BV’s naakt als deelnemers Kom op tegen Kanker, alles in de strijd

Acht bekende Vlaamse mannen gaan naakt voor het nieuwe Eén programma Kom op tegen Kanker, alles in de strijd. Vanaf vandaag – donderdag 20 oktober 2022 – om 20.40 uur kunnen we zien hoe de bekende deelnemers van Kom op tegen Kanker naakt gaan. Wie er meedoen? De deelnemers aan Kom op tegen Kanker, alles in de strijd zijn Niels Destadsbader, Dieter Coppens, Warre Borgmans, Guga Baúl, Malik Mohammed, Bart Peeters, Joris Brys en Rik Verheye.

Deelnemers Kom op tegen Kanker, alles in de strijd

De deelnemers aan Kom op tegen Kanker, alles in de strijd – Niels Destadsbader, Dieter Coppens, Warre Borgmans, Guga Baúl, Malik Mohammed, Bart Peeters, Joris Brys en Rik Verheye – gaan, als apotheose van een dansopleiding, tijdens een stripact in het Kursaal Oostende op 26 oktober helemaal naakt. Maar ze doen dat niet zomaar. De acht mannen hebben een missie. Ze tonen niet alleen hun lichaam, maar vooral hun engagement en gooien daarvoor alles in de strijd.

Lees verder en ontdek alles over de bekende deelnemers die naakt gaan voor Kom op tegen Kanker, alles in de strijd.

Kom op tegen Kanker, alles in de strijd

Kom op tegen Kanker, alles in de strijd wil met de spraakmakende uitdaging van deze acht durvers vooral het taboe doorbreken rond mannenkankers. En dan gaat het specifiek over prostaat- en teelbalkanker. Want als zij uit de kleren durven gaan voor heel Vlaanderen, dan moet elke Vlaamse man toch eens over het thema durven praten met zijn huisarts? In het programma worden de deelnemers gevolgd van hun aandoenlijke eerste danspassen. Maar we zien ze ook tijdens hilarische repetities en bizarre dansuitdagingen. En natuurlijk tijdens hun – hopelijk triomfantelijke – stripact. Tussendoor delen sommigen onder hen met de rest van de groep hoe zij zelf in hun omgeving met de ziekte geconfronteerd werden.

BV’s naakt voor Kom op tegen Kanker (kijken)

Kom op tegen Kanker, alles in de strijd is vanaf vandaag – 20 oktober 2022 – elke donderdag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX te kijken. Het programma telt drie afleveringen. Wil je terug kijken naar de BV’s die naakt gaan voor Kom op tegen Kanker, dan kan dit ook via VRT MAX. Vanuit België gaat dat eenvoudig. Vanuit Nederland kun je VRT MAX ook gebruiken als je zorgt voor een VPN Verbinding die je op België zet.

Stripact BV’s in Kursaal Oostende bijwonen

Wil je de stripact van de BV’s in het Kursaal Oostende bijwonen? Heb je Niels Destadsbader, Dieter Coppens, Warre Borgmans, Guga Baúl, Malik Mohammed, Bart Peeters, Joris Brys en Rik Verheye. altijd al eens naakt willen zien. Dit is je kans! Er zijn namelijk nog kaartjes te koop. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar Kom Op Tegen Kanker. De show vindt plaats op woensdag 26 oktober om 21.00 uur in Kursaal Oostende. Eerst wordt er samen naar de tweede aflevering van de reeks gekeken in preview. De stripact van de acht mannen sluit de avond af.

Niels Destadsbader en Dieter Coppens

Niemand minder dan Niels Destadsbader en Dieter Coppens nemen het voortouw en zijn tegelijk ook twee van de acht deelnemers aan Kom op tegen Kanker, alles in de strijd. Zij zijn de twee initiatiefnemers en daar is een goede reden voor: hun vaders kregen jaren geleden de diagnose prostaatkanker. Niels en Dieter beginnen dus ontzettend gemotiveerd aan een zware opdracht: zes andere bekende mannen overtuigen om mee te doen, samen met hen leren dansen en strippen, samen met hen toewerken naar de climax in het Kursaal Oostende. Elk van de mannen heeft een eigen reden om de uitdaging aan te gaan en het thema van mannenkankers onder de aandacht te brengen.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader – die deze zomer veelvuldig op het podium stond met Zomerhit 2022 – vertelt. “Prostaat- en teelbalkanker zijn voor veel mannen nog steeds een taboe om zich tijdig te laten onderzoeken, laat staan om erover te praten met je naasten. Dieter en ik hebben allebei een papa die in deze situatie heeft gezeten. Als je er zo dichtbij hebt gestaan, besef je hoe belangrijk het is dat dit op tijd wordt aangepakt. Wij hebben onze papa’s gelukkig nog. Maar er zijn genoeg andere voorbeelden van mannen die wel te lang hebben gewacht. Dus hopelijk durven mannen zich binnenkort sneller blootgeven om hen te laten onderzoeken. Wij willen alvast laten zien dat wij dat ook doen.”

