Ontdek alles over (cast) Façades met Natali Broods en Theo Maassen

Ontdek alles over (cast) Façades met Natali Broods, Theo Maassen en Johan Leysen. Zij spelen – naast diverse andere bekende acteurs en actrices – de hoofdrollen in deze film uit 2017. Kaat Beels en Nathalie Basteyns (die je kent van Beau Séjour) verzorgden de regie. Jan Pepermans schreef het scenario.

Wist je dat het tweede seizoen van Beau Séjour van Kaat Beels en Nathalie Basteyns bijna kop tv komt?

Verhaal Façades

Alex (Natali Broods) staat onverwacht op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek wordt gelaten door haar moeder. Ze trekt bij hem in om voor hem te zorgen, en stelt daardoor haar eigen leven in vraag. Wil ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Ze heeft zijn avontuurtjes jarenlang toegestaan, maar is ze wel écht gelukkig bij hem? Of moet ze, net als haar ouders, de façade laten vallen?

Façades kijken

Deze film is momenteel te zien op VRTNU (tot eind januari 2021), maar je kunt ‘m vanuit België ook kijken op Streamz, huren of kopen via Amazon Prime en natuurlijk is-ie ook nog steeds op dvd verkrijgbaar.

Wist je dat je Amazone Prime gratis kunt gebruiken tijdens een proefperiode van 30 dagen?

Cast

De cast van Façades bestaat uit Johan Leysen, Natali Broods, Theo Maassen, Frieda Pittoors, Benjamin Verdonck, Ella-June Henrard, Nell Cattrysse, Joren Seldeslachts en Gene Bervoets. Stuk voor stuk acteurs en actrices die we natuurlijk al uit tal van series en films kennen. Waarbij Theo Maassen voor de Vlamingen misschien het meest onbekende is. En hoe zit het anno 2021 eigenlijk met de cast van Façades? Dit is tenslotte al een film uit 2017. Nou: zowel de acteurs en actrices, als de makers hebben de afgelopen jaren niet stil gezeten. Tijd om er verder in te duiken…

Natali Broods

De hoofdrol in Façades wordt gespeeld door Natali Broods. Deze actrice ken je als Marjan Michielsen uit Over Water. Maar ze speelde eerder ook in films als Waste land, Anyway the wind blows en in series als Met man en macht en Tabula Rasa. En vergeet ook De Infiltrant niet.

Johan Leysen

De Vlaams acteur Johan Leysen heeft een indrukwekkende Europese film- en theatercarriëre. Je zag ‘m deze week nog in de Lockdown-film A plus jamais van Gilles Coulier. Hij speelde ook mee in verschillende Nederlandse series als Vechtershart (als de vader van het personage van Waldemar Torenstra) en Ik Weet Wie Je Bent.

Theo Maassen

Een opvallende naam in de cast van Façades: Theo Maassen. Je kent de Nederlanders misschien vooral als de cabaretier met harde grappen, maar wist je dat hij als jongere naar de Academie voor Drama ging. Hij zat bij Monic Hendrickx in de klas. Het acteren heeft hij altijd afgewisseld met zijn eigen theaterprogramma’s. Theo Maassen speelde bijvoorbeeld hoofdrollen in TBSDoodslag en De Liefhebbers. Recent zag je hem nog in de Nederlandse versie van Niets Te Melden, namelijk Niks Te Melden.

Frieda Pittoors

Je kunt Frieda Pittoors kennen uit verschillende films en series. Denk bijvoorbeeld aan Cordon, Den Elfde van den Elfde, maar ook van wat langer geleden Oud België. Wist je dat ze in Nederland recent nog was te zien in de succesvolle serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, waarin ze Eugenie La Croix speelde.                                                              

Benjamin Verdonck

Voor mij is Benjamin Verdonck een onbekende acteur. Via IMDB ontdek ik dat hij vooral in veel kortfilms te zien was in de loop er jaren. En als ik het goed spot, heeft hij meegewerkt aan het boek Bewaren.

Ella-June Henrard

Ella June Henrard debuteerde in 2010 met de hoofdrol in Bo van Hans Herbots en was aan de zijde van Rutger Hauer te zien in Portable Life. Verder volgden rollen in onder andere De VijfhoekCrème de la Crème (aanrader), Generatie BHemel op aarde en Renesse. Recent zag je haar in Torpedo. Streamz-kijkers kunnen haar vanaf 1 februari zien als Molly in Mijn Slechtste Beste Vriendin. En ze zagen Ella-June Henrard naturlijk aan de zijde van Kevin Janssens in Fair Trade. Deze reeks is vanaf voorjaar 2021 ook te zien bij VTM. Ik ben daarnaast erg benieuwd naar haar rol in de Nederlandse serie Swanenburg.

Nell Cattrysse

De jonge actrice Nell Cattrysse kun je kennen van haar rol in The broken circle breakdown. Daarnaast is ze ook te zien in de film Vele Hemels.

Joren Seldeslachts

Het cv van Joren Seldeslachts bevat tal van films en series waarin je hem al zag schitteren. Ik heb ontzettend genoten van hem in Beau Séjour, waar hij zijn tegenspeelster uit Spitsbroers Lynn Van Royen weer treft (net als in het tweede seizoen van The Team). Je ziet hem daarnaast in de Nederlands-Vlaamse samenwerkingen als Baantjer Het Begin, Red Light en binnenkort in Swanenburg. Vanaf 1 februari kun je hem op Streamz zien in Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Gene Bervoets

Hij was deze week nog te zien in Transfer van Jonas Govaerts, maar Gene Bervoets ken je natuurlijk uit tal van Vlaamse films en series. Recent zag je hem bijvoorbeeld in de webserie Brak, maar ook in de film Cruise Control. En wat dacht je van Tabula Rasa, Mijn favoriete serie met Gene Bervoets blijft toch wel Patrouille Linkeroever; het laat zien hoe divers deze acteur is. En waar volgens mij heel Vlaanderen op dit moment naar uit kijkt: vanaf 31 januari is Gene Bervoets te zien in de rol van Maurice Teirlink (het hoofdpersonage van Beau Séjour 2).

Kaat Beels en Nathalie Basteyns

Kaat Beels en Nathalie Basteyns verzorgden de regie van Façades. Jan Pepermans schreef het scenario. Het werk van Kaat Beels en Jan Pepermans kon je deze week ook op tv zien in de Lockdown-reeks. Zij maakten het verhaal Nadja met Linde Carrijn en Emilie De Roo in de hoofdrollen. Kaat Beels ken je verder van Tabula Rasa, maar misschien wel de gaafste reeks die zij samen met Nathalie Basteyns geregisseerd heeft is Clan. Okay en Beau Séjour natuurlijk niet te vergeten.

Wil je meer weten over Beau Séjour, dan kun je hieronder kiezen voor de informatie over: het eerste seizoen Beau Séjour – dat momenteel in Nederland op tv komt – of het tweede seizoen Beau Séjour (vanaf 31 februari op Eén).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 januari 2021 /