Rough Diamonds: cast én meer over Netflix en VRT1 serie

Rough Diamonds is vanaf zondag 29 oktober 2023 wekelijks om 21.00 uur bij VRT1 te kijken. Je kunt de reeks dan ook bingewatchen via VRT MAX. Op Netflix is-ie al sinds 21 april 2023 te kijken. Rough Diamonds is een meeslepend drama over een Joodse familie van De Mensen en Keshet International. Het verhaal speelt zich af in de mysterieuze Diamantwijk in Antwerpen. In de Rough Diamonds cast veel bekende namen, zoals Kevin Janssens, Ini Massez, Robbie Cleiren, Jeroen Van der Ven, Marie Vinck en Els Dottermans. Ontdek in dit artikel alles over de Netflix serie Rough Diamonds, cast, verhaal en makers.

Volg jij VlaamsKijken al op WhatsApp? Dan krijg je bij nieuwe series, films en andere relevante berichten een appje (je kunt er zelf voor kiezen of je meldingen aan of uit zet, maar altijd alles eenvoudig teruglezen). 

Rough Diamonds (Netflix)

Noah Wolfson (Kevin Janssens*) keert terug naar Antwerpen, nadat hij jaren geleden zijn familie en de ultraorthodoxe Joodse manier van leven de rug heeft toegekeerd. Noah ontdekt dat zijn broer Yanki (Vincent Van Sande) het eens zo machtige familiebedrijf in de problemen heeft gebracht door diamanten te verhandelen met schimmige partners. Ondanks de gespannen relatie met zijn ouders, broer en zus (Ini Massez*), probeert Noah de zaak te redden en de eer van de familie te herstellen. 

Het is de start van een lawine aan problemen die de familie tegen wil en dank de criminele onderwereld inzuigt. Bovendien worstelt Noah met de orthodoxe manier van leven en is de ooit zo eendrachtige en machtige familie Wolfson compleet verdeeld over zijn terugkeer en over de toekomst van hun diamantbedrijf.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 21 april 2023; we hebben het bijgewerkt op 22 oktober 2023 nu Rough Diamonds ook op VRT1 en bij VRT MAX te kijken zal zijn. Ook op Netflix kun je de reeks nog steeds zien.

Intrigerende wereld

De reeks vertelt niet alleen een spannend familieverhaal en misdaaddrama, maar geeft ook een inkijk in de weinig bekende maar intrigerende wereld van de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap. De acteurs zullen dus niet alleen Nederlands en Engels praten, maar ook Jiddisch. Dat vraagt van de Vlaamse Rough Diamonds cast een intense voorbereiding, onder begeleiding van specialisten uit de Joodse gemeenschap.

We leerden de Joodse gemeenschap recent nog beter kennen, dankzij Shalom Allemaal op GoPlay. En wist je dat de Diamantwijk ook te zien is in de Amazon serie Everybody loves diamonds?

Kevin Janssens

Hoofdrolspeler Kevin Janssens vertelde bij aanvang van de opnames van Rough Diamonds voor Netflix en Eén het volgende: “Ik woon al jarenlang in Antwerpen, zelfs middenin in de wijk waar veel Joodse stadsgenoten wonen. En toch moet ik toegeven dat ik weinig weet over hun manier van leven. Het is zo’n intrigerende, mysterieuze wereld. Voor mij is het een echt geschenk dat ik dankzij deze rol helemaal ondergedompeld word in de leefwereld van mijn Joodse buren.” Hij voegde daar nog aan toe: “Ik studeer hard en hoop dat ik hen niet ontgoochel met mijn Jiddisch…” Bij productiemaatschappij hebben ze dan ook veel aandacht gehad om de cultuur en taal correct en authentiek in beeld te brengen. Uit de eerste reacties van de community op Netflix serie Rough Diamonds blijkt dat dat wel goed zit.

Rough Diamonds cast

Kevin Janssens speelt dus de hoofdrol in Netflix-serie Rough Diamonds. Daarnaast zijn er hoofdrollen voor Ini Massez, Robbie Cleiren, Jeroen Van der Ven, Marie Vinck en Els Dottermans. Maar we zien ook andere bekende Vlaamse acteurs en actrices in de Rough Diamonds cast. Denk aan Janne Desmet, Gene Bervoets, Kasper Vandenberghe, Sofie Decleir en Sebastien Dewaele. En dan is er natuurlijk Vincent van Sande, die zeer indrukwekkende scenes speelt aan het begin van Rough Diamonds. Verder maken ook heel wat Israëlische topacteurs hun opwachting in de Rough Diamonds cast, zoals Dudu Fisher, Yona Elian en Mendy Cahan. Net als de Nederlandse actrices Tine Joustra en Julia Akkermans*.

