Noordzee, Texas met Jelle Florizoone en Mathias Vergels op Eén

Noordzee, Texas met Jelle Florizoone, Mathias Vergels, Nathan Naenen, Eva Van Der Gucht en nog veel meer bekende gezichten wordt vanavond (vrijdag 31 juli) om 23.16 uur uitgezonden op Eén. Dit romantische drama van Bavo Defurne is gebaseerd op de roman Nooit gaat dit over van André Sollie. De film duurt 1 uur en 33 minuten.

Verhaal Noordzee, Texas

Pim woont met zijn moeder, Yvette Bulteel oftewel accordeonvirtuose Yvette Mimosa, in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Pim droomt als kind van een beter leven, van prinsessen en schoonheidskoninginnen. Maar als Pim 15 is geworden, droomt hij vooral van Gino, zijn buurjongen. Niet zo gek dat hij zich af en toe in zijn droomwereldje opsluit.

Op een dag vertrekt Yvette met Zoltan, de mooie jonge kermisgast. Nu Yvette haar zoon koudweg in een leeg huis achterlaat, grijpt Pim zijn kans en worden dromen halve waarheden. Pim gaat in het buurhuis wonen, bij zijn ’tweede moeder’ Marcella. En bij Sabrina, Gino’s zus, die zo smachtend om Pim heen blijft draaien. Pim is gelukkig, hij slaapt zelfs in Gino’s bed! Maar Gino vrijt en woont met een meisje van over de grens. Dromen zijn bedrog. Of toch niet…

Cast Noordzee, Texas

Noordzee, Texas mag dan een film uit 2011 zijn; veel acteurs en actrices spelen nog steeds in geweldige series en films. Ik zet ze allemaal voor je op een rijtje, zodat je nog wat nieuwe kijkinspiratie opdoet.

Jelle Florizoone

Pim wordt gespeeld door Jelle Florizoone. Waar je hem van kunt kennen? Nou bijvoorbeeld als Daan De Loore uit Thuis, Tijs uit Kosmoo of Rick uit Rox. In 2015-1016 speelde hij één seizoen Guido Van den Bossche in Familie. Noordzee, Texas was zijn debuutfilm. Daarna was hij te zien in Allez, Eddy en Marina.

Ben Van den Heuvel

De jonge Pim wordt gesteeld door Ben Van den Heuvel. Hij was eerder te zien als Eddy in Oud België. Net als Jelle Florizoone was Ben Van den Heuvel ook te zien in Allez, Eddy. De Netflix-kijkers kunnen hem ook kennen uit In Vlaamse Velden. Hij speelt in deze tv-serie Fonske.

Mathias Vergels

Gino wordt gespeeld door Mathias Vergels, bij het grote publiek natuurlijk bekend van zijn rol als Lowie Bomans in Thuis. Deze rol speelt hij al sinds 2012. Hij brak door met Bo en was net als Jelle Florizoone en Ben Van den Heuvel in Allez, Eddy te zien. In 2015 speelde hij ook een gastrol in De Bunker en hij was in 2018 te zien in De Collega’s 2.0. Inmiddels is hij ook ontzettend druk met zijn muziek. Zo heeft hij begin dit jaar zijn debuutalbum Waar is Mathi? uitgebracht.  

Nathan Naenen

Nog zo’n jonge acteur die we inmiddels allemaal kennen is kaztaar Nathan Naenen; hij speelt in Noordzee, Texas de jonge Gino. Met deze rol breekt hij door. Daarna was hij een seizoen te zien in Familie als Kobe Vermiert. Ik zag Nathan Naenen voor het eerst in de geweldige reeks Altijd Prijs. Steve Geerts en Ini Massez spelen zijn ouders. Heb je deze serie nog niet gezien, dan moet je ‘m absoluut kijken. Ik heb er van genoten! Daarna volgden rollen in Kattenoog (met Warre en Emma Verlinden uit Undercover seizoen 2!), Dubbelspel en Wtfock. We gaan ‘m daarnaast zien in het nieuwe Brak! Blijf ons volgen, want over die serie lees je later meer.

Eva Van Der Gucht

Eva Van Der Gucht neemt in Noordzee, Texas de rol van Yvette Bulteel of te wel Yvette Mimosa voor haar rekening. Deze Vlaamse actrice heeft al tal van rollen gespeeld in zowel Nederland als België. Ik heb recent nog uitvoerig over haar geschreven in het artikel over het derde seizoen van Oogappels. Maar mijn persoonlijke favoriet blijft toch absoluut Connie & Clyde (die ook op Videoland staat). Momenteel werkt ze aan de films De Familie Claus en Mijn vader is een saucisse, maar daarover later meer op VlaamsKijken.

