Liefdestips aan Mezelf: cast met Gloria Monserez in hoofdrol

Heb jij Liefdestips aan Mezelf al gezien? Deze serie naar het young adult-boek van Sylvia Van Driessche* is vanaf nu niet alleen op GoPlay te kijken, maar ook op Streamz. Ontdek hier alles over Liefdestips aan Mezelf, cast (met Gloria Monserez in de hoofdrol) en meer…

Update: dit bericht verscheen voor het eerst op 3 april 2023. Het is bijgewerkt op 1 september 2023, omdat Liefdestips aan Mezelf op Streamz te kijken is.

Liefdestips aan Mezelf

De verrassende jongerenreeks Liefdestips aan Mezelf* vertelt het verhaal van Olivia (Gloria Monserez), die na het plotse vertrek van haar moeder naar een psychiatrie verplicht moet intrekken bij haar vader waar ze allerminst een goede band mee heeft. Door haar instabiele jeugd heeft Olivia een achterstand opgebouwd wat romantische liefde betreft en wil ze dat zo snel mogelijk inhalen. Bijgestaan door haar boezemvriendin Billie experimenteert ze erop los met verschillende liefdestips, maar wordt daardoor vooral met zichzelf geconfronteerd.

Liefdestips Aan Mezelf kijken

Liefdestips Aan Mezelf is sinds 1 september 2023 op Streamz te kijken. Heb je dat niet? Geen probleem: de reeks staat ook compleet op GoPlay. Vanuit het buitenland (zoals Nederland) kun je deze serie kijken als je een VPN hebt, die je op België zet.

Liefdestips aan Mezelf cast

De Liefdestips aan Mezelf cast wordt gevormd door een aantal bekende namen en jong talent. De hoofdrol wordt gespeeld door Gloria Monserez. We zien naast haar in belangrijke rollen Jean Janssens, Maïmouna Badjie, Milton Riche, Jelle De Beule, Nathan Naenen, Eva Kamanda, Joke De Bruyn, Hanna Mensink. Hieronder lees je meer over de Liefdestips Aan Mezelf cast en de personages, die deze acteurs en actrices spelen.

Gloria Monserez

De 17-jarige Olivia (Gloria Monserez) heeft al een turbulente tienertijd achter de rug. Doordat haar moeder is opgenomen in een psychiatrische instelling, moest ze noodgedwongen intrekken bij haar vader. Ze gunt de man, die haar als baby volledig in de steek liet, letterlijk geen woord. Om haar gedachten te verzetten richt ze haar pijlen op knappe Max. Met hartsvriendin Billie en een hoop liefdestips experimenteert ze erop los. Lukt het haar om eindelijk de ware liefde te vinden, of staat haar verleden haar in de weg? 

We zagen Gloria Monserez eerder als actrice in Ik U Ook, maar we kennen haar verder van Hotel Romantiek. Verder zag je haar afgelopen jaar in de Vrede op Aarde jury en wat dacht je van haar hoofdrol in Ketnet Musical – De Finale. Verder maakte ze bijvoorbeeld het programma 12 is veel. En we zagen haar als vervangster van An Lemmens in The Voice. Met Bart Peeters doet ze vanaf 2024 De Droomfabriek herleven. In het voorjaar is ze dan tevens te zien met een nieuw seizoen Hotel Romantiek.

Jean Janssens

Olivia’s beste vriendin Billie (18) heeft een warm en bijzonder open-minded karakter en lijkt alles op een rijtje te hebben. Voor het eerst in haar leven wordt Billie (Jean Janssens) écht verliefd en dat doet haar wankelen. Daarnaast worstelt ze met “haar” gender, want Billie identificeert zich eigenlijk helemaal niet als vrouw. Billies zoektocht naar zichzelf, in combinatie met Olivia’s stuiterbal-gedrag veroorzaakt een breuk tussen de twee, maar zou ook wel eens het begin kunnen zijn van een meer volwassen vriendschap. 

Jean Janssens ken je als Sari uit GameKeepers en uit Campus 12 (de rol van Hanne Dubois). Daarnaast zag je Jean – die voorheen door het leven ging als Naomi Janssens en non-binair is – eerder ook als Britt in D5R, als Julie in Echte Verhalen: SOS 112. De afgelopen tijd zagen we Jean Janssens in een belangrijke rol in telenovelle Lisa en Schijtluizen. En laten we die belangrijke bijrol in Arcadia niet vergeten. Op dit moment zie je Jean Janssens ook in De laatste dag (op VRT MAX).

Maïmouna Badjie

De zeventienjarige Lily-Rose (Maïmouna Badjie*) is de extraverte, populaire en ongemeen botte stiefzus van Olivia. Het ontbreken van haar biologische vader in haar leven maakt haar onzeker en haar honger naar online likes en volgers is dan ook haar manier om de aandacht naar zich toe te trekken. Gebukt onder de afwezigheid van haar eigen vader, kan ze moeilijk verkroppen dat Olivia en haar vader meer en meer naar elkaar groeien. 

Maïmouna Badjie ken je uit Panna. Ze is echt één van de opkomende namen. Zo zag je haar de afgelopen tijd in series als Onder Vuur, Lisa, 2DEZIT, Season of Sex en Assisen. Daarnaast heeft Maïmouna Badjie een rol in Het geheugenspel. 

Milton Riche

Op het eerste zich lijkt de negentienjarige Max (Milton Riche) de doorsnee love-interest: knap, een tikkeltje mysterieus en behoorlijk onbereikbaar. Maar Olivia triggert iets in hem en ook de ogenschijnlijke coolboy lijkt te vallen voor haar. Al wordt hij wel heen en weer geslingerd door zijn tienerhormonen en aandacht van andere meisjes, inclusief Olivia’s stiefzus: Lily-Rose. ​ 

Milton Riche zag je eerder in Season of Sex op VRT MAX. Daarnaast zal hij te zien zijn in de nieuwe Streamz-serie Alter Ego.

