Gina & Chantal met Joke De Bruyn en Tania Kloek

Gina & Chantal start vanavond op VTM met hoofdrollen voor Tine Embrechts, Nathalie Meskens, Joke De Bruyn en Tania Koek. Het eerste seizoen telt in totaal tien afleveringen van 48 minuten.

Gina & Chantal is nu op dvd verkrijgbaar.

Ik heb de reeks zelf al volledig via VTM Go gezien en kan je maar één tip geven: kijken. Iedere aflevering wordt het spannender. Waar je in het begin misschien het idee hebt dat de makers te veel zijstraatjes in slaan, daar komen ze aan het eind allemaal samen. En hoe!

Op 2 september zendt VTM aflevering 1 eenmalig op maandag uit, op dinsdag 3 september meteen aflevering 2. Vanaf dan blijft VTM op dinsdag uitzenden, telkens om 21u45. Zit je meteen in het verhaal – wat ik me heel goed kan voorstellen – dan kun je verder VTMGO verder kijken. De reeks telt tien afleveringen.

Cast & verhaal

Voor als je de serie nog niet kent nog even kort over deze nieuwe serie, die wat mij betreft het hoogtepunt vormt van het najaar van VTM.

Een villawijk in Noord-Limburg vorm het decor voor de nieuwe serie Gina & Chantal. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina. Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de ban houdt en dat een flinke impact zal hebben op de levens van beide dames, en op dat van Nicky (Joke De Bruyn) en Eve (Tania Kloek), de beste vriendinnen van Gina.

Deze dames zorgen voor verrassingen

In de media wordt er rondom deze serie natuurlijk heel veel geschreven over Tine Emrechts en Nathalie Meskens. Niet gek: dit zijn op dit moment de populairste dames die VTM in huis heeft (Tine had net haar eigen reisprogramma en Nathalie start vanavond ook in Beat VTM). Maar er zijn twee dames die we absoluut niet mogen vergeten: Joke De Bruyn en Tania Kloek. De kracht van deze serie zit hem echt in de combinatie van die vier vrouwen, waarbij de personages van Joke en Tania nog voor de meest verbazingwekkende fragmenten zorgen.

Nieuwsgierig naar de cast van Gina & Chantal? Klik dan hier om mijn uitgebreide artikel te lezen over de personages.

Joke De Bruyn

Met name Joke De Bruyn heeft een goede indruk op mij achtergelaten na het kijken naar Gina & Chantal. Deze actrice kende ik helemaal nog niet. Maar nu ik haar een tijdje volg op Instagram besef ik me dat dat sowieso een gevatte Vlaamse is. Tijd om dus eens haar cv onder de loep te nemen. En wat blijkt: ik heb haar stiekem al in heel wat series voorbij zien komen. Zone Stad, Goesting, Aspe, Witse, Code 37, Danni Lowinski, Cordon, Deadline 25/5 en Vriendinnen (die laatste serie is een absolute aanrader wat mij betreft) – ze zat er allemaal in met een (gast)rol. Hoofdrollen had ze in Kinderen van Dewindt – waarin ze zes seizoenen te zien was – en in Crème de la Crème. En voor mijn gevoel gaan we na Gina & Chantal nog meer van haar horen.

Een tweede seizoen misschien zelfs van deze reeks? Of dat mogelijk is? Daar ga ik niks over verklappen, want ik heb een hekel aan spoilers… Maar één ding is zeker: Joke De Bruyn is een vrouw om in de gaten te houden.

Tania Kloek

En de andere actrice die wel wat meer aandacht mag krijgen voor haar acteerprestaties in Gina & Chantal is Tania Kloek. Nu zei haar naam mij op het eerste gezicht niks, maar toen ik haar foto zag wist ik het meteen: we lachen – mede dankzij haar – al jaren met De zonen van Van As. Ze speelt daar Martine, de vrouw van Herman. Maar ze was ook te zien in Flikken en jarenlang in Familie, maar ook in de Team Spirit-films.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2019 /