Nina Marie Kortekaas & Noor Ben Taout

De rol van Sabrina wordt gespeeld door Nina Marie Kortekaas. We zagen haar na Noordzee, Texas nog in gastrollen in Aspe en Professor T. Noor Ben Taout vertolkt dan weer de jonge Sabrina. Haar zag je als Dora Dewulf in Rang 1 en recent nog in 13 Geboden. In 13 Geboden speelt Noor Ben Taout de rol van Laure. Deze VTM-reeks kun je terugkijken via Netflix.

Katelijne Damen

In Noordzee, Texas kruipt Katelijne Damen in de huid van Marcella. Zij is de moeder van Gino en Sabrina. Wat is Katelijne Damen een ontzettend veelzijdige dame. Ze is namelijk niet alleen actrice (in films, tv-series en het theater), maar ook regisseuse, schrijfster en kostuumontwerpster. Je kunt haar bijvoorbeeld kennen uit series als De Luizenmoeder, De Ridder en De Smaak van De Keyser. Ze speelde daarnaast in films als De Patrick en Girl.

Thomas Coumans

De rol van kermisreiziger Zoltan, die een kamer huurt bij Yvette, wordt gespeeld door Thomas Coumans. Hij heeft in heel veel internationale (met name Franse) producties gespeeld. Zo speelde hij bijvoorbeeld mee in Le Fidele en Façades (waarin Natali Broods, Marjan Michielsen uit Over Water, de hoofdrol speelt).

Luk Wyns

De rol van Yvette’s manager Etienne wordt gespeeld door Luk Wyns. Deze acteur, schrijver en regisseur vind ik echt een verrassende kerel. Hij werd in Vlaanderen vooral bekend van de Familie Backeljau. Zelf ontdekte ik hem voor het eerst in Crimi Clowns. Die serie werd namelijk ook in Nederland uitgezonden. Daarnaast vind ik het erg jammer dat er nooit een tweede seizoen van Coppers is gekomen, want daarin liet hij weer een heel andere kant van zichzelf zien. Net zoals we dat van hem zagen in Gevoel voor Tumor, waarin hij dokter Mercier speelde. Nu is het wachten op Glad ijs, over de ontvoering van Phil Frisco.

Ella-June Henrard

De rol van Françoise – de vrouw die een relatie krijgt met Gino – wordt gespeeld door Ella-June Henrard. De laatste tijd hebben we op VlaamsKijken al vaak over deze actrice geschreven. Ze zal te zien zijn in de Nederlandse dramaserie Swanenburg en ik kijk zelf ontzettend uit naar Fair Trade.

Wist je trouwens dat de nieuwe film Torpedo – waarin ze met tal van andere bekende Vlaamse acteurs te zien is – nu verkrijgbaar is voor 4,39 euro. Lees er hier meer over.

Patricia Goemaere

De rol van Simonne wordt gespeeld door Patricia Goemaere. De Netflix-kijkers kunnen haar kennen als de bijzondere Madame Van Gelderhode uit De bende van Jan de Lichte. Ze was verder te zien in bijvoorbeeld Deadline 25/5 in De Rodenburgs en Wittekerke.

Daniel Sikora

Daniel Sikora speelt Maurice in Noordzee, Texas. Dit is zijn enige rol in een film. Verder kan ik erg weinig over hem vinden.

Victor Zaidi

De rol van Julien wordt gespeeld door Victor Zaidi. Die heeft vooral bijrollen gespeeld. Zo zag je hem als Patrick in Tabula Rasa en speelde hij een Leerling van Pascal in het tweede seizoen van Connie & Clyde.

Prijzenpakker

Deze film uit 2011 heeft op het Internationaal filmfestival van Montréal twee prijzen in de wachtgesleept. Regisseur Bavo Defurne ontving de Zilveren Zenith voor zijn speelfilmdebuut. En Noordzee, Texas ontvang de internationale persprijs Fipresci in de Wereldcompetitie voor Eerste Films. Verder won-ie de Marc’Aurelio Alice nella Città 13+ Award van het Internationaal Filmfestival van Rome. Waar je Bavo Defurne verder van kunt kennen? Hij regisseerde in 2016 de film Souvenir met Isabelle Huppert.

Trailer Noordzee, Texas

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 juli 2020 /