Dieter Coppens

Ook Dieter Coppens deelt zijn motivatie. “Het geslachtsorgaan van de man, er bestaan veel namen voor en er wordt onder mannen al eens graag over gepraat… als ‘het spel’ gezond is natuurlijk. Maar ook wanneer er daarbeneden iets schort, moeten we er als mannen over durven praten en zonder schroom naar de dokter stappen. Op tijd een juiste diagnose stellen kan namelijk een wereld van verschil maken. Dat heb ik al meerdere malen van dichtbij meegemaakt. Vandaar… als we één leven redden met onze act, dan is voor mij de missie al geslaagd!”, aldus de presentator, die je recent op tv zag met Down the Road seizoen 5 en nu op VRT MAX in Na Down the Road.

Roy Julen

Niels Destadsbader en Dieter Coppens staan er niet alleen voor. Roy Julen, de internationaal gewaardeerde choreograaf (werkte onder andere met Diana Ross en Stromae, en voor So you think you can dance), neemt de acht mannen onder zijn hoede. Hij wil hen in drie maanden tijd klaarstomen tot verleidelijke dansers in een stijlvolle, maar bloedhete stripact. Roy Julen daagt zijn strippers in spe voortdurend uit om hun danskwaliteiten te verbeteren en tegelijk om hun schaamte te overwinnen. Hij wil er absoluut voor zorgen dat ze zich alle acht honderd procent smijten voor hun finale act.

“Mijn voornaamste drijfkracht om mee te doen en de acht mannen te coachen, is het verlies van mijn papa op jonge leeftijd aan leverkanker. Het besef dat herinneringen samen het kostbaarste is wat we hebben, is dan ook wat ik in mijn choreografiecoaching vooropstel. Langs het pad van plezier maken, met een gezonde dosis humor en passie, komen we vanzelf bij een geweldig eindresultaat”, aldus Roy Julen.

Benieuwd naar de motivatie van de zes andere bekende deelnemers aan Kom op tegen Kanker, alles in de strijd? We stellen ze hieronder aan je voor.

Warre Borgmans

Acteur Warre Borgmans weet als geen ander hoe belangrijk het is om erover te durven praten. Hij kreeg jaren geleden zelf de diagnose prostaatkanker. “Hoe meer informatie mensen hebben over deze nog wat duistere aandoening, hoe meer we het taboe, de geheimzinnigheid, de waas, de sluier… over prostaatkanker kunnen oplichten en verwijderen. Er is nog veel werk aan de winkel! En daar helpen we graag bij”, aldus de acteur die je kunt kennen uit heel verschillende rollen van Zijn Daar Geen Beelden Van? tot aan Team Spirit en Windkracht 10.

Bart Peeters

Zanger, presentator, acteur Bart Peeters is de schoonbroer van Warre Borgmans. Ook hij wilde zich engageren voor de goede zaak. Bart Peeters vertelt: “Toevallig is The Full Monty een van mijn absolute lievelingsfilms. Ik geloof dat je ons beter kan vergelijken met dat stelletje ongeregeld dan met de Chippendales, de reden ligt voor de hand. (…) Dit is overigens wel een heel letterlijk voorbeeld van Alles in de strijd tegen kanker. Het fundament van het programma is heel ernstig, maar tijdens de opnames hebben we vaak heel hard gelachen. De betreurde Arno zei me vaak dat ‘een lach en een traan’ altijd de essentie moeten zijn. Ik ben in de levensfase waarin je vooral wil doen wat je nog nooit gedaan hebt , dit is daar een goed voorbeeld van.”

Malik Mohammed

Acteur en danser Malik Mohammed won enkele jaren geleden So you think you can dance. De choreografie zelf zou dus geen probleem voor hem moeten vormen. Toch twijfelde hij eerst om mee te doen: “Ik had wat overtuigingskracht nodig voor dit project. Er zijn immers ook andere manier om awareness te brengen. Maar achteraf bekeken heb ik er geen seconde spijt van. Ik heb mijn grenzen verlegd, veel geleerd en mij geamuseerd. Maar het belangrijkste van al is dat wij mensen bereiken die hierdoor hopelijk geholpen kunnen worden.” Aldus Malik Mohammed, die binnenkort te zien zal zijn in de nieuwe Dertigers. Strippen voor een rol is Malik Mohammed niet vreemd. Hij debuteerde in de Nederlandse film Onze jongens. In de tweede film (Onze jongens in Miami) behoorde hij zelfs tot de hoofdrolspelers. Verder kun je hem kennen uit Spitsbroers, Déjà Vu en De Shaq.

