Fair Trade: cast, personages en verhaal – nu bij VTM op tv kijken

Ken je de Vlaamse serie Fair Trade van Marc Punt al? Van de reeks zijn inmiddels twee seizoenen, die je kunt kijken bij Streamz en Prime Video. Momenteel kijk je Fair Trade seizoen 1 ook bij VTM en VTM Go. Lees er hier alles over. Met in de Fair Trade cast Kevin Janssens, Ella-June Henrard, Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Tine Reymer Charlotte Timmers, Manou Kersting, Sven De Ridder, Jeroen Perceval en Daphne Wellens. Ontdek in dit artikel alles over verhaal, personages en cast van Fair Trade.

Fair Trade van Marc Punt

Actie, spanning, zwarte humor, corruptie en tragiek: dat zijn de ingrediënten van de 8-delige fictiereeks Fair Trade. Na de lancering vorig najaar op Streamz kreeg Fair Trade heel wat lovende kritieken. De serie was na De Bende van Jan de Lichte zelfs de best bekeken reeks van 2020 op Streamz. Fair Trade werd geschreven en geregisseerd door Marc Punt die eerder ook instond voor onder meer Matroesjka’s (en vergeet ook Bowling Balls en Pippa niet).

Fair Trade: serie op tv bij VTM

Momenteel is Fair Trade seizoen 1 iedere woensdagavond om 21.40 uur te kijken bij VTM. De complete twee seizoenen staan al op Streamz. Heb je dat niet, dan kun je Fair Trade ook terugkijken via VTM GO. Aansluitend na uitzending komt-ie daar online. Daar kun je ‘m na uitzending 30 dagen terugkijken. Dat betekent dat je nu – woensdag 7 februari, wanneer dit artikel een update heeft gekregen van auteur Patricia de Ryck – nog 9 dagen naar aflevering 1 kunt kijken. Wist je dat je VTM Go in Nederland kunt kijken. Al hebben de Nederlandse kijkers nog een andere mogelijkheid om Fair Trade op tv te kijken.

Fair Trade: Amazon Prime Video

Fair Trade kun je daarnaast kijken op Amazon Prime Video. Ik heb de reeks al gekeken en vind het absoluut de moeite. De streamingdienst is daarnaast ook de plek waar je meer geweldige Vlaamse series kijkt. Denk aan Exen en De Club, maar ook aan Geldwolven en De Kraak. Prime Video kun je 30 dagen gratis op proef kijken.

Verhaal Fair Trade

Walter ‘Wally’ Wilson (Kevin Janssens *) en Robin De Rover (Ella-June Henrard *) zijn ooit met veel inzet en nobele idealen aan hun carrière bij de politie begonnen, maar zagen te dikwijls maandenlang intensief en gevaarlijk speurwerk verloren gaan door in hun ogen irrelevante procedurefouten, handigheidjes van dure advocaten en dubieuze beslissingen van wereldvreemde rechters. Ze kleuren steeds vaker buiten de lijntjes tijdens hun patrouilles: zo tippen ze bijvoorbeeld criminelen over toekomstige politieacties en laten zich daar stevig voor betalen. Wilson is bovendien verslavingsgevoelig (vrouwen, drank, drugs…) en dat maakt hem onberekenbaar. Wanneer hij na herhaalde conflicten geschorst wordt bij de politie, zoekt hij nog meer toenadering tot het criminele milieu, maar hij is intussen aangeschoten wild.

Fair Trade cast

Fair Trade kan rekenen op een geweldige cast: Ella-June Henrard en Kevin Janssens vertolken de hoofdrollen van corrupte inspecteurs bij de Antwerpse drugsbrigade en worden geflankeerd door een hele resem top acteurs en actrices als Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Tine Reymer (voor de eerste keer samen met echtgenoot Peter Van den Begin op de set), Charlotte Timmers, Manou Kersting, Sven De Ridder, Jeroen Perceval en Daphne Wellens. Je ontdek hier alles over de cast van Fair Trade, personages én waar je al die acteurs en actrices van kunt kennen.

Dit overzicht hebben we begin februari 2024 geactualiseerd, zodat je weer tal van kijktips hebt.

Ella-June Henrard

Ella-June Henrard  * speelt Robin De Rover. Robin is de jongste hoofdinspecteur van de Cel Drugs en de vaste partner van Walter Wilson. Ze is intelligent en koelbloedig en heeft door hard te werken een blitzcarrière gemaakt bij de politie maar raakte ontgoocheld door de machinaties die het speurwerk bemoeilijken. Robin woont samen met Julie die een paar jaar ouder is, en Lissa, Julie’s dochtertje uit een vorige relatie. Robin is streetwise. Ze kan hard en cynisch zijn, maar is honds loyaal. Ze wil steeds het beste voor al wie haar dierbaar is.

