Dancing With The Stars 2021 | Alles over winnaar, deelnemers en jury

Dancing With The Stars 2021 / 2022 zit er weer op; afgelopen zaterdag 12 februari is de winnaar bekendgemaakt. Nina Derwael heeft samen met danser Simone Arena de danswedstrijd dit jaar gewonnen. Zij bleef daarmee finalisten Jonatan Medart en Nora Gharib voor. Verdere deelnemers aan Dancing With The Stars 2021 / 2022 waren Pieter Timmers, Yemi Oduwale, Metejoor, Lotte Vanwezemael en Delphine van Saksen-Coburg. De geblesseerde Maksim Stojanac ontbrak. Gert Verhulst en de zwangere Kat Kerkhofs presenteerden de show.

Dancing With The Stars 2021

Wie wint Dancing With The Stars 2021 en wordt daarmee de opvolger van James Cooke en Julie Vermeire. Na twee jaar zonder wedstrijd – wegen corona – gaat de danswedstrijd opnieuw door en kunnen we genieten van het derde seizoen. Jive, tango of modern, de kandidaten moeten in elke stijl zien uit te uitblinken en de jury verwacht niets minder dan een prestatie van professioneel topniveau. Welk koppel heeft de beste moves en weet de jury en de kijkers thuis te verleiden? Gert Verhulst en de zwangere Kat Kerkhofs presenteren de show.

Wist je dat er tijdens de feestdagen ook een Dancing With The Stars-specials te zien was? Vanuit Nederland deze show (terug) kijken, dat is mogelijk middels een VPN Verbinding.

Winnaar Dancing With The Stars 2021 – 2022

Nina Derwael en haar danspartner Simone Arena mogen zich de nieuwe winnaars noemen van Dancing With The Stars. Ze volgen hiermee James Cooke en Julie Vermeire op. Voor het duo is het mogelijk niet de laatste samenwerking. #TeamNina wil namelijk dat de Simone Arena een turn-choreo bedenkt voor de Olympisch kampioene. Kortom: daar gaan we zeker nog van horen.

Jury Dancing With The Stars 2021

Geen Dancing With The Stars zonder een vierkoppige jury. Dit seizoen nemen Wim Vanlessen, Joffrey Anane, Joanna Leunis en Jan Kooijman die zware taak op zich. Met Joffrey Anane en Wim Vanlessen krijgt de show er dus twee nieuwe danskenners bij, met elk hun eigen specifieke stijl. Onderaan dit artikel – nadat we de deelnemers aan Dancing With The Stars 2021 hebben voorgesteld – lees je meer over de jury.

Deelnemers Dancing With The Stars 2021

Wie de deelnemers van Dancing With The Stars 2021 zijn? Dat zijn niet de minste Pieter Timmers, Nora Gharib, Jonatan Medart, Yemi Oduwale, Metejoor, Lotte Vanwezemael, Nina Derwael en Delphine van Saksen-Coburg gingen dé dansuitdaging van hun leven aan en pushen hun lichaam tot het uiterste op de dansvloer. Zij schitterden aan de zijde van dansers Adrián Barinaga, Björk Gunnarsdóttir, Natascha De Jong, Laura Zegels, Frank Zegels, Simone Arena, Sander Bos en Margot Weeda. Onderaan dit artikel stellen we alle deelnemers van Dancing With The Stars 2021-2022 aan je voor.

Finale Dancing With The Stars 2021 – 2022

De finale van Dancing With The Stars 2021 – 2022 vindt plaats op zaterdag 12 februari en is om 21.00 uur (na Big Brother) te kijken op Play4. De deelnemers die de finale hebben gehaald zijn actrice Nora Gharib, winnares van een gouden medaille op de Olympische Spelen Nina Derwael en TikTok-ster Jonatan Medart. Hieronder maak je uitgebreid kennis met de finalisten van Dancing With The Stars 2021 – 2022. Als je verder leest, ontdek je ook meer over de jury, de andere deelnemers en het verloop van de wedstrijd de afgelopen weken. Wie denk jij dat de winnaar wordt van deze editie van DWTS? Laat het weten onder dit bericht in onze Facebook-groep (klik).

