Bestseller Boy: cast met Shahine El-Hamus in de hoofdrol

Bestseller Boy is de nieuwe Nederlandse tv-serie, die sinds zondag 27 november om 20.25 uur op NPO 3 bij AVROTROS te kijken is. Bestseller Boy is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour. In de Bestseller Boy cast zien we bijvoorbeeld hoofdrolspeler Shahine El-Hamus, maar ook Vlaamse acteurs als Zouzou Ben Chikha en Wim Helsen. Ontdek in dit artikel meer over het verhaal van de serie en de Bestseller Boy cast.

Verfilming Bestseller Boy

Wat als je tegen alle verwachtingen in op 21-jarige leeftijd doorbreekt met je eerste roman, maar daarmee iedereen om je heen verliest? Momo Zebbi is een jonge, ambitieuze Amsterdammer met één grote droom: bestsellerauteur worden. Zijn droom komt uit, maar haalt zijn leven totaal overhoop. Zijn ouders zetten hem uit huis, hij verliest zijn grote liefde en zijn vrienden verstoten hem. Zonder huis, familie en relatie begint voor Momo een zoektocht naar erkenning, liefde en naar zichzelf. Bestseller Boy – een verfilming van het gelijknamige boek van Mano Bouzamour – is een serie over liefde, idealen, verscheurdheid en literatuur van een jonge stadsbewoner.

Eerst lees je meer over het verhaal van de tv-serie Bestseller Boy, maar aansluitend stellen we de cast uitgebreid aan je voor. In de Bestseller Boy cast zien we namelijk – naast veel bekende Nederlandse namen – ook een aantal Vlaamse acteurs én daar zijn wij natuurlijk extra blij mee.

Tv-serie Bestseller Boy

“Als ik schrijf ben ik vrij. Schaamteloos vrij” – Onder dat motto schrijft Momo (Shahine El-Hamus) drie jaar lang ’s nachts op zijn zolderkamer aan een autobiografische roman waarin hij ongekuist in bloemrijke straattaal beschrijft hoe het is om te laveren tussen de verschillende werelden waarin hij opgroeit: thuis bij zijn Marokkaanse ouders, het ruige leven op straat met zijn vrienden uit de buurt, het wilde uitgaansleven van Amsterdam waar alles kan en mag en over de liefde van zijn leven: Evelien (Zoë Love Smith). 

‘Schandelijke inhoud’

Hoewel zijn boek een hartstochtelijke ode is aan hun liefde, heeft hij weinig oog voor Evelien. Vlak voor zijn boek af is, maakt zij het uit. Wanneer zijn ouders horen over de ‘schandelijke inhoud’ van het boek van hun zoon, schoppen ze hem het huis uit en begint zijn zoektocht door Amsterdam naar liefde, erkenning en vooral een thuis. Hij stort zich samen met zijn criminele neef Brahim (Sabri Saddik) in feestjes, avontuurtjes, seks, drank en drugs. Tot overmaat van ramp doet het boek niets en blijven het gedroomde succes en de royalties uit. Momo ontdekt dat het schrijversleven misschien wel net zo hard is als het leven op straat.

Vertellen van verhalen

Dankzij zijn bluf, ambitie en charmes lukt het Momo uiteindelijk om de bestsellerlijst te beklimmen én om een plek voor zichzelf te veroveren. Uiteindelijk wordt hij de Bestseller boy waar hij jaren over droomde. Ondanks dit succes hunkert hij naar onvoorwaardelijke liefde en mist hij een thuis. Om inspiratie op te doen voor zijn tweede boek, maakt Momo een reis naar Marokko. Hier ontdekt hij hoe het vertellen van verhalen al generaties in de familie zit en wordt hij geconfronteerd met alles waar hij zo hard voor is weggerend: zijn eigen wortels. Voordat hij weer kan schrijven, moet dit weeskind met levende ouders zijn gevoel van identiteit, liefde en verbondenheid terug zien te krijgen. 

