In de gloria kijken op YouTube, Canvas en VRT MAX

Goed nieuws voor de liefhebbers van In de gloria! Dit komische televisieprogramma – met in iedere aflevering een aantal sketches – wordt in het kader van het 25-jarig jubileum van Canvas opnieuw uitgezonden. Vanaf maandag 21 november kun je dagelijks om 22.10 uur naar een nieuwe aflevering kijken. Gemist? Geen probleem: in dit artikel zetten we op een rijtje hoe je In de gloria – een show uit 2000/2001 – nog meer kunt kijken.

Dit artikel van 21 januari 2016 heeft in november 2022 een update gekregen.

Het Eiland vs In de gloria

Destijds schreef ik: “Als je een paar dagen geleden over Het Eiland hebt gelezen op dit blog (en misschien zelfs al een aantal afleveringen hebt bekeken), dan ontdek je in deze intro al een aantal gelijkenissen tussen In de gloria en Het Eiland. Inderdaad is ook In de Gloria een productie van Woestijnvis en Jan Eelen heeft ook die serie geschreven en geproduceerd.”

In de gloria cast

“Ook de cast bestaat uit grotendeels dezelfde acteurs en actrices. Wie je zoal kunt verwachten? Denk aan Sien Eggers, Frank Focketyn, Kris Focketyn, An Miller, Wim Opbrouck, Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden en Tom Van Dyck. Sommige van deze acteurs spelen ook een soortgelijke rol als in Het Eiland.”

Leuk nieuws over de In de gloria cast anno november 2022. Zo zien we Tom Van Dyck schitteren in de nieuwe Vlaamse serie Geldwolven. Wim Opbrouck zie je op dit moment op tv als presentator van Bake Off Vlaanderen 2022. En Sien Eggers speelt weer een geweldige rol in De Familie Claus 3. en ook over de andere acteurs en actrices uit de In de gloria cast hebben we de afgelopen jaren al regelmatig geschreven. Via de zoekfunctie ontdek je er alles over.

In de gloria

“Maar wat de series van elkaar doet verschillen, is dat het bij In de gloria om humoristische sketches gaat, waarbij ze reality-tv op de hak nemen. De makers willen laten zien dat gewone mensen soms misbruikt worden om te scoren op tv. In totaal zijn er twintig afleveringen gemaakt.

Sketches In de gloria

Voor mij is het inmiddels al een aantal jaar geleden dat ik In de gloria gekeken heb, maar een aantal sketches zijn mij bij gebleven. Zo wordt iedere aflevering afgesloten met een stukje van Vermaelens Projects; twee broers die iedere keer een nieuw product – zoals de poepsnoeper – lanceren en demonstreren. Wim Opbrouck is mij ook gebleven in de rol van de West-Vlaming Gerrit Callewaert. Hij stuurt videoboodschappen naar tv, omdat hij vindt dat er een einde moet komen aan het ondertitelen van West-Vlamingen op tv. Maar als er en filmpje van hem wordt uitgezonden, wordt dat natuurlijk van ondertiteling voorzien. Maar wat mischien wel de bekendste sketch ooit is, is de Boemerang skets met Tom Van Dyck en Lucas Van den Eynde. Daar had zelfs Jay Leno het over in zijn Tonight Show.”

In de gloria kijken

Wil je In de gloria kijken dan kan dat vanaf maandag 21 november 2022 iedere avond om 22.10 uur op Canvas. De show wordt opnieuw uitgezonden in het kader van het 25-jarig jubileum. In de gloria is ook op VRT MAX te vinden; waar je de afleveringen eenvoudig terug kunt kijken. Daarnaast staan alle afleveringen op YouTube. Wil je lekker rustig op tv kijken, dan kun je de In de gloria dvd ook op DVD bestellen.

VRT MAX

Je kunt vijf weken lang genieten van Canvas-comedy. Het gaat daarbij niet alleen om afleveringen van In de gloria, maar ook om Neveneffecten, Alles kan beter en Het Peulengaleis. Telkens van maandag tot donderdag omstreeks 22.20 u. Kun je daar niet op wachten, kijk dan via VRT MAX. Vanuit Nederland (of een ander land) doe je dat met behulp van een VPN Verbinding, die je op België zet. Met al deze afleveringen kom je deze donkere dagen wel door.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 november 2022 /