Rik Verheye

Acteur en tv-gezicht Rik Verheye is eveneens een van de deelnemers die naakt gaat voor Kom op tegen Kanker. Hij smijt zich helemaal voor dit project. “Elke avond wanneer ik thuiskom, gooi ik mijn kleren uit en dat heeft mij nog nooit een euro opgebracht. Laat staan voor het betere doel van Kom op tegen Kanker. Toen mij de vraag werd gesteld om uit de kleren te gaan in het Kursaal met de Oostendse zeebries tussen mijn billen, heb ik als man van de zee geen seconde getwijfeld.”

“Ik denk dat iedereen – net als ik – in zijn omgeving met dit vieze beest al is geconfronteerd of helaas ooit nog wordt geconfronteerd. Samen met mijn collega-strippers gooi ik graag alles in de strijd om de mensen bewust te maken. En tegelijkertijd geld in te zamelen om dat vieze k*nkerbeest te temmen – en hopelijk ooit te verslaan”, aldus Rik Verheye, die we natuurlijk al schaars gekleed op tv zagen in bijvoorbeeld Callboys of wat dacht je van één van zijn eerste scenes in Nonkels.

Guga Baúl

Ook acteur Guga Baúl schaart zich achter de actie en het goede doel. “Voor Tegen de sterren op live ben ik ooit al eens uit de kleren gegaan als Bartel Van Riet. Maar het feit dat we dit met ons achten kunnen doen en voor een goed doel, maakt deze ervaring zoveel specialer en belangrijker. We proberen onze lat – figuurlijk dan – hoog te leggen.” Zo vertelt Guga Baul, die je recent zag in Het Jachtseizoen met Chris Van Espen. We zagen hem eerder naast Niels Destadsbader op het podium als de IJskoning in The Masked Singer.

Joris Brys

Tot slot toont Studio Brussel-presentator Joris Brys zijn hart én de rest van zijn lichaam voor het goede doel. “Toen Dieter aan de telefoon het woord ‘naakt’ uitsprak, knetterde er toch iets in mijn hoofd. Ik ben allesbehalve preuts en doe graag mijn kleren uit, maar ik heb natuurlijk nooit de ambitie gehad om dat voor heel Vlaanderen te doen! Zonder goed doel zou ik het zelfs niet overwegen. Jammer genoeg weet ik hoe het voelt om iemand kwijt te spelen die je doodgraag ziet. En als we op deze manier kunnen voorkomen dat iemand een papa, een zoon of een vriend verliest, dan trek ik met alle plezier en zonder schroom mijn kleren uit.”

“De stress voor het naakt gaan is intussen gaan liggen en heeft plaats gemaakt voor wat faalangst. Ik hoop vooral niet in de fout te gaan tijdens de stripact. Een bepaald stukje stof te vroeg uittrekken bijvoorbeeld, ik zeg maar iets… Maar met Roy als choreograaf en de mentale steun van de zeven andere strippers, kan dit niet fout lopen!”

Aangrijpende getuigenissen

In de drie afleveringen van Kom op tegen Kanker, alles in de strijd wordt bij de acht niet alleen de schroom om zich letterlijk bloot te geven weggehaald. Niels Destadsbader en Dieter Coppens praten ook zonder schaamte over hun persoonlijke ervaringen toen ze in hun familie met prostaatkanker geconfronteerd werden. En samen luistert de groep naar aangrijpende en beklijvende getuigenissen van mannen met de diagnose prostaatkanker of teelbalkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 10.000 Belgen te horen dat ze prostaatkanker hebben. Teelbalkanker is zelfzamer metjaarlijks 350 diagnoses in België. Daarnaast gaan Dieter en Niels langs bij professor Alex Mottrie (oncologisch uroloog in het OLV Ziekenhuis van Aalst). De professor helpt meteen een paar fabeltjes over mannenkankers de wereld uit. En hij geeft onder meer praktische tips over hoe jonge mannen best zichzelf kunnen onderzoeken.

For One Night Only

In Nederland kennen we dit format als For One Night Only, dat één aflevering telt. In België telt Kom op tegen Kanker, alles in de strijd drie afleveringen. Nieuwsgierig naar het Nederlandse For One Night Only, dan kun je dit terugkijken via Kijk.nl. Let op: vanuit Nederland gaat dit eenvoudig. Vanuit België dien je een VPN Verbinding te gebruiken die je op Nederland zet.

Foto’s: © VRT – Damon De Backer

BV's naakt voor Kom op tegen Kanker met Niels Destadsbader, Dieter Coppens, Warre Borgmans, Guga Baúl, Malik Mohammed, Bart Peeters, Joris Brys en Rik Verheye.
BV’s naakt voor Kom op tegen Kanker met Niels Destadsbader, Dieter Coppens, Warre Borgmans, Guga Baúl, Malik Mohammed, Bart Peeters, Joris Brys en Rik Verheye.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 oktober 2022 /