Bestseller Boy cast

De Bestseller Boy cast telt heel wat bekende namen. De hoofdrollen worden gespeeld door Shahine El-Hamus, Frieda Barnhard, Zoë Love Smith, Sabri Saddik, Wimie Wilhelm, Theo Maassen, Zouzou Ben Chikha en Nadia Abdelouafi. Andere rollen zijn weggelegd voor Gijs Blom, Susan Radder, Jim Deddes, Wim Helsen, Farrieda Smit, Fockeline Ouwerkerk, Anniek Pheifer, Anna Nooshin en vele anderen. Nieuwsgierig naar waar je deze acteurs en actrices uit de cast van Bestseller Boy nog meer van kent? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Hoofdrol Bestseller Boy

 • Shahine El-Hamus kruipt in de huid van Momo. Deze acteur kun je kennen van zijn eerdere rollen in bijvoorbeeld ValsLieve MamaHet A-woord en Zina. Hij speelde eveneens de hoofdrol in de film De Belofte van Pisa.
 • Frieda Barnhard zien we als Fina. Deze actrice kun je kennen uit de serie Vliegende Hollanders, waarin ze te zien was als de jonge Neeltje Langenberg. Je zag haar ook als de jonge Astrid Holleeder in Judas. Daarnaast speelde ze eerder mee in Ares (Netflix). recent zag je haar in de film Nr. 10 naast Tom Dewispelaere. Momenteel werkt ze aan Je Moeder.
 • Zoë Love Smith is Evelien in de cast van Bestseller Boy. Recent zag je haar nog op tv als Selena in de serie Het Gouden Uur en als Tara in Adem in adem uit. Daarnaast zag je haar ook in Forever Rich. Ze werkt momenteel aan Florida Tales.
 • Sabri Saddik speelt Brahim. Je kunt hem kennen uit series als All Stars & Zonen, #Fitgirls, Hollands Hoop en Vechtershart. Recent was hij verder te zien in Meskina, Seef Spees en El Houb. Sabri Saddik – die organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam studeert – is ook te zien in het theater. In een nieuwe eigentijdse bewerking door Abdelkader Benali van het beroemde stuk Hamlet van William Shakespeare speelt hij bijvoorbeeld de hoofdrol. Daarnaast is het nog eventjes wachten op de Videoland-serie Sleepers waarin Sabri Saddik de rol van Rachid speelt.
 • Wimie Wilhelm kruipt in de huid van Maaike Hamer. Deze actrice heeft al tal van rollen op haar naam. zo zag je haar bijvoorbeeld als advocate van Lars in Undercover. Maar het meest bekende is ze toch wel van haar rol van Els Peeters in Baantjer.
 • Theo Maassen geeft gestalte aan de rol van Hubert Vlasblom. Je kent Theo Maassen misschien als cabaretier, maar ook als acteur heeft hij al heel wat rollen op zijn naam staan. Denk bijvoorbeeld aan Woensel West, Façades en Niks te melden (hij was zelfs in de Vlaamse Niets Te Melden te zien).
 • Zouzou Ben Chikha is Malik. Recent was deze acteur in Vlaanderen te zien in series als Chantal en Roomies. Zouzou Ben Chikha ken je verder van De twaalfBevergemDe Dag en Grond. Hij is niet alleen acteur, maar ook muzikant en theatermaker. Zelf ben ik erg benieuwd naar de nieuwe rollen van Zouzou Ben Chikha, zoals in Zeevonk.
 • Nadia Abdelouafi speelt Zohra. Net als Zouzou Ben Chikha speelde deze Vlaamse actrice in Roomies. Je kunt haar verder kennen uit Hoodie en Thuis. Maar je zag Nadia Abdelouafi bijvoorbeeld ook in De hel van Tanger en recenter in De Belofte van Pisa.

