Aanrijding in Moscou op tv kijken | alles over cast en verhaal

Heb jij de Vlaamse film Aanrijding in Moscou al gekeken? Je kunt ‘m nu kijken op VTM Go, nadat-ie op tv was. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet, Anemone Valcke, Johan Heldenbergh en Sofia Ferri.

Verhaal Aanrijding in Moscou

In de volkse wijk Moscou in Gent gebeurt een ongeluk. De 41-jarige huismoeder Matty (Barbara Sarafian) rijdt op een parkeerterrein van de supermarkt tegen de truck van de 29-jarige Johnny. Er ontstaat een vlammende ruzie over wie er nu eigenlijk fout zat, maar tegelijkertijd slaat de vlam ook over… Johnny is helemaal in de ban van de rijpe vrouw, maar dat valt niet in goede aarde bij haar ex-man. Ondertussen is Johnny onderweg met een cadeau…

Cast Aanrijding in Moscou

De cast van Aanrijding in Moscou wordt gevormd door Barbara Sarafian, Jurgen Delnaet, Johan Heldenbergh, Anemone Valcke, Sofia Ferri, Julian Borsani (die je later nog zag in Allez, Eddy!), Bob De Moor, Jits Van Belle en Griet van Damme. Daar zitten een hoop bekende namen bij, die inmiddels – deze film komt uit 2008) nog veel meer gave rollen op hun naam hebben. Een overzicht waarbij je meteen weer wat kijkinspiratie op doet.

Barbara Sarafian

Goed nieuws voor de liefhebbers van Barbara Sarafian; zij is dit jaar nog te zien in twee Vlaamse series waar ik veel van verwacht: Glad IJs en Grond. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Deja Vu en Niets Te Melden. Recent heb ik zelf de film All of Us gekeken, waarin ze een prachtige hoofdrol speelt. Maar ook Vossenstreken en Clan blijven geweldig! Een dame waar we hopelijk nog lang van kunnen genieten.

Jurgen Delnaet

De laatste tijd heb ik Jurgen Delnaet vooral in Nederlands (-Vlaamse) producties gezien. Zo heeft hij een geweldige hoofdrol in Een Goed Jaar, die later op VTM te zien zal zijn. Verder zag je ‘m recent nog in De Liefhebbers. Maar voor mij blijft hij toch dé acteur, die een geweldige prestatie neerzette met zijn rol van Nico Marsman in de reeks Marsman.

Johan Heldenbergh

Als er een Vlaamse acteur is, die momenteel ook flink over de grens aan het werk is, dan is dat Johan Heldenbergh. Als je zijn IMDB spot dan zie je dat er nog tal van producties in post-production staan. Zo gaan we hem bijvoorbeeld zien in de film Cool Abdoul. Aankomende week zie je ‘m in de bioscoop in Mijn vader is een saucisse, maar zijn rol van de afgelopen jaar was natuurlijk die van Stefaan in De Twaalf (Netflix).

Anemone Valcke

Niet alleen Johan Heldenbergh zal te zien zijn in Cool Abdoul; ook Anemone Valcke heeft hierin een mooie rol gespeeld. Je zag haar recent nog in De bende van Jan de Lichte als De Schoen.

Sofia Ferri

In Aanrijding in Moscou speelt Sofia Ferri de rol van Fien. Ze was daarnaast te zien in De Twaalf als Juliette en in 22/3: Wij Waren Daar als Saar.

Bob De Moor

Bob De Moor is een theateracteur, maar je kunt hem ook kennen als David Magiels uit Thuis (van 2012 tot 2018 had hij deze rol). Recent zag je hem nog in de Nederlandse serie Morten. En hij speelt de hoofdrol – naast Peggy Schepens en Marijn Devalck – in Adam & Eva. De film die in 2021 wordt verwacht en ook wel wordt omschreven als de ‘eerste Vlaams Ardense langspeelfilm!’.  

Jits Van Belle

Je zag Jits Van Belle het afgelopen jaar als Robyn Versteven in Familie. Daarvoor had ze verschillende rollen in series, zoals Marsman en Nieuw-Texas. In de telenovelle Emma was ze te zien als Babs. Emma is de eerste Vlaamse telenovelle, die vanaf 1 januari 2017 op Eén werd uitgezonden.

Makers

Aanrijding in Moscou is geregisseerd door Christophe Van Rompay. Het scenario werd geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem en Pat van Beirs.

Aanrijding in Moscou kijken

Wil je Aanrijding in Moscou kijken? Deze film is nog 16 dagen beschikbaar op Streamz. En via VTM Go kun je ‘m op dit moment ook terug kijken. Wanneer-ie daar af gaat, staat er nog niet bij. Meestal is dat 30 dagen na uitzending. Op Netflix (NL), Videoland of Prime Video wordt-ie helaas nog niet aangeboden. Je kunt ‘m natuurlijk wel gewoon op dvd aanschaffen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 juni 2021 /