Kijk indrukwekkend All of Us: cast met veel bekende acteurs

De film All of Us van Willem Wallyn kun je op verschillende plekken kijken, zo wordt-ie zaterdag 26 november om 22.55 uur uitgezonden op VTM3 (en vermoedelijk dus meteen op VTMGO). De All of Us cast mag er zijn. Hoofdrollen worden gespeeld door Maaike Neuville, Barbara Sarafian, Joke Devynck, Bruno Vanden Broecke, Jan Hammenecker en Tom Vermeir. Ontdek hier alles over de film, waar je ‘m kunt kijken en natuuurlijk nog veel meer over de All of Us cast.

All of Us

All of Us is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy (Maaike Neuville), die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminale patiënten die geleid wordt door therapeute Els (Barbara Sarafian), die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar heeft een plan. Ze wil dat haar jongere zus Vicky (Delfine Bafort), na haar dood, haar rol in haar gezin overneemt, als vrouw én als moeder. Maar haar zus ziet dat écht niet zitten.

Willem Wallyn

Willem Wallyn schreef het scenario en deed de regie van All of Us. Hij vertelt: “All of Us is mijn persoonlijke reflectie over sterfelijkheid. Tot mijn verbazing heb ik evenveel moeten wenen als lachen toen ik aan deze film werkte. Waarschijnlijk is dat de manier waarop ik alles benader: met ironie voor wat nog komen moet en spijt om de paradijzen die ik aan het verliezen ben.” Je kunt Willem Wallyn verder kennen van de tv-serie De 16 en Albatros. Momenteel werkt hij aan 1985.

All of Us cast

Willem Wallyn heeft een indrukwekkende cast voor All of Us weten te strikken. De acteurs en actrices liegen er niet om. Met Maaike Neuville (Cathy), Barbara Sarafian (Els), Bruno Vanden Broecke (Philippe), Jan Hammenecker (Vince), Joke Devynck (Lizzy), Tom Vermeir (Bruno), Delfine Bafort (Vicky), Ona-Lisa van Haver (Mulan), Ellis de Beule (Gillan), Gilles De Schryver (Rudi), Wim Opbrouck (Cedric), Ella Leyers (Valerie), Janelle Vanes (Jeanne), Marleen (Janne Desmet), Anne-Laure Vandeputte (Happy) en Dominique van Malder (Shitman).

All of Us kijken

All of Us is op zaterdag 26 november dus om 22.55 uur te kijken op VTM3. Hij komt ook meteen op VTM Go. Je kunt All of Us in België verder kijken op Streamz en Netflix. In Nederland kun je All of Us ook op Netflix kijken. Daarnaast is-ie op dvd beschikbaar.

Meer over All of Us cast en personages

Wil je meer over de All of Us cast en de personages weten? Lees dan snel verder. Je ontdekt meer over de rollen die al die bekende Vlaamse acteurs en actrices spelen in All of Us. En – zoals je van VlaamsKijken inmiddels wel gewoon bent – we hebben ook weer een overzicht van waar je deze acteurs en actrices van kunt kennen, eventueel aangevuld met series en films waar ze momenteel aan werken (en waar wij naar uit kijken). Een flink overzicht, want de All of Us cast kent tal van talentvolle acteurs.

Maaike Neuville

Maaike Neuville kruipt voor All of Us in de huid van Cathy. Huisvrouw Cathy is de piloot van haar jonge gezin in een sociale woning in Gent. Als ze verneemt dat ze kanker heeft gaat ze op zoek naar een vervangster, als echtgenote, maar als moeder vooral.

Recent zag je Maaike Neuville nog op tv in Ghost Tropic. Deze Vlaamse actrice heeft al heel wat mooie rollen op haar naam staan. Kijk je naar de laatste vier jaar, dan denk ik bijvoorbeeld aan De Dag, All of Us, YummyDe TwaalfEchoRed Light en Bovary. Stuk voor stuk films en series waarin ze weet te overtuigen. Op IMDB ontdek ik dat ze momenteel werkt aan de internationale productie Fork.

Barbara Sarafian

Barbara Sarafian geeft in All of Us gestalte aan het personage Els. Therapeute Els heeft haar leven geleid in de schaduw van haar echtgenoot, een oncoloog die nu samenwoont met haar yogalerares. Een praatgroep van zijn patiënten is haar ultieme manier om hem te bewijzen dat ze iets waard is.

