Vossenstreken kijken op VTM 4 – ontdek alles over cast en verhaal

Vossenstreken is één van die Vlaamse series, waarvan ik het echt jammer vind, dat er geen tweede seizoen is gekomen. Heb jij deze reeks begin 2015 gemist op VTM, dan heb ik goed nieuws. Vossenstreken wordt vanaf vanavond – zaterdag 6 februari – opnieuw uitgezonden op tv en wel op VTM 4. Om 20.40 uur kun je geniet van een dubbele aflevering.

Vossenstreken (verhaal)

Commissaris Sara Roose (Barbara Sarafian) krijgt de leiding over de cel Onopgeloste Zaken en 3 uitgebluste rechercheurs die meer een last dan een aanwinst zijn voor het korps. Deze onconventionele flikken (onder andere Vic De Wachter en Jappe Claes) willen zich bewijzen door oude zaken nieuw leven in te blazen.

Cast Vossenstreken

De hoofdrollen in Vossenstreken van VTM worden gespeeld door Barbara Sarafian, Karel Vingerhoets, Vic De Wachter, Jappe Claes, Mathijs F. Scheepers, Flor Decleir en Evelien Bosmans. Ook Els Olaerts, Hilde Heijnen en Begir Memeti ontdekken we in de cast van Vossenstreken; zij komen meerdere afleveringen voorbij. Wat dat betreft, is de cast van Vossenstreken een mooie mix van oude rotten en aanstormend talent. Zeker als je beseft dat deze opnames plaatsvonden in de lente en zomer van 2014 en verschillende acteurs en actrices daarna nog mooie rollen kregen. We zetten ze weer op een rijtje, inclusief waar de cast van Vossenstreken anno 2021 mee in de weer is.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Barbara Sarafian

De hoofdrol wordt gespeeld door Barbara Sarafian, die in de huid kruipt van de gedreven, ambitieuze politiecommissaris Sara Roose. Ze heeft recht op een promotie. Eigenlijk naar de functie van teamleider bij de cel geweld. Maar het wordt de sectie onopgeloste zaken. Daar wordt ze samengebracht met drie oudere, uitgerangeerde rechercheurs waarvoor geen plaats meer was in het korps. We hebben Barbara Sarafian de afgelopen jaren al in tal van prachtige rollen gezien. Denk recent aan Niets Te Melden, het Nederlandse Keizersvrouwen en Professor T. Ik ben zelf erg benieuwd naar Glad ijs (over de ontvoering van Phil Frisco) en Grond, waarin ze ook te zien zal zijn.

Karel Vingerhoets

De rol van geniale neuroot Stan van Riel wordt gespeeld door Karel Vingerhoets. Een zeer ervaren acteur, die je eerder bijvoorbeeld zag in Achter de wolken. Andere aanrader met Karel Vingerhoets? Dat is wat mij betreft Zuidflank. Verder ben ik ook nog erg benieuwd naar Los zand, die ik helaas nog niet heb kunnen zien. (In die serie zien we ook een jonge Matthias Schoenaerts, die we recent in België zagen in Zuur én misschien ook in Het Slachtoffer.)

Wist je dat Karel Vingerhoets tinnitus heeft? Hij schreef daar al twee boeken over.

Vic De Wachter

Vic De Wachter kruipt in de huid van de nonchalante womanizer Ludo Mannaert. Hij was de afgelopen tijd weer op Eén te zien in de serie Windkracht 10. Daarnaast speelde hij één van de hoofdrollen in Gevoel voor Tumor. Verder heb ik enorm van hem genoten in het eerste seizoen van Salamander.

Jappe Claes

De ironische pitbull Max Cuypers wordt gespeeld door Jappe Claes. Die zagen we in 2017 het laatste op tv in de Nederlandse serie Voetbalmaffia. In dat jaar werd ook bekend dat hij vertrok bij Het Nationale Theater in verband met oud-studentes die hebben getuigd over grensoverschrijdend gedrag van de acteur, die ook als docent werkzaam was.

