Hasta la Vista op tv | alles over cast en verhaal

Hasta la Vista wordt vanavond, zaterdag 20 augustus 2022, om 22.35 uur uitgezonden op Eén. Deze film van Geoffrey Enthoven heeft op mij ontzettend veel indruk gemaakt. Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver en Tom Audenaert laten hier zien dat ze niet de minste acteurs zijn. Wat dat betreft, vind ik het jammer dat Gilles De Schryver de laatste tijd vooral veel achter de schermen actief is. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de Hasta la Vista cast (ook anno 2022).

Hasta la Vista (verhaal)

Road movie Hasta la Vista draait om drie twintigers die een voorliefde hebben voor wijn en vrouwen. Van het eerste proeven ze met veel plezier, maar het tweede ligt een stuk lastiger. Ze zijn nog steeds maagd. Daar moet nu maar eens verandering in komen, aldus het drietal. Niets kan hun tegenhouden. Toch is dat nog niet zo eenvoudig. Ze hebben alle drie namelijk hun eigen lichamelijke beperkingen.

Jozef (Tom Audenaert)  is bijna volledig blind. Philip (Robrecht Vanden Thoren) heeft een dwarslaesie en kan zijn handen en armen beperkt gebruiken. Lars (Gilles De Schryver) heeft een hersentumor en is terminaal, omdat hij toenemende verlamming en aanvallen heeft, moet ook hij zich in een rolstoel verplaatsen. Ze wonen alle drie nog bij hun ouders. Wat het extra lastig maakt. Daarom verkopen ze het als een ‘wijntour’ en gaan ze onder begeleiding van een verpleegkundige / buschauffeur: Claude (Isabelle de Hertogh).

Favoriete Vlaamse film

Wat volgt is een heel bijzondere reis. Een heftig verhaal waarin ook veel humor verwerkt is. Toch moet ik toegeven dat ik het niet droog kan houden als ik deze film bekijk. Ook niet na de zoveelste keer. Voor mij behoort-ie namelijk absoluut tot mijn favoriete Vlaamse films. Deze film van Geoffrey Enthoven mag dan al in 2011 zijn uitgekomen; ik vind het – anno 2022 – nog steeds een must see. Hij opent echt je ogen. Geoffrey Enthoven regisseerde later nog Halfweg, Broer en Auwch.

Ik heb eerder dan ook deze backstage beelden al gedeeld op mijn blog.

Hasta la Vista cast

De Hasta la Vista cast telt tal van acteurs en actrices die hier op mijn blog al regelmatig voorbij zijn gekomen. Ik zal hieronder iets meer over de hoofdrolspelers vertellen (en waar je de Hasta la vista cast anno 2022 kunt zien schitteren), maar laten we ook al die andere leden van de cast van Hasta la Vista niet vergeten.

Gilles De Schryver

Als je Gilles De Schryver op IMDB zoekt, dan ontdek je dat hij hier wordt omschreven als de meest veelzijdige en breed ontwikkelde acteur van zijn generatie. Zo speelde hij hoofdrollen in series Code 37, Tom & Harry (hij was Tom) en hij had een bijrol in De Twaalf. Je zag ‘m ook in films als Torpedo en All of Us. De indrukwekkende serie Albatros heeft hij mede geproduceerd en hij speelde tevens een bijzonder personage in deze reeks. Je kunt hem horen in Storm Lara van Streamz en zag hem in de internationale serie Hidden Assets. Op dit moment is het wachten op Roomies, waarin hij zijn intrede doet als barman.

Robrecht Vanden Thoren

Robrecht Vanden Thoren vind ik ook een heel veelzijdige acteur. In Wat Als? is hij een absoluut humoristische verschijning. Maar hij kan ook juist heel series zijn. Je zag hem bijvoorbeeld in Torpedo, Terug Naar Morgen en The Best of Dorien B. Maar mijn favoriete serie met Robrecht Vanden Thoren blijft absoluut Tom & Harry, waarin hij Harry speelt. Als je die nog niet kent, is het absoluut een aanrader om terug te kijken. Je zag Robrecht Vanden Thoren ook in Undercover seizoen 2, in Zijn daar geen beelden van en het is wachten op de nieuwe serie Chantal.

