De Bunker: Eerste seizoen op VTM

Heb jij het eerste seizoen van De Bunker nog niet gezien? Zorg dan dat je op maandagavond iets voor tienen naar VTM kijkt, dan wordt deze geweldige reeks uit 2015 weer herhaald. Daarnaast zijn de afleveringen ook te zien op VTM GO. Op het tweede seizoen van De Bunker is het nog even wachten voor Vlaamse kijkers; Nederlandse kijkers konden daar eerder al van genieten via Fox.

Eerste seizoen De Bunker

In het eerste seizoen van De Bunker maken we kennis met het team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid. Ze hebben een geheim, ondergronds hoofdkwartier – hun bunker. Via hun ingenieuze computersystemen kunnen ze daar van alles over verdachten te weten komen, maar wat hun werk nog spannender maakt, is dat deze agenten ook in het geheim ‘het veld’ in gaan om gegevens te verzamelen. Door bewijzen te verzamelen, kunnen ze verdachten een stap voor zijn en zo allerhande dreigingen voor zijn. Of zo’n dreiging nu komt uit de hoek van extreemlinks of -rechts, door terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit, sektes etc. het blijft iedere keer weer een razend spannend onderzoek. Op het team rust een grote verantwoordelijkheid en de agenten zijn -door de interne geheimhouding- vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, maar de druk is zonder meer groot.

Cast

De cast van het eerste seizoen van De Bunker wordt gevormd door Filip Peeters, Greg Timmermans, Sachli Gholamalizad, Sven De Ridder, Hilde Van Mieghem en Eline Kuppens. Maar ook Charlotte Vandermeersch (vanaf 6 juli te zien in Over de oceaan), Lien De Graeve (De Rodenburgs), Steven Van Watermeulen en Erik Goris komen voorbij. Net als tal van bekende gastacteurs. Als je op Wikipedia het lijstje ziet (waarin alleen het eerste seizoen verwerkt is) zitten daar heel veel toppers bij, zoals Natali Broods (uit Over Water), Mathias Sercu (van Marsman), Johan Heldenbergh (uit De Twaalf), Charlotte Anne Bongaerts (die je kent van De Bende van Jan de Lichte), Bart Hollanders (die schitterde in Callboys), Alejandra Theus en Stan van Samang (die je beide natuurlijk kent uit Zie Mij Graag). En dan heb ik verschillende acteurs en actrices nog niet eens genoemd.

Veel bekende acteurs en actrices in eerste seizoen De Bunker, zoals Mathias Sercu

Over de acteurs en actrices uit De Bunker

Benieuwd waar jij de acteurs en actrices van kent die de hoofdcast van De Bunker vormen? Laat ik ze op een rijtje zetten.

Makers De Bunker

De Bunker is een tv-serie van Eyeworks. Ieder seizoen – er is tenslotte ook een tweede seizoen – telt tien afleveringen van vijftig minuten. Vijftig minuten genieten van een sterk verhaal, overtuigend acteerwerk en gave beelden. Wat mij betreft één van mijn Vlaamse favorieten. Dat De Bunker zo’n goede serie is, is ook niet gek als je naar de makers kijkt.

Het scenario is geschreven door Pieter De Graeve en Charles De Weerdt. Regie werd verzorgd door Jan Verheyen, Joël Vanhoebrouck, Eshref Reybrouck, Pieter Van Hees, Roel Mondelaers, Hans Van Nuffel, Mathieu Mortelmans en Robin Pront. Peter Bouckaert en Gunter Schmid tekenden voor de productie. Dat duo gaat trouwens weer een serie produceren waar ik ontzettend naar uit kijk, namelijk: 1985 (over De Bende van Nijvel).

Veel gestelde vragen over tv-serie De Bunker

Ik heb een aflevering gemist, kan ik het eerste seizoen van De Bunker terugkijken?

Ja, De Bunker is één van de series die je terug kunt vinden op VTM Go.

Komt er ook een tweede seizoen van De Bunker?

Het tweede seizoen van De Bunker is zelfs al opgenomen. In Nederland is het inmiddels uitgezonden. Hier lees je meer over de uitzending van De Bunker 2 in België.

Waar kan ik het tweede seizoen van De Bunker vinden?

Het tweede seizoen van De Bunker is uitgezonden op Fox NL. In Vlaanderen is het één van de series die te zien zullen zijn op de ‘Vlaamse Netflix’.

Foto’s: VTM.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

22 juni 2020 /