Knokke Off: cast van nieuwe Netflix-serie met o.a. Pommelien Thijs

Knokke Off is de nieuwe Belgisch-Nederlandse serie van Netflix en Eén; hij gaat over een vriendengroep die een zomer in Knokke doorbrengt. De opnames zijn vandaag (dinsdag 7 juni) gestart. In de Knokke Off cast zien we bekende Vlaamse en Nederlandse acteurs en actrices als Anna Drijver, Pommelien Thijs, Eliyha Altena, Willem De Schryver, Jasmine Sendar en vele anderen… Hieronder lees je meer over het verhaal, de Knokke Off cast én wanneer je deze reeks op Netflix en Eén kunt kijken.

Knokke Off (Netflix)

Twintigers Louise (Pommelien Thijs) en Alexandre (Willem De Schryver) beleven samen met hun vrienden een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke. Door de hoge verwachtingen van hun ouders dreigen ze echter zichzelf te verliezen in luxe en feesten en gaan ze wanhopig op zoek naar iets wat ze maar niet vinden: echte vriendschap, liefde en vooral… zichzelf. Hun wereld wordt daarbij bovendien grondig verstoord door de komst van Daan (Eliyha Altena) en zijn moeder Melissa (Anna Drijver). Ook zij zijn op zoek, maar vooral naar de waarheid achter de maskers…

Knokke Off op Netflix en Eén kijken

Knokke Off telt tien afleveringen, die in Nederland op Netflix te kijken zijn en in Vlaanderen op Eén. De serie wordt verwacht in 2023; Knokke Off is nog een werktitel, dus misschien krijgt de reeks nog een andere naam. Wil je Knokke Off op Netflix kijken of op de Vlaamse tv-zender Eén; dan heb je dus nog eventjes geduld nodig. We houden je natuurlijk op de hoogte. Dat doen we via onze Instagram, én Facebook-groep. Daarnaast kun je je alvast aanmelden voor onze nieuwsbrief. Deze is nog in ontwikkeling, maar wil je absoluut neit missen.

Knokke Off cast

In Knokke Off schittert een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen Pommelien Thijs, Willem De Schryver, Eliyha Altena, Anna Drijver, Jasmine Sendar, Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Emma Moortgat en Gène Bervoets. Kortom: de Knokke Off cast telt heel wat talent. Omdat de reeks natuurlijk niet meteen op Netflix te bewonderen is, delen we waar je de acteurs en actrices verder van kent (en wat je dus tot de releasedatum van Knokke Off kunt bingewatchen).