Tom Audenaert

Tom Audenaert is een acteur die internationaal ook sterk aan de weg timmert. Je kunt hem in de Franstalige producties op Netflix zien, die ik hier tip. Daarnaast speelde hij in De Luizenmoeder directeur Erik. Maar ook in Marsman, Nieuw Texas, Als de dijken breken en Connie & Clyde vond ik ‘m top. En ik ben niet de enige die vind dat Tom Audenaert wel eens wat meer credits mag krijgen voor zijn werk. Tom Waes zette hem in het #KijkVlaams interview ook in het zonnetje. Hij zal te zien zijn in Les Gentils en de kortfilm Passage.

Isabelle de Hertogh

Isabelle de Hertogh speelt Claude in Hasta la Vista. Van deze rol is ze ook vooral bekend. Ze is afkomstig uit Duinkerke en speelde vooral veel in Franstalige films. Alleen zeggen die titels mij dan weer heel weinig… Net als Tom Audenaert gaan we haar in ieder geval zien in Les Gentils.

Karlijn Sileghem

Karlijn Sileghem kun je kennen uit het prachtige Tom & Harry (waarin Robrecht Vanden Thoren en Gilles De Schryver ook de hoofdrollen spelen). En van wat langer geleden uit Katarakt. Maar wat mij betreft blijven series als 13 Geboden en Grenslanders ook nog steeds een aanrader. Zij speelt de moeder van Lars in Hasta la Vista. Wist je trouwens dat haar ‘echte’ zoon ook acteert? Briek Lesage kun je kennen uit telenovelle Lisa.

Johan Heldenbergh

Johan Heldenbergh speelt de vader van Lars. Hij maakte indruk in De Twaalf (die je op Netflix kunt bekijken). Maar je kent Johan Heldenbergh natuurlijk uit The Broken Circle Breakdown en The Zookeeper’s Wife. Hij werkt sowieso aan zijn internationale carrière; zo speelde hij recent mee in Quo Vadis, Aida?. En In Vlaanderen zag je hem dan weer in Mijn vader is een saucisse en Cool Abdoul. Volgend jaar gaan we hem zien in Everybody Loves Diamonds.

Kimke Desart

Kimke Desart speelt Yoni; het zusje van Lars. Zij speelde later nog gastrollen in Gent West en Flikken Maastricht.

Karel Vingerhoets

Karel Vingerhoets speelt de vader van Philip. Je kunt hem bijvoorbeeld kennen uit Los zand, Zuidflank en niet te vergeten Vossenstreken.

Katelijne Verbeke

De moeder van Philip wordt gespeeld door Katelijne Verbeke. Je zag haar in het tweede seizoen van Beau Séjour. Je kunt haar verder kennen uit The Best of Dorien B., 13 Geboden en De Dag. Momenteel werkt ze aan Zeevonk.

Tuur De Weert

Marilou Mermans en Tuur De Weert spelen de moeder en stiefvader van Jozef. Beide acteurs zag je later ook terug in de serie Voor wat hoort wat. Tuur de Weert is een zeer ervaren acteur, die je ook kunt kennen uit F.C. De Kampioenen als Maurice de Praetere. Op Netflix is hij momenteel te zien in Bittersweet Sixteen en hij speelt ook mee in de nieuwe serie Geldwolven.

Marilou Mermans

Marilou Mermans was te zien in verschillende afleveringen van Witse. De afgelopen tijd was Marilou Mermans vooral in oudere films terug te zien op tv. Zo kon je bijvoorbeeld kijken naar Gaston en Leo in Hong Kong en Paniekzaaiers.

Remakes Hasta la Vista

Wist je dat Hasta la Viista zowel een Nederlandse als Amerikaanse remake heeft gekregen. Over de Nederlandse schreef ik destijds ‘Hasta la Vista wordt Adios Amigos’. Die remake vormde voor mij ook de inspiratie om de blog met de volgende titel te schrijven ‘Nederlandse remakes van Vlaamse films: waarom?’. Dat vraag ik me nog steeds af. Want volgens mij kun je als Nederlander net zo genieten van het Vlaamse origineel.

Hasta la Vista kijken

Je kunt Hasta la Vista dus zaterdag 20 augustus om 22.35 uur op Eén kijken. Aansluitend is-ie vervolgens dan waarschijnlijk ook een tijdje via VRT NU te zien. Verder is-ie nog steeds op dvd verkrijgbaar. Maar hij staat bijvoorbeeld ook op Streamz (in België). En via Prime Video kun je ‘m huren of kopen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2022 /