Recent zag je Ella-June Henrard in Vlaamse series als ExenDansaertvlamingen en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Stuk voor stuk aanraders. Als je die artikelen leest, ontdek je niet alleen meer over de series (en waar je ze kunt kijken in Nederland) maar ook over actrice Ella June Henrard. In Nederland zagen we haar recent in het tweede seizoen van Swanenburg. Ze zal aankomend jaar te zien zijn in de telefilm Casting Call.

Kevin Janssens

Kevin Janssens speelt Walter ‘Wally’ Wilson. Hij leidt als commissaris een afdeling van de Cel Drugs van de federale politie. Het drugsmilieu en de drugshandel hebben voor hem geen geheimen meer. Hij wordt gerespecteerd door zijn collega’s en directe medewerkers die weten dat ze altijd op hem kunnen rekenen, dat hij voor hen door het vuur gaat. Wilson was vele jaren een toegewijde, ambitieuze en succesvolle speurder, maar zag te vaak gevaarlijke criminelen ongestraft juichend de rechtbank verlaten. Hierdoor is hij zijn geloof in het rechtssysteem kwijt. Hij zal zelf wel bepalen wat kan en niet kan en wat al dan niet rechtvaardig is. Hij is vaak roekeloos, schuwt geen gevaar en deinst er niet voor terug om misdaadbendes te chanteren en tegen elkaar uit te spelen. Daarnaast is Wilson echter ook een familieman. Hij houdt zielsveel van zijn vader en gaat quasi dagelijks bij hem langs.

Kevin Janssens speelt rollen in binnen- en buitenland. Zo zag je hem afgelopen jaar bijvoorbeeld in Ferry: De Serie, Wil, Rough Diamonds en Black Lotus. Maar hij is ook presentator van Bestemming X en speurneus in The Masked Singer. Als je op die artikelen klikt, ontdek je nog meer over Kevin Janssens.

Peter Van den Begin

Peter Van den Begin * speelt Patrick Paternoster, aka De Pater. Hij is een old-school penoze baas. Hij combineert drugshandel, pooierschap en heling en leidt een kleine lokale misdaadorganisatie. Paternoster is geen doetje en hij deinst er niet voor terug om geweld te (laten) gebruiken, maar hij houdt zich aan gemaakte afspraken. Hij heeft een heel eigen gevoel voor (morbide) humor.

Peter Van den Begin zag je recent in geweldige series als 1985 en De Twaalf: De Assepoestermoord. Hij is een zeer ervaren acteur, die je eerder bijvoorbeeld zag in Tabula Rasa en The Barefoot Emperor. Het is nu wachten op de film Waarom Wettelen en de tv-serie Pandore.

Axel Daeseleire

Axel Daeseleire * speelt Frank Slaets. Hij is eveneens commissaris bij de Cel Drugs. Hij is een ambitieuze hardliner binnen het korps, een competitiebeest. Voor Slaets bestaat enkel zwart en wit, grijs interesseert hem hoegenaamd niet. Hij wil zijn promotiekansen vergroten door Wally Wilson in diskrediet te brengen en daarvoor zijn alle middelen veroorloofd. 

Axel Daeseleire zien we de laatste tijd steeds vaker als presentator. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Het Onbekende en Erfgenaam Gezocht, maar ook aan Eenmaal Andermaal. Als acteur zag je hem recent in  De Kraak en Auwch.

Tine Reymer

Tine Reymer * zien we in de Fair Trade cast als Nadia Camus. Zij is een hyper intelligente, maar bovenal sluwe, harde advocate met een cliënteel dat voornamelijk bestaat uit beroepscriminelen die in staat zijn haar hoge honoraria op te hoesten. Ze is een procedurepleiter pur sang en daardoor weinig populair bij parketten en rechtbanken. Ze is zelfzeker, eigenzinnig en vrijgevochten, maar tegelijk een beetje burgerlijk.

Samen met haar man Peter Van den Begin en de kinderen was Tine Reymer te zien in Groeten Uit. Als actrice zag je haar recent in The Capel, maar denk ook aan Black-out, Bastaard en niet te vergeten Salamander.

Charlotte Timmers

Charlotte Timmers speelt callgirl Nikki. als ze in geldnood zit en niet geregistreerde tipgever. Nikki is een overlever, een plantrekker. Ze is opportunistisch en daardoor soms onbetrouwbaar, maar wel oprecht lief waardoor haar veel wordt vergeven. Nikki is het meisje waarop je niet boos kan blijven.

Recent zag je Charlotte Timmers in de populaire Vlaamse film Zillion en de tv-serie Exen. Maar je kent haar ook van series als Beau Séjour en De Bende van Jan de Lichte. En wat dacht je van Billie vs. Benjamin, waar een tweede seizoen van komt?

