Rundskop op tv kijken; ontdek alles over cast en verhaal

De film Rundskop van Michaël R. Roskam uit 2011 is vanavond – zondag 28 augustus – om 21.38 uur op Canvas te kijken. In de Rundskop cast zien we bijvoorbeeld Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy, Barbara Sarafian, Tibo Vandenborre, Frank Lammers, Stefaan Degand, Kris Cuppens en Sam Louwyck. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de Rundskop cast (inclusief wat ze anno 2022 zoal doen).

Rundskop

De jonge Limburgse vetmester Jacky Vanmarsenille (Matthias Schoenaerts) wordt door een malafide veearts gevraagd om een deal te sluiten met een beruchte West-Vlaamse vleesboer. Maar de moord op een federale politieagent en een onverwachte confrontatie met een mysterieus geheim uit zijn verleden zetten een reeks gebeurtenissen in gang met verregaande gevolgen… Rundskop is een spannende noodlotstragedie over verloren onschuld en vriendschap, over schuld en boete, misdaad en straf, maar ook over conflicterende verlangens en de onmogelijkheid van herstel.

Rundskop cast

De Rundskop cast wordt gevormd door bekende Vlaamse acteurs en actrices. Zo zien we Matthias Schoenaerts als personage Jacky Vanmarsenille. Verder in de Rundskop cast Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy, Barbara Sarafian, Tibo Vandenborre, Frank Lammers, Sam Louwyck, Stefaan Degand en Kris Cuppens. Stuk voor stuk acteurs en actrices waar we ruim tien jaar later – anno 2022 – natuurlijk nog steeds veel van horen. Tijd dus voor het bekende VlaamsKijken-overzicht.

Acteurs en actrices

Michaël R. Roskam

Michaël R. Roskam verzorgde zowel regie als scenario van Rundskop. Hij heeft tal van filmprijzen in de wacht gesleept voor deze film. Rundskop werd zelfs genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Helaas bleef het bij een nominatie. Rundskop was de eerste langspeelfilm voor Michaël R. Roskam; daarna volgde The Drop en Le Fidele. Vorig jaar zorgde hij voor opschudding met de Lockdown-kortfilm Het slachtoffer. En op dit moment is zijn bejubelde reeks Black Bird op Apple TV te kijken.

Rundskop kijken

Je kunt Rundskop kijken op zondagavond 28 augustus 2022 om 21.38 uur op Canvas. Aansluitend verwacht ik ‘m ook op VRT NU / VRT MAX (zoals het platform vanaf morgen heet). Via VRT NU in combinatie met een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten, kon je in ieder geval alles kijken op het platform. Hopelijk blijft dat zo als het VRT MAX is. Natuurlijk testen we dat. Gelukkig is de film Rundskop ook nog steeds op dvd verkrijgbaar.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 augustus 2022 /