Undergrowth (Kreupelhout) van Tim Ewalts: cast & verhaal

Drie Vlaamse kort fictiefilms zijn geselecteerd voor het Palm Springs International Shortfest. Eén van die Vlaamse kortfilms die te zien zal zijn op het grootste festival voor korte films in Amerika is Undergrowth van Tim Ewalts. In de cast van Undergrowth (ofwel Kreupelhout) zien we Bert Luppes, Lukas Bulteel en Joes Brauers.

Ook High Jump en Binge Loving zijn te zien op het Palm Springs International Shortfest.

Undergrowth (Kreupelhout)

Twee broers wonen samen met hun vader in het bos; ver weg van de moderne maatschappij. Hun vader wil houthakkers van hun maken. en de jongens? Die vechten vooral met elkaar en testen elkaar steeds weer uit. Undergrowth / Kreupelhout wordt omschreven als een Tragi-comedi / dramafilm.

Cast Undergrowth (Kreupelhout)

De cast van Undergrowth / Kreupelhout wordt gevormd door de Nederlandse acteurs Bert Luppes en Joes Brauers en daarnaast het Vlaamse talent Lukas Bulteel. Allemaal acteurs waar we op VlaamsKijken eerder al over hebben geschreven.

  • Bert Luppes was recent te zien in Nood, maar hij speelde ook mee in Soof: een nieuw begin en bijvoorbeeld de serie Overspel. In Porselein zagen we Bert Luppes als schooldirecteur. En zo heeft hij nog veel meer rollen op zijn naam staan.
  • Lukas Bulteel is op dit moment te zien in de Vlaamse hit-serie op Netflix: Twee Zomers. We zien hem daarin als de jonge Peter Van Gael. Deze jonge acteur heeft al de nodige rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem in Nederland recent nog op tv in Grensoverschrijdend. Eerder zag je Lukals Bulteel in BastaardGent-WestDeja-Vu. Daarnaast zal hij te zien zijn in de nieuwe Vlaamse film Ritueel.
  • Joes Brauers zag je de afgelopen tijd bijvoorbeeld in de nieuwe Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines? Hij speelde ook mee in bijvoorbeeld De Oost, Quo Vadis, Aida? en All Stars & Zonen. Een jonge acteur met sowieso al heel wat ervaring. Op dit moment is het verder wachten op De Droom van de Jeugd en Mascotte, waarin hij ook te zien zal zijn.

Tim Ewalts

Tim Ewalts is een jonge Nederlandse filmmaker. Kreupelhout / Undergrowth is zijn afstudeerfilm. Hij volgde KASK in Gent. in zijn films combineert hij drama met subtiele komische invloeden. Daarnaast maakt hij op set veel gebruik van improvisatie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 juni 2022 /