De 16: eigenzinnige fictiereeks dit najaar op Canvas

De 16 - Charles Van Praet (Jan Hammenecker) - (c) Eric de Mildt
De 16 – Charles Van Praet (Jan Hammenecker) – (c) Eric de Mildt

De 16 is de nieuwste eigenzinnige fictiereeks die Canvas – na Bevergem en Clinch – later dit najaar zal uitzenden. De 16 is een serie over de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat. De reeks combineert drama met comedy. Ze werd geschreven door Wouter Verschelden en Willem Wallyn, die ook de regie voor zijn rekening neemt. De reeks wordt gefilmd met iPhones en krijgt ook een crossmediaal verlengstuk online en op de sociale media.

De macht grijpen in de Wetstraat 16, dat is het ultieme doel van vicepremier Steven Kennis (gespeeld door Michael De Cock). Maar om eerste minister te worden, is er nog veel werk aan de winkel. En dat beseft ook De Partij. Die roept Charles Van Praet (gespeeld door Jan Hammenecker), die de politiek wil verlaten voor een topjob bij de Europese Centrale Bank, terug van Frankfurt om Kennis in de 16 te krijgen. Van Praet wordt de nieuwe kabinetchef van Kennis en stelt onmiddellijk orde op zaken, zonder daarbij iets of iemand te sparen. En dat zorgt voor hilarische, maar soms ook wel gênante momenten.

De 16 is een productie van Luna Films en Grid Film voor Canvas, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Later dit najaar wordt de serie uitgezonden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

26 augustus 2016 /