Alter Ego: cast en meer over Vlaamse serie Videoland en Streamz

De Vlaamse tv-serie Alter Ego is vanaf begin december zowel op Streamz (België) als Videoland (Nederland) te kijken. We zien Ward Kerremans en Taeke Nicolaï in de hoofdrol in deze reeks. Maar ook Wouter Hendrickx, Karlijn Sileghem, Viv Van Dingenen, Günther Lesage, Zineb Fallouk, Michael Pas, Issam Dakka en Koen De Bouw behoren tot de Alter Ego cast. Ontdek hier alles over deze reeks die acht afleveringen telt.

Alter Ego

Gilles (Ward Kerremans*) wordt tijdens zijn jeugd met de plotse dood van zijn vriendin Romy geconfronteerd. Jaren later worstelt hij nog steeds met dat tragisch verlies tot een mysterieuze figuur opduikt waardoor Gilles alles opnieuw in vraag stelt. Hij gaat wanhopig op zoek naar antwoorden over wat er toen is gebeurd. Zijn zoektocht leidt hem naar Salvator, een bedrijf dat veel meer lijkt te zijn dan een private bank.

Samen met zijn vader Lucas (Wouter Hendrickx*) ontdekt hij de verborgen en duistere wereld van de Verlossers, klonen van De Dood. Zij wandelen onopgemerkt tussen de bevolking om hun taak te volbrengen: het aanraken van de diegenen wiens ‘laatste uur’ is geslagen. Maar wanneer één kloon (Taeke Nicolaï) erop uittrekt en Gilles recht in de ogen kijkt, verliest ze haar gedaante. Noodgedwongen gaat ook zij op zoek naar een verklaring en blijkt op mysterieuze wijze veel gemeenschappelijk te hebben met Gilles…

Alter Ego cast

De Alter Ego cast wordt gevormd door tal van bekende Vlaamse acteurs. Daarnaast zien we in de cast van Alter Ego ook de Nederlandse actrice Zineb Fallouk, waar we ondertussen ook al verschillende keren over hebben geschreven. Maar denk verder naast hoofdrolspelers Ward Kerremans en Taeke Nicolaï ook aan Wouter Hendrickx, Karlijn Sileghem, Viv Van Dingenen, Günther Lesage, Michael Pas, Issam Dakka en Koen De Bouw.

Acteurs en actrices ken je van…

Nieuwsgierig naar waar je de cast van Alter Ego van kent? Wij zetten het op een rijtje:

Kortom: de cast van Alter Ego kent heel wat toppers. Als je de acht afleveringen hebt gebingewatcht valt er nog veel meer met deze acteurs en actrices te kijken.

Makers

Alter Ego is een productie van Streamz en A Team Productions. De reeks werd geschreven door Steve De Wilde en Bart Vaessen in een regie van Mathieu Mortelmans (Grond) en Frederike Migom (Nora & Sam, Binti). Sinds 1 december staan alle 8 afleveringen van Alter Ego op Streamz. Een paar dagen later – op 4 december 2023 – gebeurde dit in Nederland op Videoland. Wat dat betreft, kun je deze serie dus in het rijtje plaatsen van reeksen die bijna gelijktijdig in België en Nederland te kijken zijn. Dat gold eerder ook voor Exen, De Club en Geldwolven (maar daar ging het toen om series die je op Prime Video zag).

Streamz & Videoland

Dat Streamz en Videoland steeds vaker gaan samenwerken, hebben de twee streamingdiensten ook uitgesproken. Dat zien we nu bijvoorbeeld ook bij True Crime Belgium en eerder al bij Een Goed Jaar. Maar ook oudere Vlaamse series als Flikken, Salamander en Gevoel voor Tumor zijn op Videoland te vinden. Videoland is een Nederlandse streamingdienst; al weet ik dat er Vlamingen zijn die ‘m ook kijken. In Nederland kijk ik via een omweg dan ook weer naar Streamz.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 december 2023 /