Grensoverschrijdend: Vlaamse sketches bij Veronica te zien | cast

Grensoverschrijdend met Ben Segers, Jens Dendoncker, Tine Embrechts, Tinne Oltmans, Rilke Eyckermans en Lukas Bulteel is vanaf maandag 30 augustus om 22.20 uur te kijken in Nederland bij Veroncia. In 2019 werd de reeks nog aangekondigd door Q2 (nu VTM2), maar het komische programma heeft de buis in Vlaanderen nooit gehaald.

Grensoverschrijdend

Het #metoo-verhaal zette schrijvers Charlotte Vanhecke en Nele Meirhaeghe, makers van onder andere Kafka en Loslopend Wild (waar op Eén een nieuw seizoen van is gestart), aan het denken… Kun je al lachenmet grensoverschrijdend gedrag als #metoo of is het te snel? Ervaar het zelf en kijk naar de sketches, waarin de makers grensoverschrijdend gedrag belichten, vergroten en verdraaien.

Cast Grensoverschrijdend

De serie is opgenomen in 2018 en kent een mooie cast met zowel ervaren namen, als – op dat moment – nog nieuwkomers. Voor veel Nederlandse kijkers, die eigenlijk nooit naar Vlaamse programma’s kijken, is het een kennismaking met Ben Segers, Jens Dendoncker, Tine Embrechts, Tinne Oltmans, Rilke Eyckermans en Lukas Bulteel. Stuk voor stuk namen, die de lezers van VlaamsKijken inmiddels wel kennen.

Een kort overzicht van waar je de acteurs en actrices uit de cast van Grensoverschrijdend van kent:

  • Ben Segers ken je als Dick Raymaeckers uit De zonen van Van As, als Peter uit #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. Wat dacht je verder van films als Safety FirstBad Trip en Café Derby? Ik ben zelf vooral benieuwd naar de nieuwe film Dealer, waarin hij de hoofdrol speelt.
  • Rilke Eyckermans was in De zonen van Van As het lief van Ben Segers; vijf seizoenen kon je van haar genieten als Linde Van As. Maar je zag haar recent ook nog in de herhalingen van Altijd Prijs. Verder zag je haar bijvoorbeeld in Quiz Me Quick, In Vlaamse Velden, Terug naar Oosterdonk en Brabançonne of als juf Ilse in Girl.
  • Jens Dendoncker is een Vlaamse cabaretier en tv-presentator. Ik genoot tijdens de eerste lockdown enorm van zijn Instagram-filmpjes met zijn vriendin Lauren Versnick. Met haar maakte hij ook het programma Da’s Liefde. Zijn theatershow Bang van Dendoncker werd laatst nog uitgezonden. Helaas is Jens Dendoncker op dit moment uit de spotlights verdwenen. Hij herstelt in alle rust, nadat hij eind 2020 werd opgenomen in het ziekenhuis op de psychiatrie afdeling.
  • Tine Embrechts heef al heel wat rollen gespeeld, maar ik denk dat ze onder mijn volgers het meest bekend is van haar rol in Zie Mij Graag (waarin ze de vrijgezelle vriendin Nicole speelt). En van haar persiflages in Tegen de sterren op. Daarnaast heb ik erg van haar genoten als Gina in de VTM-reeks Gina en Chantal. En als ik dan nog een aanrader moet noemen met Tine Embrechts, dan zou ik zeggen de serie Quiz Me Quick. Die blijft de moeite om terug te zien. 
  • Tinne Oltmans is op dit moment dé ster van de Vlaamse vooravond; ze is namelijk vanaf 6 september weer te zien in Lisa. Zij speelt de hoofdrol in deze telenovelle van VTM. Verder is ze bekend van Ghost Rockers, de musicals Doornroosje en Mamma Mia. Nederlandse kijkers kennen haar ook van de Misfit-films.
  • Lukas Bulteel ken je bijvoorbeeld van Bastaard, Gent-West, Deja-Vu. Momenteel werkt hij aan Twee Zomers en Ritueel.

Waarom is Grensoverstrijdend nooit in België uitgezonden?

Waarom Grensoverschrijdend in België nooit is uitgezonden? Ik kon er online niets over vinden… Het is dat Rilke Eyckermans op Instagram een berichtje plaatste dat de reeks eindelijk te zien zal zijn. En dat ze daarmee meteen een tikkeltje internationaal gaat. Ik kan alleen maar gissen wat de reden is, maar er is natuurlijk heel wat te doen geweest over de zaak Bart De Pauw, waarbij de acteur – tv-maker grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond… Misschien kwam de serie te vroeg en is er weerstand gekomen… Weet jij het? Laat het weten in onze groep.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 augustus 2021 /