Rough Diamonds Netflix cast

Ben jij Rough Diamonds al op Netflix aan het bingewatchen en wil je meer weten over de cast? Goed nieuws: VlaamsKijken zorgt weer voor een uitgebreid overzicht van de acteurs en actrices uit deze reeks.

Hier ken je de acteurs en actrices uit de serie Rough Diamonds (Netflix) van:

 • Kevin Janssens is een zeer veelzijdige Vlaamse acteur, die we tegenwoordig ook in de rol van presentator zien (bij Bestemming X) en als jurylid bij The Masked Singer. Momenteel is hij in de bioscoop te zien in Black Lotus (met Rico Verhoeven). Op Netflix zag je hem eerder al in Undercover (het is wachten op de tv-serie over Ferry Bouman), Over Water en Twee Zomers. Maar we kennen he ook van films als Close., D’Ardennen en De Patrick. Het is daarnaast wachten op de nieuwe Vlaamse film Wil. En Kevin Janssens werkt voor productiehuis De Mensen aan de nieuwe serie Breendonk.
 • Ini Massez ken je bijvoorbeeld uit Zie Mij Graag. Daarnaast speelde ze Viv in Familie. En zag je haar in BuckAltijd Prijs en uit de indrukwekkende film Red Sandra. Ik ben daarnaast erg benieuwd naar Knokke Off.
 • Robbie Cleiren zag je net als Kevin Janssens in Undercover. Je kunt hem ook kennen uit het geweldige Gina & Chantal. En recent zag je hem bijvoorbeeld in Raven en Louise in het nauw, Hidden Assets, Ritueel en De Zonen van Van As – De Cross.
 • Jeroen Van der Ven kennen we ook uit Undercover. Maar je zag hem recent ook in Lost luggage. Maar denk ook aan zijn hoofdrol in Generatie B* en was hij te zien in het tweede seizoen van de geweldige reeks Salamander*. Daarnaast speelde Jeroen Van der Ven in de Zweedse serie Kapningen. En we gaan hem zien in de nieuwe reeks Exen.
 • Marie Vinck leerden we recent nog beter kennen in het programma Alleen Elvis. Een veelzijdige actrice, die al heel wat rollen op haar naam heeft. Mijn favoriet blijft Adem. Al vond ik de tv-series 13 Geboden en  Zuidflank ook fantastisch. Recent zag je haar ook in de hoofdrol in de film Ritueel*.
 • Els Dottermans zag je in Nederland recent op tv in de serie Lampje. Je kent haar bijvoorbeeld uit  ken je uit De Luizenmoeder, maar ik vind vooral Gevoel voor Tumor indrukwekkend. Of wat dacht je van wat langer geleden Dennis van Rita. Recent zag je haar nog in de ‘golden olie’ Het Peulengaleis.
 • Janne Desmet is één van de actrices van de afgelopen jaren. Zo speelde ze hoofdrollen in Albatros, Beau Séjour 2, Studio Tarara, Déjà Vu en De Familie Claus. Maar er komen ook een aantal producties aan met Janne Desmet waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Denk aan Exen, De Club (waar niemand bij wil horen) en de film J’aime la vie.
 • Gene Bervoets zag je recent in Arcadia. Net als Janne Desmet speelde hij de hoofdrol in Beau Séjour 2. En wat dacht je van Tabula Rasa,* waarin hij de rol van inspecteur Jacques Wolkers vertolkte. Mijn favoriete serie met Gene Bervoets blijft toch wel Patrouille Linkeroever; het laat zien hoe divers deze acteur is. Gene Bervoets zal – net als Ini Massez – meespelen in Knokke Off.
 • Kasper Vandenberghe zag je eveneens in Beau Séjour 2. Recent zag je hem nog in in Onder Vuur 2, de Vlaamse reeks waarvan het eerste seizoen ook op Netflix te kijken is.
 • Sofie Decleir maakte indruk in de telefilm Stephanie. Je zag haar verder in Vlaamse series als Lost Luggage, Red Light, De Twaalf en niet te vergeten De Dag. Zo heeft ze in de afgelopen jaren nog veel meer rollen gespeeld, zoals in De kavijaks* (waarin ook haar vader Jan en halfbroer Jenne te zien zijn).
 • Sebastien Dewaele is op dit moment in de bioscoop te zien in Zeevonk. Recent zag je hem ook in Onder Vuur, maar denk ook aan Undercover 2Grenslanders en niet te vergeten Eigen Kweek. Daarnaast ben ik er erg benieuwd naar Styx, waarin Sebastien Dewaele de hoofdrol speelt.
 • Vincent Van Sande zie je op dit moment in de hoofdrol in Déjà Vu – Alles is Voorbestemd. We leerden hem kennen als acteur in de film Wij en de serie Gevoel voor Tumor. Maar de afgelopen jaren zien we hem steeds vaker. Denk bijvoorbeeld aan zijn geweldige rol in Glad IJs en Mijn Slechtste Beste Vriendin, maar vergeet ook de Netflix-hit Twee zomers niet. Op dit moment is hij als rekruut te zien in Arcadia
 • Dudu Fisher speelde de hoofdrol in de musical Les Misérables in Israël. Hij is niet alleen acteur, maar ook zanger*.
 • Yona Elian is een actrice uit Israël, die al jarenlang te zien is in de serie Sabri Maranan als Rachel.
 • Mendy Cahan is – als ik het goed heb gezien – wel geboren in Antwerpen. Je kent haar van Son of Saul, Haya O Lo haha en Longing.
 • Tine Joustra zag je recent in Swanenburg (waar nu een tweede seizoen van wordt gemaakt). Maar ze speelde ook mee in Zuidas, Rafaël en De 12 van Oldenheim (en dat is maar een kleine greep uit haar cv).
 • Julia Akkermans is zo’n Nederlandse actrice die al verschillende keren op mijn blog is voorbij gekomen. Je zag haar bijvoorbeeld in Pink MoonKeizersvrouwen of Papadag. Maar je kunt haar ook kennen uit JongensNiemand in de stad en Alles van waarde. Op Netflix is ze op dit moment te zien in de serie Dirty Lines als Janna.