Nora Gharib

Competitiebeest Nora Gharib heeft na K3 zoekt K3 en The Masked Singer (als suikerspin) een nieuwe uitdaging op het oog. Maakt deze actrice die doorbrak met Patser kans op de befaamde beker? En zal haar danspartner Adrián Barinaga in zijn eerste seizoen van Dancing With The Stars al zegevieren? Nora Gharib is dé actrice van dit moment. Zo zal ze te zien zijn in Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan en in Zeppos Het Mercatorspoor. Ze werkt daarnaast aan het nieuwe programma Blind Begonnen.

Jonatan Medart

TikTok-ster van het jaar Jonatan Medart toont deze winter zijn danspasjes op het televisiescherm. Op zijn prijzenkast vinden we al enkele awards terug van de Jamies en het gala van de gouden K’s. Past daar nog een schitterende beker van Dancing With The Stars bij? Björk Gunnarsdóttir mag na een paar succesvolle seizoenen met Jani Kazaltzis en James Cooke haar choreografie delen met het jonge internetfenomeen.

Nina Derwael

Dit najaar zweeft Nina Derwael niet alleen aan de brug met ongelijke leggers, maar ook en vooral over de dansvloer. Volgens haar trainer was het tijd om haar hoofd volledig leeg te maken, maar zal onze Olympische kampioene even succesvol op de dansvloer zijn als in Tokio? De Italiaan danser Simone Arena is haar partner in de strijd voor de eerste prijs van 2022.

Deelnemers DWTS

Maksim Stojanac

We schreven eerder al dat #LikeMe-acteur Maksim Stojanac mee zou doen, maar hij is geblesseerd. Een opgelopen schouderblessure verhindert hem om intensief te dansen. Toch heeft hij nog wel een rol in de eerste aflevering. Op Instagram neemt hij namelijk de socials over van het programma.

Lotte Vanwezemael

Seksuolotte schudt dit najaar haar heupen op de dansvloer van Dancing With The Stars. Samen met haar danspartner Frank Zegels hoopt ze ver te geraken in de danscompetitie, maar kan een klinisch psychologe ook met haar voeten spreken?

Laura Vanwezemael moest Dancing With The Stars verlaten na de halve finale.

Yemi Oduwale

Door de week speelt hij mee in soaps als Dertigers en Thuis, maar in het weekend trekt Yemi Oduwale zijn dansschoenen aan en schittert hij in Dancing With The Stars. De acteur maakt de komende weken de dansvloer onveilig met danspartner Laura Zegels.

Yemi Oduwale is de vierde afvaller in Dancing With The Stars.

Delphine van Saksen-Coburg

Delphine van Saksen-Coburg gaat de komende weken en maanden dé ultieme dansuitdaging aan in Dancing With The Stars en dat doet ze niet zomaar: via Dancing With The Stars helpt ze samen met Make-A-Wish om de droom van een bijzondere jongen te laten uitkomen. In het derde seizoen van de populaire danswedstrijd zal prinses Delphine – samen met haar Nederlandse danspartner Sander Bos – niet enkel de kunst van het dansen proberen onder de knie te krijgen, maar ook een groot feest organiseren voor de dappere jongen en zijn hele familie.

Over haar de Argentijnse tango, die ze danst in de eerste liveshow, zegt ze het volgende. “Toen ik de repetitiestudio binnenkwam, was ik helemaal sprakeloos. Ik wist niet wat er gebeurde. Maar ik hou van technomuziek, want het geeft me energie. Vroeger stond ik ook bekend als party animal. In Londen ging ik naar de Ministry of Sound, een nachtclub met enkel en alleen technomuziek. Daar vond ik mijn inspiratie voor mijn werk.”

