Smeris eindigt met finale van drie afleveringen

Smeris eindigt op 19 januari 2020 met drie afleveringen. Na vier succesvolle seizoenen – waar bijvoorbeeld Filip Peeters, Axel Daeseleire en Pieter Embrechts in voorbij kwamen met geweldige personages – is het tijd voor het slotakkoord.

Kunstroof

Hoofdrolspelers Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge kruipen opnieuw in de rollen van Theo en Willem in Smeris. Het team van politiebureau Tilburg kampt met een nijpend tekort aan personeel, waardoor criminelen vrij spel lijken te krijgen. Dan krijgen onze helden bovendien te maken met een kunstroof, waarvan de sleutel op Bonaire ligt. De opnames zijn in juni van start gegaan. Dennis van de Ven: “Het wordt weer rete-spannend.”

Bonaire

Het vijfde en laatste seizoen van Smeris bestaat uit drie spannende afleveringen. Tja en als de sleutel voor de oplossing op Bonaire ligt, dan kun je als inspecteurs natuurlijk niet anders dan afreizen naar de andere kant van het Nederlands Koninkrijk. In de finale zijn oude bekenden van de serie te zien, maar ook een aantal verrassende nieuwe personages. 

Boris van der Ham

Zo maakt bijvoorbeeld schrijver, acteur en oud-politicus Boris van der Ham maakt zijn opwachting in de Brabantse politieserie. Als museumdirecteur Jongsma heeft hij een cruciale rol in het slotakkoord van Smeris.

Arthur Brand

In dit verhaal is een bijzondere cameo weggelegd voor de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand die al veel gestolen kunst heeft teruggevonden. De oplettende kijker zal een bijzonder sieraad aan zijn vinger zien glinsteren: de in 2002 gestolen ring van de beroemde schrijver Oscar Wilde.

Brabant

Voor dit laatste seizoen hebben Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis een duet opgenomen van Meeuwis’ nummer ‘Brabant’, waar de serie zich voor een groot gedeelte afspeelt . De nieuwe versie is exclusief te horen in de serie.

Uitzenddatum

Smeris is vanaf zondag 19 januari drie weken te zien om 20:15 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Foto: Diederick Bulstra

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 augustus 2019 /