Torpedo kijken? Dat kan nu op tv bij VTM

Heb jij de Vlaamse film Torpedo al gezien? Deze film gaat over een Vlaamse bende rebellen die een geheime opdracht krijgen. De cast van Torpedo wordt gevormd door Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Sven De Ridder, Stefan Perceval, Bert Haelvoet, Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren, Vic de Wachter, Steve Geerts en Ella-June Henrard. Torpedo wordt vanavond – zaterdag 5 juni – om 20.30 uur uitgezonden op VTM.

Verhaal Torpedo

Torpedo speelt zich af in 1943. Een bende Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht. Ze moeten met een gekaapte Duitse onderzeeër van Congo naar de Verenigde Staten varen met aan boord een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen. Torpedo is een film uit 2019: regie Sven Huybrechts, die het scenario schreef samen met Johan Hormeans.

Cast Torpedo

De cast van Torpedo is fantastisch met hoofdrollen voor Koen De Bouw, Joren Seldeslachts, Sven De Ridder, Stefan Perceval, Bert Haelvoet, Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren, Vic de Wachter, Steve Geerts en niet te vergeten Ella-June Henrard. Stuk voor stuk acteurs en een actrice waar je al jaren niet omheen kunt. Over de leden uit de cast van Torpedo heb ik dan ook al ontzettend veel geschreven. Als je op hun naam klikt, ontdek je die artikelen. Daarnaast deel ik mijn nieuwtjes en kijktips hieronder. Mocht je Torpedo dan niets vinden, dan zit er misschien nog wel wat anders tussen. Niet? Dan kun je via Guidinc streamingtips ontdekken.

Ella-June Henrard

Ella-June Henrard zag je recent op tv in de hoofdrol in Fair Trade (naast haar ex Kevin Janssens). Ze is daarnaast met Joren Seldeslachts niet alleen in Torpedo te zien; dit duo zie je ook samen in Mijn Slechtste Beste Vriendin op Streamz. Van deze geweldige serie komt nu een tweede seizoen. Ella-June Henrard speelt in MSBV Molly Herman. Het duo zal ook samen te zien zijn in de Nederlandse serie Swanenburg.

Koen De Bouw

Heeft Koen De Bouw nog een introductie nodig? Hij is de bekendste Vlaamse acteur van dit moment, die tal van (inter)nationale films en series op zijn cv heeft staan. Ik ben persoonlijk erg nieuwsgierig naar Glad IJS, maar je zag hem recent ook in Red Light (die komt later nog op VTM) en Niets Te Melden (op Streamz en later VTM). Mijn favoriet blijft Grenslanders en ook Bastaard is een bijzondere film.

Joren Seldeslachts

Wat tips betreft, kon je de naam van Joren Seldeslachts al hierboven bij zijn collega’s lezen. De afgelopen tijd heb je hem veel op tv kunnen zien. Ongeacht welke rol hij speelde; in Red Light, Fair Trade of Mijn Slechtste Beste Vriendin – ik heb er van genoten. In Nederland zag je hem ook in Paradise Drifters. Maar zijn fijnste rollen blijven toch die in Spitsbroers en wat dacht je van het eerste seizoen Beau Séjour?

Sven De Ridder

De jonge kijkers kijken Sven De Ridder natuurlijk als Philippe uit #LikeMe. Maar wat heeft deze acteur inmiddels al tal van rollen op zijn naam staan. Ik ben zelf ontzettend nieuwsgierig naar Red Sandra en de nieuwe Nachtwacht-film. Maar ik genoot recent ook van Fair Trade, Deja Vu en Ik U Ook.

Stefan Perceval

Waar je Stefan Perceval van kent? Wat dacht je van Patser, Fenix en Morten? Hij had tevens een bijrol in Undercover, maar mijn favoriet blijft zijn rol in Creme de la Creme.

Bert Haelvoet

Bert Haelvoet zag je recent in het tweede seizoen van #hetisingewikkeld. Maar je kunt hem ook kennen uit series als Spitsbroers en De Dag (voor de Nederlandse lezers: die staan beide op Videoland). Zelf ben ik daarnaast nieuwsgierig naar Superette Anna, die heb ik op Streamz gespot en wil ik nog kijken.

Gilles De Schryver

Gilles De Schryver is tegenwoordig vooral achter de schermen actief. Je zag hem nog kort voorbij komen in Albatros. Maar mijn favorieten met Gilles De Schryver blijven Tom & Harry en Hasta la Vista. Op dit moment is hij ook weer terug op tv te zien in de herhalingen van Code 37.

Robrecht Vanden Thoren

De fans van Undercover leerden Robrecht Vanden Thoren kennen in het tweede seizoen van Undercover. Hij speelde hierin T-Bone. Maar ik vind ‘m bijvoorbeeld ook iedere keer ijzersterk in Wat Als? Maar de producties waarin hij samen met Gilles De Schryver in de hoofdrol te zien is, staan bij mij echt bovenaan. Als je Tom & Harry nog niet gezien hebt, moet je dat absoluut doen. Dat is zo’n bijzonder verhaal.

Vic de Wachter

Recent zag je Vic de Wachter nog op tv in de herhalingen van Vossenstreken, waarin we hem zien als de nonchalante womanizer Ludo Mannaert. Hij was de afgelopen tijd ook op Eén te zien in de herhalingen van de serie Windkracht 10. Daarnaast speelde hij één van de hoofdrollen in het indrukwekkende Gevoel voor Tumor. En ik heb enorm van hem genoten in het eerste seizoen van Salamander.

Steve Geerts

Ze zijn hierboven beide al genoemd, maar ook Steve Geerts zag je recent in Deja Vu en Mijn Slechtste Beste Vriendin (beide op Streamz te zien en later op Play4). Maar als ik drie kijktips met Steve Geerts mag geven dan zijn dat wat mij betreft: Cordon (lekker actueel met de hele coronacrisis nu), Altijd Prijs en niet te vergeten Clan.

Torpedo kijken (op tv)

Wil jij de Vlaamse film Torpedo kijken met o.a. Koen De Bouw en Ella June Henrard? Dat kan nu dus via VTM en waarschijnlijk aansluitend op VTM GO. Torpedo is ook te kijken via Streamz. Dat is op dit moment de enige streamingdienst waar hij op staat.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

5 juni 2021 /