Make-A-Wish

Over haar deelname vertelt Prinses Delphine: “Ik heb absoluut geen danservaring en mijn knowhow beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes op trouwfeesten en recepties. Ik heb geen idee hoe ik moet beginnen aan het instuderen van een échte dans, waar techniek de basis vormt van alles. Maar ik kijk ernaar uit om samen met Sander en alle andere Dancing With The Stars-professionals stapje per stapje een waardige danser en tegenstander te worden. Ik heb alleen maar lof voor de professionele dansers die hun artistieke passie en toewijding willen delen met ons, de leken van de dansvloer. Ik ben blij dat ik de kunst van het dansen en de levensvreugde die een dans met zich meebrengt eindelijk kan beginnen te ontdekken. Tegelijkertijd wil ik ook hard werken om Make-A-Wish met hart en ziel te ondersteunen.”

Prinses Delphine is de derde deelnemer die afvalt in Dancing With The Stars 2021-2022.

Metejoor

Ook Metejoor hoopt deze winter de sterren van de hemel te dansen. Zal Joris Van Rossem zijn podiumervaring kunnen doortrekken op de dansvloer of wordt hij eerder een vallende ster? Zijn danspartner is Margot Weeda, die de voorbije twee seizoenen al danste met Fabrizio en Michaël Pas. Over zijn deelname zegt Joris Van Rossem: “Ik zou nooit zelf solliciteren voor Dancing With The Stars. Ik kan niét dansen en ik wilde dat ook niet leren. Maar mijn debuutalbum staat in het teken van ‘durven en doen’. En voilà. Ik wil die boodschap verspreiden en door deel te nemen aan ‘Dancing With The Stars ga ik volledig uit mijn comfortzone. Ik hoef niet eens te winnen, maar doe dit eerder voor mezelf: hoe ver kan ik mezelf pushen en waar ligt mijn grens. En ik ben héél benieuwd waar die ligt. Ik gaf vroeger trouwens aerobics-lessen in fitnesscentra en ik dàcht dat dat dansen was. Niet dus. Ik ben zo stijf en houterig. Het is bijna confronterend.”

Helaas is Metejoor – die op dit moment te zien is in Een Echte Job – de tweede afvaller door een blessure.

Pieter Timmers

Een twee Olympische medaillewinnaar meldt zich aan bij Dancing With The Stars. Zwemmer Pieter Timmers keert terug uit zijn pensioen om een nieuwe uitdaging uit te gaan. Glijdt hij even vlot over de dansvloer als door het water? Zijn coach in dit avontuur is de Nederlandse Natascha De Jong.

Helaas is Pieter Timmers de eerste afvaller.

Jury Dancing With the Stars

Dit seizoen zien Wim Vanlessen, Joffrey Anane, Joanna Leunis en Jan Kooijman in de jury van Dancing With The Stars. We stellen ze hieronder aan je voor.

Wim Vanlessen

Met Wim Vanlessen haalt Play4 een internationale ambassadeur voor dans aan boord. Wim begon zijn carrière 25 jaar geleden en was 20 jaar de absolute ster van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij is niet enkel een gevierd balletdanser, hij is ook een gerespecteerd jurylid bij danswedstrijden over de hele wereld en heeft zelf talrijke prestigieuze onderscheidingen ontvangen. Hij mag zich immers Ridder in de Leopoldsorde noemen, als erkenning voor zijn buitengewone bijdrage aan de kunst en vooral de dans in België. Daarnaast heeft hij onder andere door zijn nauwe samenwerking met heel wat wereldberoemde choreografen, een erg breed en groot netwerk opgebouwd binnen de danswereld. Hij weet dus als geen ander wat dans betekent en waar hij op moet letten tijdens het beoordelen van de kandidaten.

