Barbara Sarafian schrijft boek Mamy Blue

Actrice Barbara Sarafian – die op dit moment in Grond te zien is op Play4 – heeft een boek geschreven. In Mamy Blue schrijft Barbara Sarafian over haar leven, maar bovenal vertelt ze veel over haar moeder, haar Mamy Blue.

Boek Barbara Sarafian

Het boek van Barbara Sarafian is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts. Zij omschrijven het boek van de veelzijdige actrice, die met FoKKoF in de theaters staat, als een ‘heerlijke mix van tragiek en hilariteit’. In dit boek openbaart zich een stuk van het leven van de veelgevraagde actrice. Een dame waar ik op VlaamsKijken ook al veel over schreef.

Mamy Blue

Op de site van Borgerhoff & Lamberigts ontdek ik wat we allemaal in het boek van Barbara Sarafian kunnen lezen. “Haar jonge jaren in Watervliet (“men vond mij altijd weer impertinent, omdat ik zogezegd een veeleisend spook was”), haar ontdekking van de liefde, niet noodzakelijk met prettige afloop (“naast elkaar leven is het enige wat ik kan, niet in, op, onder, achter of voor, alleen naast”), haar alleenstaande-moeder-zijn met superheldenstatus, en nog meer wonderlijke levensfeiten in wonderlijke zinnen verteld. Maar bovenal vertelt ze over haar moeder, haar Mamy Blue, de niet-geconformeerde kunstenares (‘een wezen van mijn soort maar dan in oudere versie’) die problemen probeertop te lossen met wijsheid en kruiden. Een authentiek, warm en tegelijk buitengewoon levensverhaal.”

Actrice

Op dit moment is Barbara Sarafian te zien op Play4 in de serie Grond (die verschijnt later op Netflix en Streamz). Verder zagen we haar recent in Glad IJs. Daarnaast gaan we haar ook zien in nieuwe projecten, zoals Zillion, 1985 en The Window.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 november 2021 /