Café Derby op VTM en Netflix te kijken | alles over cast

Café Derby is zaterdag 31 juli om 22.00 uur te zien op VTM. Daarnaast zal-ie waarschijnlijk ook te zien zijn via VTM GO, maar je kunt het Vlaamse drama met onder andere Wim Opbrouck, Ben Segers en wijlen Marc Van Eeghem vanuit Nederland ook al op Netflix zien.

(Of hij in België op Netflix staat, moet je even zelf checken; vanuit Nederland kan ik dat niet zien.)

Monic Hendrixk

Voor Nederlandse kijkers is Café Derby sowieso leuk om te bekijken. Eén van de hoofdrollen wordt namelijk gespeeld door een Nederlandse topactrice: Monic Hendrickx. De Vlamingen kennen haar natuurlijk ook van Grenslanders en ik begreep dat Penoza ook in Vlaanderen te zien was. Recent zag je haar nog in de Ferry-film op Netflix.

Café Derby

Café Derby is het filmdebuut van Lenny Van Wesemael. En niet zomaar een debuut. De film heeft verschillende awards gewonnen, zowel voor de maakster als voor Wim Opbrouck, Chloë Daxhelet, Ruben Impens en Thomas Pooters. Je leest er hier alles over.

Lenny Van Wesemael heeft deze film gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een bijzondere familie. Het verhaal speelt zich af in 1985. Marktkramer Georges (een rol van Wim Opbrouck) is een ondernemer in hart en nieren. Als hij de kans krijgt om Café Derby te huren en hoort dat de paus op het terrein naast het café een openluchtmis zal opdragen, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw (gespeeld door Monic Hendrickx), vijf kinderen én collega’s geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen…

Cast

Naast Monic Hendrickx en Wim Opbrouck worden de rollen in deze film vertolkt door Robbe Langeraert, Andres Doise, Ezra Fieremans, Geert Van Rampelberg, Chloë Daxhelet, Günther Lesage, Ben Segers, wijlen Marc Van Eeghem, Dirk van Dijck, Zinya Van Reeth en Charlotte De Wulf.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

11 april 2020 /