Mathijs F. Scheepers

Mathijs F. Scheepers speelt de rol van Bert Landers in Vossenstreken. Deze acteur zag je recent in Black-Out, maar waar ik zelf erg nieuwsgierig naar ben is zijn bijdrage aan de film De Slag om De Schelde. Je kent hem verder van bijvoorbeeld De Bende van Jan de Lichte, Vermist, Spitsbroers en Gent-West

Wist je dat ik Mathijs F. Scheepers uitgebreid heb geinterviewd? Lees hier het interview met Mathijs F. Scheepers, waarin hij Vossenstreken ook nog tipt.

Flor Decleir

Flor Decleir is de zoon van acteur Jan Decleir. In Vossenstreken speelt hij de rol van Jeroen Marissen. Ik leerde hem kennen dankzij zijn rol in Tytgat Chocolat (absoluut een aanrader, trouwens!). Maar hij speelt ook mee in onder andere Geub, Sprakeloos en Tom & Harry. Hij werd in Vlaanderen bekend bij het grote publiek door zijn rol van Quinten Temmerman in David. David is – net als Sara en Lisa – een telenovelle van VTM.

Evelien Bosmans

Evelien Bosmans speelt de rol van Lore Mannaert in Vossenstreken. Zij is de dochter van Ludo (gespeeld door Vic De Wachter). Je kunt haar verder kennen van Groenten uit Balen, Chaussée D’amourTom & Harry en Amateurs. Stuk voor stuk series die je gezien moet hebben.  Ik vind het persoonlijk jammer, dat we de vriendin van Jonas van Geel zo weinig op de planken zien. Daar komt gelukkig verandering in. Evelien Bosmans speelt namelijk Flo in F*** you very, very much samen met Frances Lefebure en Daphne Wellens.

Els Olaerts

In de cast van Vossenstreken komen we ook Els Olaerts tegen. Zij speelt de rol van Esther. Je zag haar afgelopen jaar in het tweede seizoen van #hetisingewikkeld. Maar je kunt haar ook kennen van Bastaard en Gent-West.

Hilde Heijnen

De rol van Jenny in Vossenstreken wordt gespeeld door Hilde Heijnen. Op dit moment is ze te zien als Dorine – de bezorgde mama van Jonas en Gert in telenovelle Lisa. Je kent haar van RupelIn Vlaamse VeldenDe Rodenburgs en Matroesjka’s.

Begir Memeti

Begir Memeti zie je twee afleveringen in Vossenstreken als Steven. Deze acteur was ook te zien in het tweede seizoen van Undercover. En je kent hem als Faroud Kir uit Familie (waarin hij bijna tweehonderd afleveringen te zien was).

Makers Vossenstreken

Vossenstreken is gebaseerd op de Britse reeks New Tricks en werd geregisseerd door Joël Vanhoebrouck, Kaat Beels en Anke Blondé. Een drietal dat we inmiddels kennen van een aantal geweldige series. Joël Vanhoebrouck ken je bijvoorbeeld van Black-Out, Eigen kweekDe infiltrantDubbelleven en Vermist.

Kaat Beels

Kaat Beels ken je van haar geweldige samenwerkingen met Nathalie Basteyns. Op dit moment kun je op tv kijken naar Beau Séjour seizoen 2, maar je zag van hun recent ook Nadja en de film Façades. Kaat Beels ken je verder van Tabula Rasa, maar misschien wel de gaafste reeks die zij samen met Nathalie Basteyns geregisseerd heeft is Clan.

Anke Blondé

Anke Blondé heeft samen met Wout Bouvijn de serie Red Light geregisseerd naar het verhaal van Carice van Houten en Halina Reijn. Deze serie is momenteel op Streamz te zien en start binnenkort ook bij BNNVARA. Daarnaast zal hij op een later moment ook op VTM te zien zijn. Verder kun je haar kennen van de film The Best of Dorien B.

Vossenstreken kijken

Op dit moment is Vossenstreken te kijken via VTM 4. Hij staat nog niet op VTM GO, maar mogelijk verandert dat na de eerste uitzending (omdat er dan wekelijks een aflevering bij komt – dat blijf ik volgen). Vossenstreken is momenteel op dvd verkrijgbaar. Zowel op Bol.com als op Amazon.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 februari 2021 /