Zeppos Het Mercatorspoor: Nathan Naenen, Britt Scholte, Carry Goossens

De opnames voor de Kapitein Zeppos film zijn van start gegaan. Met in de cast van Zeppos – Het Mercatorspoor Carry Goossens, Nathan Naenen, Britt Scholte, Koen De Bouw, Nora Gharib en Carlos Schram. Naar verwachting draait deze film vanaf 23 februari in de bioscoop. Ontdek in dit artikel alvast alles over het verhaal en de cast van Zeppos – Het Mercatorspoor.

Kapitein Zeppos

Een jaar moesten ze geduld hebben – de cast van Zeppos – Het Mercatorspoor – maar de opnames van deze Vlaamse film zijn op maandag 14 juni van start gegaan. Deze hedendaagse avonturenfilm draait rond Benjamin en de Nederlandse Slien, twee jongeren vertolkt door Nathan Naenen (wtFOCK, Kattenoog) en Britt Scholte (Kattenoog, Goede tijden-Slechte tijden). Zij worden meegesleurd door een oude avonturier, die zich Zeppos noemt, in een historisch avontuur in het kielzog van de Middeleeuwse wetenschapper Mercator. Carry Goossens (Code 37, Professor T) kruipt in de huid van de legendarische Kapitein Zeppos, het hoofdpersonage uit de gelijknamige iconische VRT tv-reeks uit de jaren ’60. Deze reeks werd over vele generaties heen heruitgezonden en was één van de eerste buitenlandse successen van de Vlaamse fictie.

Verhaal Zeppos – Het Mercatorspoor

Op zijn 18de verjaardag erft digital native Benjamin Kurrel het nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel. Het is een doos met heel oude voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Met behulp van de geheime boodschappen in het boek van Mercator ontsluiert het drietal steeds meer van het mysterie. Maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

Cast Zeppos – Het Mercatorspoor

De hoofdrollen in Zeppos – Het Mercatorspoor zijn voor Carry Goossens, Nathan Naenen en de Nederlandse actrice Britt Scholte. In de cast van Zeppos – Het Mercatorspoor ontdekken we nog meer bekende gezichten. Zo zien we Koen De Bouw, Nora Gharib en Carlos Schram terug in belangrijke rollen.

Acteurs en actrices Kapitein Zeppos film

Carry Goossens, Nathan Naenen en Britt Scholte vertellen verderop in dit artikel meer over de film. Je ontdekt dan ook meer over waar je deze acteurs en Nederlandse actrice van kent. Maar laten we ook Koen De Bouw, Nora Gharib en Carlos Schram niet vergeten. Die zijn namelijk alle drie met interessante projecten bezig naast deze Kapitein Zeppos-film.

  • Koen De Bouw is op dit moment te zien in de nieuwe Vlaamse serie Glad ijs, waarin hij één van de ontvoerders van Phil Frisco speelt. Verder heeft hij verschillende buitenlandse projecten op de planning staan. Op tv is het nog eventjes wachten op Red Light (die via Streamz wel al te zien is). Hierin speelt hij weer een heel andere rol, dan bijvoorbeeld in Professor T. of Grenslanders.
  • Carlos Schram zag je eerder al in producties met Koen De Bouw, zoals Professor T. en Red Light. Daarnaast was hij te zien in de Vlaamse serie Black-out. En waar ik zelf erg benieuwd naar ben: hij speelt ook mee in de Vlaamse film Cool Abdoul.
  • Nora Gharib zag je dan weer naast Carlos Schram in Black-Out. Ik interviewde de actrice, presentatrice en zangeres over deze rol (én over haar deelname aan The Masked Singer). Je leest KijkVlaams met Nora Gharib hier. Daarnaast speelt ze één van de hoofdrollen in de nieuwe Nachtwacht-film, die eind 2021 wordt verwacht. In Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan speelt ze de rol van Rhea (de zus van Wilko).