Acteurs en actrices uit de cast

Maar ook die andere acteurs en actrices uit de Bestseller Boy cast mogen er zijn. We zetten ze hieronder op een rijtje.

 • Gijs Blom ken je bijvoorbeeld van films als De Libi, Jongens en De Slag om de Schelde, van de serie The Letter for the King op Netflix en van de nieuwe film Piece of My Heart. Momenteel werkt hij aan de tv-serie Fallen, waarin Gijs Blom de rol van Daniel speelt.
 • Susan Radder is op dit moment op Netflix te zien in The Takeover. Deze actrice ken je verder bijvoorbeeld van OogappelsKeizersvrouwen en – net als Gijs Blom – uit De Slag om de Schelde. Ze was verder te zien in Soof: een nieuw begin en in Vechtershart.
 • Jim Deddes zag je recent bijvoorbeeld in Bonnie & Clyde en Ze Weten Alles Van Je. Maar je kent hem ook van het nieuwe seizoen van Joardy of bijvoorbeeld De Oost en Trecx. Momenteel werkt Jim Deddes aan de tv-serie Rundfunk: Duco & Roy, waarin hij de rol van Donny speelt.
 • Wim Helsen is op dit moment natuurlijk weer op tv te zien in Vlaanderen met een nieuw seizoen van Winteruur. Maar je zou bijna vergeten dat de Vlaamse cabaretier ook acteur is. Je zag hem bijvoorbeeld in Clinch en Los Flamencos.
 • Farrieda Smit zag je recent nog in de film Marokkaanse bruiloft. Daarnaast kun je haar bijvoorbeeld kennen als Melita uit de serie Brugklas.
 • Fockeline Ouwerkerk kun je kennen uit Herman vermoordt mensen. Maar ze speelde vrij recent ook nog de hoofdrol in de tv-serie Deep Shit. Verder had Fockeline Ouwerkerk rollen in De K van Karlijn, Dit zijn wij, De 12 van Schouwendam, Moordvrouw, Nieuwe Buren seizoen 3 of de film Taal is zeg maar echt mijn ding. Ze was één van de BN’ers die uit de kleren ging voor het goede doel. Ze speelt ook mee in Op tijd terug en nieuwe projecten als Zomer in Frankrijk en Candy & Bonita.
 • Anniek Pheifer was recent te zien in nieuwe films als het Vlaamse Dealer, Pink Moon en (R)Evolutie. Maar ze speelde ook mooie rollen in speelde recent mooie rollen in Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden, Vliegende Hollanders en Nieuw Zeer. Je zag haar ook op tv in bijvoorbeeld Dwaalspoor en Mi Vida. Op dit moment werkt Anniek Pheifer aan de tv-serie Anoniem.
 • Anna Nooshin ken je natuurlijk als influencer. Ze heeft op Prime Video zelfs haar eigen documentaire. Wist je dat Anna Nooshin ook twee boeken heeft geschreven.

Makers

Bestseller Boy is een serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour. Robert Alberdingk Thijm (A’dam- E.V.A., De belofte van Pisa, Dunya en Desie) is showrunner van het project en schreef de serie samen met Mano Bouzamour. De serie is geregisseerd door Norbert ter Hall (A’dam- E.V.A., De belofte van Pisa) en Sharif Abdel Mawla.

Bestseller Boy kijken

Bestseller Boy is vanaf zondag 27 november om 20.25 uur te kijken bij AVROTROS op NPO3. Je kunt ook bingewatchen via NPO Plus (in België is het helaas niet mogelijk om een abonnement te nemen). De afleveringen van Bestseller Boy zijn na uitzending ook terug te kijken op NPO Start. Doe dit wel snel, want ze zullen er – vermoedelijk – maar eventjes vrij beschikbaar zijn. Vanuit Nederland gaat terugkijken eenvoudig; wil je vanuit België of een ander land naar Bestseller Boy kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 november 2022 /