Niet Schieten vanavond op VTM

De indrukwekkende film Niet Schieten – gebaseerd op het verhaal van David Van de Steen – wordt vanavond om 21.05 uur uitgezonden op VTM. Met in de cast Jan Decleir, Vivane De Muynck, Mo en Kes Bakker, Jonas van Geel, Louis Talpe, Elke Van Mello en Zita Wauters. Verder komen we in de cast van Niet Schieten nog diverse andere bekende Vlaamse acteurs en actrices tegen.

Verhaal Niet Schieten

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden… Het wordt een lange en bij momenten hallucinante strijd.

Cast Niet Schieten

De film Niet Schieten wordt gevolgd vanuit het standpunt van de grootvader van David Van de Steen. Jan Decleir zet deze rol geweldig neer. Maar hij is niet de enige grote naam in de cast van Niet Schieten. Viviane De Muynck kruipt in de huid van de grootmoeder. Drie verschillende acteurs vertolken David zelf: de broertjes Mo en Kes Bakker (Zie Mij Graag) nemen de leeftijd van 9 en 12 jaar voor hun rekening, de volwassen David is een rol voor Jonas Van Geel. Davids ouders worden vertolkt door Louis Talpe en Elke Van Mello, het zusje Rebecca door Zita Wauters.

Andere rollen in de cast van Niet Schieten zijn weggelegd voor onder meer Inge Paulussen, Ann Tuts, Lucas Van den Eynde, Charlotte De Bruyne, Bert Haelvoet, Wouter Hendrickx, Tom Van Dyck, Alain Van Goethem, Jurgen Delnaet, Kurt Defrancq, Hans Van Cauwenberghe, Jos Verbist, Nico Sturm en Iwein Segers.

Acteurs en actrices Niet Schieten

Ben je benieuwd waar je de acteurs en actrices uit de cast van Niet Schieten van kent? Wil je weten waar ze momenteel mee bezig zijn? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Makers Niet Schieten

Het scenario van de film is geschreven door Rik D’hiet en Stijn Coninx, naar het boek van David Van de Steen en Annemie Bulté. Rik D’hiet werkt momenteel aan de Nederlandse reeks De Stamhouder. Achter de camera staat Danny Elsen (Het Tweede Gelaat, de Premier, Tot Altijd, Loft). Peter Bouckaert produceerde Niet Schieten voor Eyeworks Film & TV Drama (die ook betrokken zijn bij 1985 van Wouter Bouvijn), Les Films du Fleuve en Kaap Holland Film, in coproductie met vtm en RTBF.

1985: tv-serie Wouter Bouvijn over De Bende van Nijvel

Zelf schreef ik al over deze film Niet schieten raak je in het hart. Wat heeft De Bende van Nijvel veel verdriet aangericht. Daarom ben ik ook zo benieuwd naar de nieuwe serie die Wouter Bouvijn op dit moment ontwikkeld over De Bende van Nijvel. In deze reeks volgen we drie jongvolwassenen die terechtkomen in het oog van de storm die België op zijn kop zette wanneer de bende brutale overvallen pleegt. Spanningen tussen de onderzoeken verhinderen om de zaak op te lossen. De tv-serie 1985 is ten vroegste in 2022 te zien op Eén en La Une. Het is de eerste keer dat VRT en RTBF de handen in elkaar slaan. Je leest er hier uitgebreid over: 1985: TV-serie rond De Bende van Nijvel op Eén en La Une.

Wouter Bouvijn ken je van het geweldige De Twaalf. En hij gaat volgens mij ook erg hoge ogen gooien met Red Light, waarin Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville de hoofdrollen spelen. De eerste beelden van deze reeks die in samenwerking met VTM en BNNVARA is gemaakt, zijn recent bekendgemaakt. Kijk hier naar de eerste beelden van Red Light en ontdek alles over de cast en het verhaal.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

6 september 2020 /