Peter Van de Velde

Peter Van de Velde * speelt Raf Broeckx. Hij is de hoofdcommissaris van de Cel Drugs. Hij is ervaren en toegewijd, realistisch en (vooral) pragmatisch. Deze ervaren acteur ken je natuurlijk ook als Piet Piraat. Daarnaast zagj je hem in Thuis als slechterik Jacques. Hij speelt ook een rol in de Nachtwachtfilm. En je zag hem bijvoorbeeld in musical Daens.

Daphne Wellens

Daphne Wellens behoort ook tot de Fair Trade cast zij speelt Julie. Zij is de partner van Robin. Ze is evenwichtig, verstandig, betrouwbaar en bezorgd. Julie was een tijdje getrouwd met een man en heeft een dochter uit die relatie. Ze houdt oprecht van Robin en wil het beste voor haar, maar jaloezie is haar niet vreemd. Het frustreert haar soms dat Robin zo gesloten is.

Daphne Wellens zag je recent in  F*** you very, very much (seizoen 1 en 2, die zowel op Prime Video als Streamz staan). En je zag haar in Noise. Wist je dat Daphne Wellens debuteerde in Spring. Ze was maar liefst 110 afleveringen te zien als Leen Avondts. Daarnaast zag je haar in De Rodenburgs * en later in het Nederlandse Keizersvrouwen. Ze is nu te zien in Assisen seizoen 2.

Sven De Ridder

Sven De Ridder * speelt Dirk Somers. Hij is commissaris van de cel Agressie van de Federale politie. Hij is betrouwbaar, werkt hard, maar is niet vies van een stevig feestje na de uren. Somers is al vele jaren bevriend met Walter Wilson en maakt zich dan ook zorgen wanneer het met Wilson de verkeerde kant uitgaat.

Ook Sven De Ridder komen we niet alleen tegen in de Fair Trade cast; hij heeft eveneens al tig mooie rollen op zijn naam staan. Denk aan Red Sandra. Op VRT MAX zag je hem recent in De Laatste dag en het jonge publiek leerde hem kennen als Philippe in #LikeMe. Daarnaast staat hij veel in het theater met zijn eigen voorstellingen.

Jeroen Perceval

Jeroen Perceval * zien we in de Fair Trade cast als Bob Martens aka Martino. Een gewetenloze drugstrafikant met psychopathische trekken. Hij is een sluwe regelneef met een breed vertakt netwerk. Alle middelen zijn voor hem veroorloofd om meer macht te krijgen in het criminele milieu. Martens adoreert zijn moeder en jongere zus (gespeeld door Anouck Luyten).

Jeroen Perceval is natuurlijk een zeer succesvol acteur, maar maakte met Dealer zelf ook een knaller van een film. Je kent hem verder uit D’ArdennenOver WaterRed Light, maar denk ook aan Billie vs Benjamin en Een goed jaar.

Anouck Luyten

Anouck Luyten – die we de afgelopen tijd zagen in de hoofdrol te zien is als Katja in telenovelle Lisa – zien we in Fair Trade in een heel andere rol. Zij speelt Olga Martens, de zus van Bob Martens (Jeroen Perceval). Je kent haar verder van De Kotmadam *. Professor T. * en Geub *.

Manou Kersting

Manou Kersting * speelt Raoul Maes. Hij is het manusje-van-alles van Patrick Paternoster. Hij kijkt op naar zijn baas en geen inspanning is hem teveel om Paternoster bij te staan. Raoul is honds loyaal. Hij heeft het hart op de goede plaats.

Manou Kersting was te zien in ontzettend veel Vlaamse series en films. Van Matroesjka’s tot aan Crimi Clowns en ga zo maar door. Ook hij behoort tot de cast van Undercover. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Zomervacht en Romaissa – De superheld uit Rotterdam.

Charlotte-Anne Bongaerts

Charlotte-Anne Bongaerts * zien we in de Fair Trade cast als Katja. Zij is de grote liefde van Walter Wilson (Kevin Janssens). Je zag haar recent in Mijn Slechtste Beste Vriendin op Streamz. Maar je kent haar bijvoorbeeld ook uit Morten en recent uit de film Cruise Control *.

Andere acteurs en actrices in cast Fair Trade

Dit zijn de belangrijkste acteurs en actrices uit de cast van Fair Trade. maar je gaat zeker nog meer bekende gezichten spotten. Zo zijn er rollen voor Kseniya Mishina, Bill Barberis, Vicky Florus, Brik Van Dyck, Joke De Bruyn * , Jenne Decleir, Joren Seldeslachts *, Gert Winckelmans, Kamal Kharmach (die op dit moment op tv is met een nieuw seizoen van Andermans Zaken) en Lana Mussche.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 februari 2024 /