Jelle De Beule

​Gabriel (Jelle De Beule*) is een razend populaire talkshowhost en vader van Olivia. Deze veertiger is geliefd door iedereen, behalve door zijn eigen dochter. Op jonge leeftijd is hij vader geworden en maakte hij de hartverscheurende keuze om zijn gezin te verlaten en volledig voor zijn carrière te gaan. Durft hij de confrontatie aangaan met zijn eigen dochter, die al maandenlang niet tegen hem spreekt, en openlijk te praten over de echte reden waarom hij Olivia als kind zo weinig zag? 

Jelle De Beule had in 2022 veel succes met zijn reeks Nonkels, waarin we hem ook zagen als Luc Persyn. Op dit moment wordt Nonkels seizoen 2 gedraaid. Een tijdje geleden kon je op Canvas nog kijken naar één van zijn eerste tv-projecten: Neveneffecten. Recent zag je hem verder in Dansaertvlamingen. Maar ik denk bijvoorbeeld ook aan projecten als CallboysDe Anderhalve Meter Show en Black-Out

Nathan Naenen

​De vroegrijpe en intelligente Silas (Nathan Naenen) is de sidekick van Gabriel in zijn dagelijkse talkshow. Als Olivia hem beter leert kennen, blijkt hij een ontvankelijk hart te hebben. De twee kunnen het goed vinden en vallen als een blok voor elkaar, maar Silas(22) weet veel meer over Olivia’s verleden dan hij initieel toegeeft. 

Nathan Naenen speelde mee in bijvoorbeeld Altijd PrijsCode 37Noordzee Texas en Kattenoog*. Maar je kunt ‘m ook kennen uit wtFOCK en de webserie Brak. En je zag ‘m als Benjamin in de film Zeppos Het Mercatorspoor. Net als Jelle De Beule en Eva Kamanda, zie je hem ook in Dansaertvlamingen.

Eva Kamanda

​Rena (38) is Olivia’s stiefmoeder, of hoe ze het zelf liever zegt “plusmama”. Hoewel ze het allemaal goed bedoelt, irriteren haar bemoeienissen Olivia mateloos. Terwijl Rena (Eva Kamanda*) alles op alles zet om haar plusdochter een veilige thuishaven en stabiliteit te bieden, duwt ze haar steeds verder weg. 

Eva Kamanda ken je uit Jan Jaap op Zondag. Ze is geboren in Brussel, de stad waar haar Congolese overgrootvader zich begin twintigste eeuw als nieuwkomer vestigde. Samen met Kristof Bohez schreef ze het boek Een verzwegen leven*, over de zoektocht naar het levensverhaal van haar overgrootvader. In 2008 zag je haar als Maya in Thuis. Recent was ze als Valerie te zien in telenovelle Lisa en dus in Dansaertvlamingen. Maar denk ook aan Babyproof en 3Hz seizoen 3.

Joke De Bruyn

​Leonies moederliefde voor Olivia is enorm groot, maar door haar eigen instabiele gezondheid is Olivia onveilig gehecht. Het schuldgevoel waar de 39-jarige Leonie (Joke De Bruyn*) bijgevolg mee worstelt, zorgt dat de band tussen moeder en dochter behoorlijk uit balans is. 

Je zag Joke De Bruyn onder andere in Fair Trade (als Els), maar ook in de webreeks Brak en niet te vergeten Gina & Chantal. Je kunt haar verder kennen uit Cordon, Deadline 25/5, Creme de la Creme, De 5e boog en Kinderen van Dewindt.

Hanna Mensink

​De 18-jarige Sky (Hanna Mensink) is een mysterieus, kleurrijk figuur waar Billie haar oog op laat vallen. Voor het eerst is Billie stapelverliefd, maar dat doet de vriendschap tussen haar en Olivia wankelen. Sky is heel open-minded en heeft een klein hartje, al is het nog maar de vraag of de liefde tussen beiden wel echt zo groot is als het lijkt. 

Hanna Mensink kun je kennen uit 2DEZIT en wtFOCK, maar je zag haar ook in Déjà-Vu.

Makers Liefdestips aan Mezelf

Liefdestips aan Mezelf is een webreeks met een eigen identiteit die nauw aansluit bij de leefwereld van jongeren. Op een verfrissende en humoristische manier worden verschillende thema’s aangereikt waar jongeren vandaag de dag mee in aanraking komen. De serie van Charlie Dewulf werd begin dit jaar zeer positief onthaald op het Filmfestival van Oostende en werd dan ook gretig bekeken op GoPlay. Liefdestips aan Mezelf is geïnspireerd op het young adult-boek van Sylvia Van Driessche. Actrice Joke De Bruyn is medeverantwoordelijk voor het scenario. Gladys Ferro deed haar en make-up. De styling werd gedaan door Farah El Bastani. De reeks is een productie van Potemkino.

Charlie Dewulf

Als één van de weinige trans regisseurs in België begrijpt Charlie Dewulf hoe belangrijk het is om LGBTQAI+ thema’s direct en indirect aan bod te laten komen in hun projecten. Charlie kreeg steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds voor onder andere twee langspeelfilms, twee webseries en virtual reality project. Tijdens de productie van Liefdestips aan mezelf verloor Charlie Dewulf hun beide ouders aan suïcide. Hierdoor werd het thema van de reeks, praat over je mentale problemen, nog belangrijker voor hun.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 september 2023 /