Streamz serie voor Frakke & Jempie uit De Zonen van Van As

Frakke & Jempie die je kent uit De Zonen van Van As krijgen hun eigen serie op Streamz. Met in de Frakke & Jempie cast natuurlijk Carry Goossens en Peter Van den Eede, maar ook Barbara Sarafian, Katelijne Verbeke en Jaak Van Assche. Vanaf vandaag – 10 augustus 2023 – kun je genieten op Streamz van deze short reeks.

Frakke & Jempie op Streamz

Na vijf seizoenen De Zonen van Van As en het succes van De Zonen van Van As – De Cross in de Vlaamse cinemazalen, zijn beste maten Frakke en Jempie terug. In acht afleveringen geven topacteurs Carry Goossens en Peter Van den Eede het beste van zichzelf. De komische short-format reeks Frakke & Jempie is vanaf 10 augustus 2023 in boxset bij Streamz te kijken.

De Zonen van Van As – De Cross

In De Zonen van Van As – De Cross zagen we hoe Jempie na een mislukt zakelijk en amoureus avontuur in het buitenland terug naar huis keerde. Gelukkig ontvangt zijn beste vriend Frakke hem met open armen. Hoewel hun bromance enkele deuken oploopt in de film, besluit Frakke op aandringen van Jempie al zijn spaarcenten te investeren om samen een zaak te beginnen.

Frakke & Jempie

De reeks Frakke & Jempie start wanneer de twee een garage kopen. Een groezelige en gedateerde werkplaats vol rommel. Voor een buitenstaander lijkt het niets bijzonder maar voor het duo is het een droom die werkelijkheid wordt. Ze zijn eindelijk hun eigen baas en hoeven aan niemand nog verantwoording af te leggen, behalve aan elkaar. Vanaf dag één loopt het echter al meteen fout: ze hebben de zaak niet gekocht van de eigenaar maar van de malafide huurder die intussen met de noorderzon én hun centen vertrokken is. Deze tegenslag zet hun samenwerking instant onder hoogspanning. Frakke wil niet nòg meer geld kwijt geraken en gooit de handdoek in de ring. Jempie begrijpt niet dat hij bij een eerste tegenslag al opgeeft. Zo zijn ze vertrokken voor avontuurlijk parcours langs veel problemen, misverstanden, ambras en gezever. Maar aan het einde van de rit blijft één ding overeind: hun vriendschap.

Carry Goossens en Peter Van den Eede

Frakke, gespeeld door Carry Goossens*, is een wat norse, introverte man die bekendstaat om zijn gierigheid en achterdocht. Maar hij is altijd eerlijk en oprecht. Jempie, gespeeld door Peter Van den Eede, is een extraverte, opportunistische charmeur die niet van zijn eerste leugen gestorven is. Hij is van mening dat geld moet rollen, vooral als het niet van hem is. De vriendschap tussen Frakke en Jempie is een bijzondere bromance: twee ruwe bolsters die vastgeroest zitten in hun eigenzinnige denken en doen maar zich onder elkaar toch kwetsbaar durven opstellen. 

Cast Frakke & Jempie

De cast van Frakke & Jempie bestaat natuurlijk uit Carry Goossens en Peter Van den Eede. En we gaan ook diverse gezichten uit De Zonen van Van As terugzien, zoals Jaak Van Assche. Maar we zien ook nieuwe gezichten in de Frakke & Jempie cast. Zo geven Barbara Sarafian en Katelijne Verbeke gestalte aan nieuwe personages.

Frakke & Jempie kijken

De short reeks Frakke & Jempie van R.V. Productions is vanaf donderdag 10 augustus op Streamz te kijken, net als Zonen van Van As – De Cross. Of hij later ook op tv te zien is, durven we nog niet te zeggen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 augustus 2023 /