemlinks of -rechts, door terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit, sektes etc. het blijft iedere keer weer een razend spannend onderzoek. Op het team rust een grote verantwoordelijkheid en de agenten zijn -door de interne geheimhouding- vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, maar de druk is zonder meer groot.

De Bunker cast

De cast van het eerste seizoen van De Bunker wordt gevormd door Filip Peeters, Greg Timmermans, Sachli Gholamalizad, Sven De Ridder, Hilde Van Mieghem en Eline Kuppens. Maar ook Charlotte Vandermeersch (die meedeed aan Over de oceaan), Lien De Graeve (De Rodenburgs), Steven Van Watermeulen en Erik Goris komen voorbij. Net als tal van bekende gastacteurs. Als je op Wikipedia het lijstje ziet (waarin alleen het eerste seizoen verwerkt is) zitten in de cast van De Bunker nog veel meer toppers, zoals Natali Broods (uit Over Water), Mathias Sercu (van Marsman), Johan Heldenbergh (uit De Twaalf), Charlotte Anne Bongaerts (die je kent van De Bende van Jan de Lichte), Bart Hollanders (die schitterde in Callboys), Alejandra Theus en Stan van Samang (die je beide natuurlijk kent uit Zie Mij Graag). En dan heb ik verschillende acteurs en actrices nog niet eens genoemd.

Veel bekende acteurs en actrices in eerste seizoen De Bunker, zoals Mathias Sercu

Over de acteurs en actrices uit De Bunker

Benieuwd waar jij de acteurs en actrices van kent die de hoofdcast van De Bunker vormen? Laat ik ze op een rijtje zetten.

Makers De Bunker

De Bunker is een tv-serie van Eyeworks. Ieder seizoen – er is tenslotte ook een tweede seizoen – telt tien afleveringen van vijftig minuten. Vijftig minuten genieten van een sterk verhaal, overtuigend acteerwerk en gave beelden. Wat mij betreft één van mijn Vlaamse favorieten. Dat De Bunker zo’n goede serie is, is ook niet gek als je naar de makers kijkt.

Het scenario is geschreven door Pieter De Graeve en Charles De Weerdt. Regie werd verzorgd door Jan Verheyen, Joël Vanhoebrouck, Eshref Reybrouck, Pieter Van Hees, Roel Mondelaers, Hans Van Nuffel, Mathieu Mortelmans en Robin Pront. Peter Bouckaert en Gunter Schmid tekenden voor de productie. Dat duo gaat trouwens weer een serie produceren waar ik ontzettend naar uit kijk, namelijk: 1985 (over De Bende van Nijvel).

Veel gestelde vragen over tv-serie De Bunker

Komt er ook een tweede seizoen van De Bunker?

Het tweede seizoen van De Bunker is zelfs al opgenomen. In Nederland is het inmiddels uitgezonden. Hier lees je meer over de uitzending van De Bunker 2 in België.

Foto’s: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 juni 2020 /