Dode Hoek op tv kijken; alles over cast en verhaal

Dode Hoek kun je vanavond om 23.00 uur kijken op VTM (GO). In de cast van Dode Hoek kom je bekende acteurs en actrices tegen als Peter Van Den Begin, Soufiane Chilah, David Murgia, Ruth Becquart, Jan Decleir, Jurgen Delnaet, Mathijs F. Scheepers en Bert Haelvoet. Ontdek alles over deze film van Nabil Ben Yadir.

Dode Hoek verhaal

Dode Hoek vertelt het verhaal van Jan Verbeeck (Peter Van Den Begin), een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als ‘Mr Zero Tolerance’ ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

Cast Dode Hoek

De cast van Dode Hoek telt tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices, zoals Peter Van Den Begin, Soufiane Chilah, David Murgia, Ruth Becquart, Jan Decleir, Jurgen Delnaet, Mathijs F. Scheepers en Bert Haelvoet. Stuk voor stuk acteurs die je anno 2021 ook in geweldige rollen zie. Natuurlijk maken we daar bij VlaamsKijken weer een mooi overzicht van.

 • Peter Van Den Begin zagen we recent in de hoofdrol in Fair Trade (Streamz / VTM), van deze reeks wordt een tweede seizoen gemaakt waarin we deze acteur zeker terug gaan zien. Daarnaast werkt hij mee aan de nieuwe serie 1985 over de Bende van Nijvel, waarbij hij de rol van Majoor Vernaillen voor zijn rekening neemt. Peter Van den Begin heeft al tal van rollen op zijn naam staan. Op VlaamsKijken hebben we dan ook veelvuldig over hem geschreven. Klik op zijn naam voor het Peter Van den Begin overzicht. Zo zie je hem nu bijvoorbeeld in de herhalingen van Team Spirit – De Serie.
 • Soufiane Chilah debuteerde in de film Black. Inmiddels heeft hij al tal van rollen voor zijn rekening mogen nemen. Van het tweede seizoen The Team tot Over Water en Red Light. Hij werkt momenteel aan een nieuwe productie van Nabil Ben Yadir: Animals.
 • David Murgia is een Belgische Acteur (geboren in Verviers), die inmiddels te zien was in vooral Franstalige producties.
 • Ruth Becquart is ook zo’n actrice waar we al veel over hebben geschreven. Je zag haar net als Soufiane Chilah in Red Light, waarin ze – wat mij betreft – een zeer indrukwekkende rol speelt. Sowieso was ze in 2020 niet van het scherm te krijgen; zo speelde ze bepalende rollen in Over Water (als Benedicte De Pelsmaecker), Undercover 2 (als Nathalie Geudens) en we zagen haar als Nathalie Maes in Black-out. En er komt nog meer aan. Zo zal ze te zien zijn in Twee Zomers, als de vrouw van Peter Van Den Begin in 1985 en in F*** your very, very much die vanaf 1 augustus op Streamz te zien is. Kortom: Ruth Becquart is niet de minste Vlaamse actrice.
 • Jan Decleir werkt momenteel aan de tweede Familie Claus film voor Netflix. Deze Vlaamse acteur behoort al jarenlang tot de – wat mij betreft – de beste van Vlaanderen. Het aantal rollen dat hij gespeeld heeft is inmiddels ontelbaar. Ook op VlaamsKijken schrijven wij regelmatig over Jan Decleir.
 • Jurgen Delnaet blijft voor mij toch dé acteur uit Marsman. Daarnaast konden de Videoland-kijkers al van hem genieten in Een Goed Jaar. Deze serie – waarin we Johny Voners voor het laatst in actie zien – wordt later uit gezonden op VTM. Recent zag je hem in Nederland ook nog op tv in de film De Liefhebbers.
 • Mathijs F. Scheepers heb je natuurlijk al uitvoerig leren kennen in het KijkVlaams-interview. Op dit moment is hij in de bioscoop te zien in De slag om de Schelde als een Duitse SS officier. En ook in Black-out liet hij zich van een heel andere kant zien. Ook zag je ‘m in De ben de van Jan de Lichte.
 • Bert Haelvoet ken je bijvoorbeeld uit films als Torpedo en Niet Schieten. Zelf leerde ik hem kennen in de serie Spitsbroers, maar als je het over een indrukwekkende rol van Bert Haelvoet in een serie hebt, dan raad ik je aan om naar De Dag te kijken. Ook 13 Geboden is een aanrader. Mag het wat luchtiger, zet dan ook #hetisingewikkeld op je kijklijstje.

Rolverdeling Dode Hoek

Nog even de rolverdeling van Dode Hoek op een rijtje:

 • Jan Verbeeck – Peter Van Den Begin
 • Dries – Soufiane Chilah
 • Axel – David Murgia
 • Leen – Ruth Becquart
 • Voorzitter VPV – Jan Decleir
 • Johan – Jurgen Delnaet
 • Ruben – Mathijs F. Scheepers
 • Ruud – Bert Haelvoet

Nabil Ben Yadir

Nabil Ben Yadir heeft Dode Hoek zowel geproduceerd als geregisseerd. De filmmaker is in 1979 in Brussel geboren. Geïnitieerd door zijn cinefiele moeder, begon hij reeds in het secundair onderwijs zijn eerste scenario’s te schrijven. Na zijn studies van elektromechanica, regisseert hij in 2005 zijn eerste kortfilm, Sortie de Clown. Dit betekende een springplank naar zijn eerste langspeelfilm Les Barons (2009), een film over jongeren van de tweede en derde generatie migranten in Sint-Jans-Molenbeek.

In 2013 regisseerde Nabil Ben Yadir zijn tweede langspeelfilm, La Marche, met onder andere Olivier Gourmet en Jamel Debbouze. Het verhaal was gebaseerd op een protestmars in 1983 in Frankrijk tegen racisme en voor gelijkheid. Hij richt zijn eigen productiehuis ‘Antilope Joyeuse’ op en is coproducent van ‘La Marche’. De politieke thriller Dode Hoek is zijn derde langspeelfilm. Als co-producer was hij betrokken bij Yummy en Torpedo. Hij schreef verder mee aan Patser en werkt momenteel aan Animals.

Eyeworks Film & TV Drama

Dode Hoek is een productie van Eyeworks Film & TV Drama – Peter Bouckaert. Momenteel werken ze bij Eyeworks weer aan gave projecten, zoals de films Zeppos – Het Mercatorspoor en Ritueel en de series Chantal en 1985.

Dode Hoek kijken

De film Dode Hoek is ook op Streamz te kijken.

Beeldmateriaal gebruikt uit persdossier.

24 juli 2021 /