Acteurs en actrices

  • Pommelien Thijs is vooral bekend bij het jonge publiek. Zij brak door dankzij haar rol van Caro in #LikeMe. Al was ze eerder al te zien in Labyrinthus (als Miranda) en in een aflevering van Vriendinnen. Pommelien Thijs speelde verder mee als Babette in telenovelle Lisa én je kent haar van de Familie Claus kerstfilms op Netflix. Daarnaast timmert ze hard aan de weg als zangeres. In Nederland is ze vooral bekend van haar duet met Jaap Reesema.
  • Willem Deschryver ken je als Sander uit wtFock en hij speelde de rol van Max in de Streamz-serie Déjà-Vu.
  • Eliyha Altena debuteerde op jonge leeftijd in Sonny Boy, waarin hij te zien was als de zesjarige Sonny Boy. Daarna speelde hij mee in De Ludwigs, Hunter Street en de Misfit-serie (als Morris). Hij is ook te zien in de film Silverstar. Daarnaast werkt hij ook achter de schermen van tv en film. Zo lees ik op IMDB dat hij mee werkte aan Deep Shit als lighting technician.
  • Anna Drijver is bij het Vlaamse publiek bekend als de Nederlandse agente uit het eerste seizoen van Undercover. Je zag haar recent nog als gast in Sergio over de grens. Je kunt deze actrice kennen van Heirs of the Night (van de regisseur van De Stamhouder), het vierde seizoen van Nieuwe Buren, maar ook van bijvoorbeeld Zwarte tulpLevenslied en Bellicher.
  • Jasmine Sendar kennen de lezers van VlaamsKijken natuurlijk als hoofdrolspeelster uit de serie Grenslanders. Recent zag je haar nog in The Passion. Verder zag je in series als Rudy’s Grote Kerstshow en Dit zijn wij. Ze startte haar carrière als Bibi in Goudkust en speelde daarna jarenlang Kyra in Onderweg naar Morgen. En zo zijn er nog tal van rollen waar je haar van kunt kennen. Momenteel werkt ze aan Zomer in Frankrijk.
  • Ruth Becquart is op dit moment te zien in een andere serie van Netflix én Eén, namelijk Twee Zomers. Dit is zo’n actrice waar we al veel over hebben geschreven. Je zag haar bijvoorbeeld ook in de laatste twee seizoenen van Undercover (als Nathalie Geudens). Maar denk ook aan Red Light, Over Water en Chaussée d’Amour. En er komt ook de aankomende tijd veel werk van haar aan. Denk aan 1985, L’Inconnu(e), Pipeline, Hostage en The Chapel.
  • Geert Van Rampelberg zagen we ook al in tal van tv-series en films die we kunnen aanraden. Hij is eveneens te zien in Chaussée d’Amour en Red Light (net als Ruth Becquart), maar je kent hem ook van Black-out, Studio Tarara, De Dag, De Infiltrant, maar denk ook aan het eerste seizoen van Cordon, Code 37 en The Broken Circle Breakdown. Er komen de aankomende tijd veel films en series met Geert Van Rampelberg aan, denk aan Ritueel, Transport, Zillion en Mascotte.
  • Ini Massez behoort tot de vaste cast van Loslopend Wild. Je kent haar verder uit Zie Mij Graag. Daarnaast speelde ze Viv in Familie. Verder kun je haar kennen van Buck en Altijd Prijs. Recent zag je haar in de bioscoop in de film Red Sandra. Daarnaast zal ze ook te zien zijn in de nieuwe serie Diamonds (zo zag ik op haar Instagram).
  • Emma Moortgat was te zien als Caro in De Familie Claus 2. Daarnaast stpeelt ze Maria in de aangekondigde film The Last Front.
  • Gene Bervoets speelde de hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour, maar je zag hem ook in de Lockdown-film Transfer van Jonas Govaerts. Maar je zag Gene Bervoets in nog veel meer Vlaamse en Nederlandse films en series, zoals recent in De Kraak. Daarnaast komen er weer de nodige gave producties aan van deze acteur, zoals Inside, H4Z4RD en Arcadia.

Makers

De serie is een creatie van Anthony Van Biervliet, die je ook kent als producer van De Familie Claus kerstfilms op Netflix én van het bekroonde Hacked. Het scenario van Knokke Off wordt geschreven door Luk Wyns en Nele Vandael. Luk Wyns ken je natuurlijk dé man van de Crimi Clown (waar hij eveneens het scenario voor schreef), maar je zag hem recent ook nog als Stan in Glad IJs. Hij heeft echt al in heel veel series en films gespeeld, maar als er één het terugkijken waard is, vind ik het wel Connie & Clyde. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook jammer dat Coppers, maar bij één seizoen is gebleven. Nele Vandael schreef dan weer mee aan Zie mij graag. Tom Goris verzorgt de regie van deze Netflix-serie. Hij verzorgde eerder de regie bij bijvoorbeeld Gevoel voor Tumor, wtFOCK en verschillende afleveringen van De Ridder.

Knokke Off is een productie van Dingie voor VRT en Netflix in samenwerking met Dutch FilmWorks en met de steun van Screen Flanders, de Stad Knokke-Heist en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. 

Foto: Thomas Nolf

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

7 juni 2022 /