Is Jonas dood? Oscar Willems stopt rol in telenovelle Lisa

Is Jonas écht dood? Met die vraag blijven we achter na het kijken van de aflevering van telenovelle Lisa van vanavond. Iets later lezen we online dat Oscar Willems stopt met zijn rol van Jonas in telenovelle Lisa. Dat doet hij op eigen verzoek.

Tijd om hier eens verder in te duiken, want keken de fans niet vooral naar telenovelle Lisa voor het sprookje tussen Jonas en Lisa? Het stel is amper dertien weken getrouwd…

Is Jonas dood in telenovelle Lisa?

De fans van Lisa zaten vrijdagavond op het puntje van hun stoel. In de laatste aflevering van deze week werd alles in gereedheid gebracht voor een grote veiling. Het familiebedrijf wil er de juwelen van de overleden Dorine Albrechts (Hilde Heijnen) veilen ten voordele van de foundation van Massa. De gasten kwamen toe en iedereen wachtte op Jonas (Oscar Willems) die de juwelen bij de bank ging afhalen.

Jonas wordt (levend) begraven

Wanneer Jonas door een taxi met het juwelenkistje werd afgezet op de parking van het veilinghuis, merkte de kijker dat hij door iemand begluurd werd. Wat er daar vervolgens gebeurde, is niet duidelijk. Maar dat het er niet goed uitziet voor Jonas, is wél duidelijk: hij lag roerloos op de grond en werd een put ingeduwd… Betekent dit het dramatische einde van Jonas? Of is er nog hoop en wordt hij levend begraven en misschien nog op tijd ontdekt… Natuurlijk zou dat laatste mooi zijn, maar eerlijk gezegd heb ik daar niet zo’n vertrouwen in… Lees maar snel verder…

Wat denken jullie? Laat het weten in de Lisa Facebook-groep of op Instagram.

Jonas is vermist…

Ondertussen neemt de ongerustheid bij Lisa en haar entourage toe. De veiling wordt afgeblazen en iedereen vraagt zich af waarom Jonas niet is komen opdagen. Na een nacht zoeken, wordt Jonas officieel als vermist opgegeven. De politie start een onderzoek en ondervraagt de familie. Wat is er die nacht met Jonas gebeurd…? Voor de Lisa-kijkers breken de komende weken nog spannende tijden aan.

Oscar Willems over zijn personage Jonas

“Wat een personage lijden kan!”, lacht acteur Oscar Willems, die de rol van Jonas speelt. Hij is sinds de start van de telenovelle één van de hoofdrolspelers van telenovelle Lisa. “Na mijn dramatisch ongeval en mijn verlamming word ik nu voor dood in een koude put gegooid. Andere acteurs hebben een wat meer comfortabele rol. Het blijft allemaal gelukkig fictie en ik ben zeer dankbaar dat ik gestalte mocht geven aan dit getroebleerd personage.”

Oscar Willems stopt in telenovelle Lisa

En als je die laatste zin leest ‘ik ben zeer dankbaar dat ik gestalte mocht geven aan dit getroubleerd personage’, dan kan het dus niet anders dat Oscar Willems stopt in telenovelle Lisa. Hij spreekt namelijk in de verleden tijd. Als we dan verder zoeken, dan lezen we in HLN dat Oscar Willems aan de makers heeft laten weten dat het Lisa-hoofdstuk voor hem afgesloten mocht worden. Hij zegt: “Deze hoofdrol was voor mij een geweldig avontuur, maar zorgde ook voor een zwaar en intens opnameschema.”

Geen ’traditionele’ telenovelle

En nu denk je misschien ‘maar Lisa is toch een telenovelle; in telenovelles komt toch altijd alles goed?’ Ja, we weten inmiddels dat Lisa geen ’traditionele’ telenovelle is. Er zijn tenslotte al meer hoofdrolspelers op dramatische wijze overleden. De reeks is allesbehalve voorspelbaar. Zo is natuurlijk ook bekend geworden dat telenovelle Lisa stopt en dat er een nieuwe telenovelle met Camille Dhont komt.

Is Jonas (Oscar Willems) echt dood of wordt hij levend begraven? Foto: VTM / Telenovelle Lisa

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 december 2022 /