We kennen Barbara Sarafian als actrice uit tal van Vlaamse series en films, maar wist je dat ze ook schrijfster is van het boek Mamy blue? Ik leerde haar kennen in Clan, maar je zag haar ook in VossenstrekenProfessor T. en de Nederlandse serie Keizersvrouwen. En natuurlijk niet te vergeten: Glad ijs, Grond en op dit moment in de bioscoop met Zillion. Later zal ze te zien zijn in de nieuwe Vlaamse serie 1985.

Bruno Vanden Broecke

Het personage van begrafenisondernemer Philippe wordt gespeeld door Bruno Vanden Broecke. Een indrukwekkende rol. Philippe heeft nog maar 3 maand te leven. Hij wil kost wat kost zijn eerste kind zien waarvan zijn echtgenote binnen 6 maand bevalt.

Bruno Vanden Broecke is een echte kameleon; hij kan iedere rol spelen. Van Het Eiland (Sammy Tanghe) tot aan Safety First (Dirk Porrez) of Benoit Van Gelderhode in De Bende van Jan de Lichte. Op VlaamsKijken heb ik al veelvuldig over Bruno Vanden Broecke geschreven. Hij werkt op dit moment aan Rain Anyway en vorige week zagen we hem nog op tv in de Nederlandse film (R)Evolutie naast Angela Schijf. En Bruno Vanden Broecke kan niet alleen acteren; we zien hem ook op tv als presentator van het al even indrukwekkende programma Out Of Office.

Jan Hammenecker

Jan Hammenecker zien we in All of Us in de rol van autoverkoper Vince. Hij ziet zijn prostaatkanker niet als een ziekte, maar als een gevaar voor de relatie met zijn jonge trofeevrouw. Recent zag je hem op tv (net als Barbara Sarafian) in Glad Ijs en Lost luggage. Maar je kunt hem ook kennen van De 16Voor wat hoort wat en het eerste seizoen Beau Séjour. Met zijn hoofdrol in All of Us heeft Jan Hammenecker op mij veel indruk gemaakt. Hij is ook te zien in Cool Abdoul en in het eerder al genoemde 1985.

Joke Devynck

Joke Devynck zien we in All of Us als het personage Lizzy. Deze kunsthandelaar heeft euthanasie aangevraagd nadat een hersentumor haar leven heeft veranderd. Ze moet daarvoor wel vechten met haar vader, die de euthanasie via de rechtbank probeert tegen te houden.

De Nederlandse kijkers kunnen Joke Devynck bewoneren in Een Goed Jaar (de laatste serie waarin de helaas te vroeg overleden Johny Voners nog te zien is). Je zag haar daarnaast laatst in de Nederlandse tv-serie Morten. Maar je kent haar natuurlijk ook van Vermist en Het Goddelijke Monster. Het grote publiek leerde haar kennen als Tony Dierickx in Flikken Gent. Recenter zag je haar in Nora & Sam en momenteel werkt ze aan de Nederlandse serie De stamhouder, waarin ze het personage Mimousse gestalte geeft.

Tom Vermeir

Tom Vermeir speelt de rol van Bruno; de man van Cathy (Maaike Neuville). Hij neemt de familieband met zijn schoonzus iets te nauw. Recent zagen we deze acteur nog in de Vlaamse serie Twee zomers, die ook op Netflix te zien zal zijn. Tom Vermeir is zo’n acteur waar we sinds zijn rol in De Twaalf echt niet meer omheen kunnen. Zo zagen we hem recent in Grond (nog zo’n nieuwe Netflix-serie) en in het tweede seizoen van Beau Séjour. Maar je kent hem ook als beul in De bende van Jan de Lichte, van zijn hoofdrollen in Belgica en Porselein? Verder zag je ‘m in de film H4Z4RD en speelt ook Tom Vermeir mee in de tv-serie 1985.

Delfine Bafort

Delfine Bafort zien in All of Us als de zus van Cathy. Aan haart wordt gevraagd om haar te vervangen als moeder en echtgenote na haar dood. Voor mij was Delfine Bafort voordat ik All of Us zag nog een onbekende actrice. Toch heeft ze best al wat rollen op haar naam staan. Zo debuteerde ze in Steve + Sky. Maar Delfine Bafort heeft vooral veel ervaring als (internationaal) model.

Gilles De Schryver

Gilles De Schryver zien we als Rudi. Hij is de schoonbroer van Cathy wiens penetrante lijfgeur een ziekte is. Een acteur die we kennen van de politieserie Code 37, maar recent ook uit Hidden Assets. Tegenwoordig is Gilles De Schryver vooral achter de schermen actief. Je zag hem nog kort voorbij komen in Albatros. Maar mijn favorieten met Gilles De Schryver blijven Tom & Harry en Hasta la Vista.

