Panna met in cast Nora Dari op GoPlay en Streamz

De urban reeks Panna was eerder te zien op GoPlay; nu staat-ie ook op Streamz. Dit is een tv-serie voor jongeren met een stevige dosis sport en een nog grotere dosis girlpower. In de cast van Panna zien we actrices als Nora Dari, Nadège Iris Bibo Tansia, Renee Vaerewijck en Maïmouna Badjie.

Panna

Panna vertelt een meeslepend coming of age-verhaal waar empowerment voor jonge vrouwen centraal staat; hoe moeilijk je leven ook is, houd vol en werk samen. Je kan zoveel meer dan je denkt. Een hoopvolle boodschap waar iedereen, ook wie niets heeft met voetbal, zich in kan vinden. De focus ligt op de vriendschap tussen Afi (Nadège Iris Bibo Tansia), Tina (Renee Vaerewijck), Mary (Nora Dari) en Zizou (Maïmouna Badjie), vier straatvoetbalsters die dromen van een beter leven. Een droom die voor hen allesbehalve binnen handbereik ligt. Als de tienermeisjes elkaar leren kennen, ontstaat het plan om deel te nemen aan een straatvoetbaltoernooi. Geen evidentie in de door jongens gedomineerde wereld van het straatvoetbal. Gelukkig hebben de meisjes elkaar. Want zowel op als naast het veld zullen ze moeten knokken om hun dromen waar te maken.

Cast Panna

Nora Dari, Nadège Iris Bibo Tansia, Renee Vaerewijck en Maïmouna Badjie spelen de hoofdrollen in Panna. Vier jonge actrices, waarvan Nora Dari bij het (jonge) publiek geen verdere introductie nodig heeft. Nieuwsgierig naar waar je deze dames van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

Nora Dari

De Marokkaans-Belgische actrice Nora Dari figureerde in Patser, waarbij ze door de cast werd opgemerkt en zo auditie mocht doen voor de Scandinavische reeks Bullets. Vervolgens zag je haar als dochter van het hoofdpersonage in de Franstalige Belgische film Ghost Tropic. En daarna zagen we haar in WtFOCK als Yasmina; het afgelopen seizoen draaide volledig om haar personage. Dit seizoen is ze tevens te zien in De Verraders.

Nadège Iris Bibo Tansia

Over Nadège Iris Bibo Tansia kan ik niet zoveel vinden. Via haar Instagram ontdek je dat ze betrokken is bij Jeunes Boss in Sint Gillis. Maar ik ben er van overtuigd dat we deze actrice door Panna veel beter gaan kennen. Benieuwd in welke rollen we Nadège Iris Bibo Tansia in de toekomst nog meer gaan zien.

Renee Vaerewijck

Over Renee Vaerewijck zag je in de opera Ophelia van hetpaleis, LOD muziektheater en Opera Ballet Vlaanderen. Verder vormt ze samen met Ebe Meynckens het duo Gaiaros. En heeft het een en ander voor Ansjovis – Cultuur in blik van Cultuurcentrum Mechelen gedaan. Kortom: een dame om in de gaten te houden.

Maïmouna Badjie

Maïmouna Badjie timmert als actrice aan de weg; ze is te zien in de Britse remake van Professor T in de aflevering The Anatomy of a Memory als Saskia Dawson. Verder zal ze te zien zijn in de horror film Duyster, waarin Sven De Ridder en Stefaan Degand ook meespelen. Op haar Instagram is verder te zien dat ze ook als model werkt.

Makers

Panna is de nieuwste webreeks van productiehuis Sputnik. De reeks werd bedacht door Mattias Goovaerts, die samen met Soe Nsuki (die ook Shaq schreef, en je natuurlijk ook kent van Vlaanderen Vakantieland) en Raf Njotea (scenarist van Dertigers en van 2016-2018 bij Familie) de scenario’s schreef. De regie is in handen van Olympia Allaert (regisseur van o.a. Een Nieuw Leven) en Anthony Schatteman (LEEF).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 augustus 2021 /