Makers

Diamonds is een fictiereeks van productiehuis De Mensen in coproductie met Keshet voor Netflix en Eén. De Vlaamse regisseuse Cecilia Verheyden (die je kent van onder andere Undercover, Ferry en Achter de wolken) heeft de regie gedaan. Dat deed ze samen met Rotem Shamir, die internationaal succesvol is met onder andere Fauda, Line in the sand en Hostages. Het scenario werd geschreven door Yuval Yefet, bekend van Line in the sand en Fauda.

Cecilia Verheyden over Rough Diamonds

Regisseur Cecilia Verheyden* vertelt tijdens de opnames over Rough Diamonds. “Wij omschrijven deze reeks graag als The godfather in de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in Antwerpen. Dat spreekt voor zich qua genre. Het is een super spannend en vooral heel uniek verhaal: een industrie die decennialang gerund wordt door één community, dat zie je nergens anders ter wereld. Maar wat mij extra aanspreekt is dat het in wezen een familiedrama is, over broers en zussen die zich tegenover elkaar verhouden.”

Yuval Yefet over Netflix serie Rough Diamonds

Yuval Yefet – die het scenario schreef van de Netflix serie Rough Diamonds – vertelt het volgende over de reeks (die later dit jaar ook op Eén te zien is). We willen voorbij een exotische façade kijken. Het verhaal beschrijft eigenlijk de clash tussen een ‘Oude Wereld’ en de ‘Nieuwe Wereld’, zowel in de diamantsector als in die gemeenschap. Als deze eeuwenoude instituten verandering aanvaarden, kunnen ze overleven, maar riskeren ze tegelijkertijd het fundament te verliezen dat hen heeft gemaakt tot wat ze zijn. De uitdaging was om het verhaal van binnenuit te vertellen, en niet vanuit het perspectief van een buitenstaander. Dat is ons hopelijk gelukt dankzij grondige research, en vooral door te focussen op de interne problemen van één familie. Het verhaal bekijkt de wereld door hun ogen, zonder oordeel.”

Rough Diamonds (De Mensen)

Pieter Van Huyck, Hoofd fictie bij De Mensen, zei bij aanvang van de opnames het volgende over deze serie. “Rough Diamonds creëren en opzetten was geen evident plan. We kijken binnen in twee vervlochten arena’s die wereldberoemd zijn, maar al bij al vrij gesloten en onbekend: het intense familieleven in de Joodse gemeenschap én de gang van zaken in de toch ietwat mysterieuze Diamantwijk. Dat alleen al maakt deze reeks uniek. We zijn heel blij dat we al zo ver geraakt zijn, onder andere dankzij een prachtige samenwerking met onze Israëlische schrijver en coregisseur, en onze productiepartner Keshet International.”

Rough Diamonds (Netflix & VRT1)

Rough Diamonds is een serie voor Eén en Netflix. Gemaakt door De Mensen en Keshet International. Met de steun van Screen Flanders, het programma van Creatief Europa – Media van de Europese Unie en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. Met de medewerking van de Stad Antwerpen en dankzij de steun van de Antwerp Film Bonus. En met de gewaardeerde steun van AWDC (het Antwerp World Diamond Centre) en de Antwerpse Diamantbeurs.

Rough Diamonds is vanaf zondag 28 oktober om 21.00 uur ook compleet te bingewatchen op VRT MAX. En je ziet iedere week een aflevering op VRT1.

Foto: NyklyN

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 oktober 2023 /