Ellis de Beule

De jonge Ellis De Beule speelt de rol van Gillan, het zoontje van Cathy. Hij weet meer over haar toestand dan ze ooit kan vermoeden. In de All of Us cast is hij de nieuwkomer. Ellis De Beule had voor deze rol namelijk nooit geacteerd op een paar school- en dansopvoeringen na. Afgelopen jaar speelde hij voor de tweede keer in een film, namelijk de rol van Axel in Bittersweet Sixteen.

Ona-Lisa Van Haver

Ook Ona-Lisa Van Haver is een nieuwe naam. Ze deed al ervaring op bij de Kopergietery waar ze toneel speelt. En nu hoort ze dus tot de All of Us cast. Ona-Lisa Van Haver speelt de puberende dochter van Cathy, die haar eerste seksuele gevoelens probeert uit te drukken.

Ella Leyers

Ella Leyers zien we in All of Us als de iets te jonge vrouw van Vince. Recent zagen we Ella Leyers als nieuwe presentatrice van De ideale wereld. Maar je kent haar natuurlijk ook als actrice. Je zag haar jaren geleden (of nu in de herhaling) als Shari in Spitsbroers. Deze dame heeft zich heel veelzijdig ontwikkeld. Zo heeft ze een podcast, presenteert ze op Studio Brussel en recent zag je haar op Streamz in de hoofdrol in Storm Lara en als Josje in het tweede en derde seizoen Mijn Slechtste Beste Vriendin. Ella Leyers kan ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Professor T. en Pippa. Ze is daarnaast één van de deelnemers uit het nieuwe seizoen Over de Oceaan (Play4).

Anne-Laure Vandeputte

Anne-Laure Vandeputte behoort ook tot de cast van All of Us. Zij speelt Happy. Zij is de yogalerares van Els. Maar nog specialer: ze heeft nu een relatie met de voormalig echtgenoot van Els, namelijk Cédric. Anne-Laure Vandeputte is wat mij betreft één van de jonge actrices van dit moment. Ze heeft iets mysterieus over zich heen, waardoor ze de meest veelzijdige karakters kan spelen. Zo kon je haar al zien in FiskeparkGrenslandersDe Bende van Jan de LichteKeizersvrouwen in Red Light en Transfer. Op VRT NU zie je haar samen met Axelle Verkempinck, Gijs De Corte, Jennifer Heylen en Aimé Claeys in Bathroom Stories.

Janelle Vanes

Janelle Vanes zien we als Jeanne in All of Uas. Zij is de dochter van Els en Cédric, die psychologie studeert aan de Universiteit van Columbia. Actrice Janelle Vanes volgde een aantal prestigieuze dans- en theateropleidingen en speelde mee in twee kortfilms van Matthias De Bondt (Pact en Het Nest). Daarnaast had ze ook een rol als de 15-jarige Elizabeth aan de zijde van Audrey Tautou, Mélanie Laurent en Jérémie Renier in Eternité (2016) van Tran Anh Hung.

Dominique Van Malder

De Shitman wordt gespeeld door Dominique Van Malder. Je zag hem recent nog in de Streamz-serie Doe Zo Voort. Maar je kent hem ook als presentator van ViervoetersRadio Gaga en De Bachelorette (die in Nederland nu ook op Videoland te kijken is). Maar je zag hem ook in fantastische Vlaamse series als De Twaalf, De Dag en Zuidflank. Net als Janne Desmet zag je Dominique Van Malder in Albatros. De twee werken momenteel samen aan de nieuwe serie De Club.

Wim Opbrouck

Wim Opbrouck speelt in All of Us het personage Cédric. Hij is de oncoloog van Cathy, Vince, Lizzy en Philippe. Maar daarnaast is hij ook de ex van Els. De laatste jaren zagen we Wim Opbrouck vooral in de rol van presentator of ‘stem‘. Maar we kennen hem natuurlijk ook als een geweldige acteur. Zo ben ik erg benieuwd naar de nieuwe Nederlands-Vlaamse serie Arcadia, waarin Wim Opbrouck ook een rol speelt. Daarnaast zagen we hem recent nog in de nieuwe reeks Chantal.

Janne Desmet

Janne Desmet zien we in de All of Us cast als de zwangere vrouw van Vince. Janne Desmet is wat mij betreft toch wel één van de actrices van dit moment. Je kon recent van haar genieten Beau Séjour 2Deja VuDe Familie Claus (waar op dit moment aan een derde film van wordt gewerkt) en Albatros. Al blijft haar rol in Studio Tarara één van mijn favorieten. Samen met Dominique Van Malder gaan we Janne Desmet ook zien in de taboedoorbrekende serie De Club.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 april 2022 /