Joffrey Anane

Ook danser, choreograaf en acteur Joffrey Anane zetelt voor het eerst in het jurypanel. Van breakdancen in een achterkamertje van een Antwerps jeugdcentrum tot grote theaterproducties doorheen de Benelux, sketches voor De Slimste Mens ter Wereld en zijn eigen komische webserie Afro Belg. Joffrey is 29 jaar en doet het allemaal. Hij werd finalist in tal van danswedstrijden, zowel solo als met zijn crew Osei Bantu en won dit jaar nog de Red Bull Dance Your Style 2021. Hij weet dus als de beste hoe hij de dansen van de kandidaten moet jureren.

Jan Kooijman

Over naar de vertrouwde gezichten dan: Jan Kooijman en Joanna Leunis. Jureren is voor Kooijman intussen wellicht een koud kunstje, gezien hij al twee seizoenen lang jureert bij Dancing with the Stars. Bovendien was hij in het dagelijkse leven ook zelf een professioneel danser, en dus zal Jan ongetwijfeld zijn kennersoog kunnen gebruiken. Nu is hij – na zijn professionele danscarrière – vooral aan het werk als acteur.

Joanna Leunis

Ook Joanna Leunis heeft tonnen ervaring: zij sleepte al verschillende wereld- en Europese titels in de wacht binnen de latin-categorie en won maar liefst acht keer het prestigieuze Blackpool Dance Festival. En miljoenen mensen zagen haar al aan het werk tijdens gastoptredens in allerlei tv-programma’s wereldwijd, zoals Strictly Come Dancing in het Verenigd Koninkrijk en Dancing With The Stars in verschillende Europese landen.

Live afleveringen Dancing With The Stars

Vanaf zaterdag 11 december starten de liveshows van Dancing With The Stars. Een kort verslag: “De kandidaten moeten vol aan de bak. Nina Derwael vangt haar dans aan met een kleine voorsprong, na de mooie score van vorige week. Samen met haar danspartner Simone dansen ze een jive. Pieter Timmers kan zich dan weer geen misstap permitteren. Hij probeert zich met Natascha los te dansen van de laatste plaats met een moderne dans. Voor Delphine van Saksen-Coburg – die met danspartner Sander op de voorlaatste plaatst staat – is het tijd voor een Argentijnse tango mét technosaus. Lotte Vanwezemael en Frank zetten alles op alles in hun broadway jazz, Jonatan Medaert en Björk entertainen met een chachacha, Nora Gharib en Adrian Weense walsen over de dansvloer, Yemi Oduwale en Laura leven zich uit in een freestyle en voor Metejoor en Margot wacht er een rumba.”

Wedstrijdverloop Dancing With The Stars 2021-2022

  • Helaas moest Pieter Timmers de wedstrijd na de eerste liveshow verlaten.
  • Metejoor – die je op dit moment ook ziet in het nieuwe seizoen van Een Echte Job (met daarin ook Nora Gharib) – moest geblesseerd opgeven na de tweede liveshow.
  • De derde liveshow op 8 januari ging niet door, omdat onder andere Nora Gharib en Lotte Vanwezemael positief werden getest op corona. de Friends and Family-aflevering van Dancing with the Stars is nu verschoven naar zaterdag 15 januari. Om 20.55 uur kun je kijken naar de uitzending.
  • De Friends and Family-aflevering betekende de laatste deelname van prinses Delphine. Haar laatste dans stond in het teken van Make-A-Wish waarvoor ze deelnam aan het programma.
  • Yemi Oduwale was de verrassende afvaller in Dancing with the Stars op zaterdag 22 januari. Hij stond met TikTokker Jonatan Medart gedeeld laatste in het klassement.
  • In de aflevering van zaterdag 29 januari wisselden de laatste deelnemers aan Dancing with the Stars 2022 van danspartner. Er hoefde niemand naar huis.
  • Nina Derwael, Nora Gharib, Lotte Vanwezemael en Jonatan Medart behoorde tot de laatste vier. Zij dansen op zaterdag 5 februari de halve finale van Dancing with The Stars 2021-2022.
  • Lotte Vanwezemael is de laatste afvaller op weg naar de finale van Dancing with the Stars 2021.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 december 2021 /