Carry Goossens is Zeppos

Carry Goossens (Zeppos): “Ik ben opgegroeid met de tv-reeks Kapitein Zeppos. De legendarische vertolking van Senne Rouffaer was één van de grote voorbeelden die mij er toe hebben gebracht om acteur te worden. Om nu zelf in deze rol te mogen kruipen is één van de grootste verrassingen van mijn carrière. Het is een absoluut plezier om deze film samen te maken met een jonge ploeg die vol enthousiasme aan de slag gaat met een stukje van ons audiovisueel erfgoed”. Carry Goossens heeft natuurlijk al tal van rollen op zijn naam staan. Zo kun je ‘m kennen als Oscar Crucke uit F.C. De Kampioenen en wat dacht je van zijn rol van Frakke in De zonen van Van As. Op dit moment is hij in de bioscoop te zien in K3 Dans van de Farao.

Nathan Naenen

Nathan Naenen (Benjamin Kurrel): “Ik heb het geluk gehad om al heel wat mooie rollen te mogen vertolken. Maar in deze avonturenfilm spelen is voor mij al een avontuur op zich waar ik heel erg naar uitkeek. Ik heb het scenario in één ruk uitgelezen en sta reeds lang te popelen om dit verhaal mee te mogen vertellen. Het wordt een spannende film die zeker jongeren zal aanspreken maar ook oudere generaties die zich met een brede lach zullen herkennen in de figuur van Zeppos.” Nathan Naenen zag je bijvoorbeeld eerder in de tv-serie Altijd Prijs. Hij debuteerde in de film Noordzee, Texas. Recent was hij nog in de VTM Go-serie Brak te zien en in wtFOCK.

Britt Scholte

Britt Scholte (Slien): “Ik had nooit eerder gehoord van Kapitein Zeppos maar dat hoeft helemaal niet. Dit avonturenverhaal is erg spannend op zich en wordt ook verteld met heel veel humor vanuit de personages. De generatiekloof tussen de oude Zeppos en de jonge hoofdpersonages is tegelijk heel herkenbaar en universeel grappig. Ik ben er zeker van dat een publiek van verschillende leeftijden veel plezier zal beleven in de bioscoop bij het kijken van Zeppos – Het Mercatorspoor”. Bij het Nederlandse publiek is Britt Scholte bekend als Kimberly Sanders uit Goede tijden, slechte tijden. Ze debuteerde in 2012 in Spangas als Trijntje en was daarna te zien in jongerenseries als Kattenoog en Brugklas. Recent zag je haar in K3 Dans van de Farao.

Makers

Het scenario van deze film is geïnspireerd op het personage Kapitein Zeppos van Louis De Groof. Het Mercatorspoor is geschreven door Wouter Van Haver (Cool Abdoul). De regie is in handen van Douglas Boswell (Labyrinthus, Buck). Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem produceren de film voor Eyeworks.

Douglas Boswell

Regisseur Douglas Boswell: “Ik kijk reeds heel lang uit naar deze film. Het is mijn ambitie om een heel spannende en avontuurlijke film te maken voor jong en oud(er). Centraal staan 2 heel moderne en gedreven jongeren die het digitale tijdperk omarmen. Zij worden meegesleurd door de oude Zeppos die bij de milleniumwissel heeft afgehaakt en zweert bij hoe het vroeger was. Onder druk en op gevaar van hun leven moeten ze samenwerken om een eeuwenoud geheim te ontrafelen, een gevaarlijk avontuur dat hen ook zal confronteren met hun eigen demonen.”

Voorjaar 2022 in bioscoop

Naar verwachting verschijnt Zeppos – Het Mercatorspoor in het voorjaar van 2022 (als het goed is op 23 februari) in de bioscoop via Kinepolis Film Distribution (KFD). Zeppos – Het Mercatorspoor is een spannende avonturenfilm voor het hele gezin en speelt zich af in het heden. De film is gebaseerd op historische feiten en draait rond de betrouwbaarheid van digitale informatie versus wetenschappelijke/historische bronnen.

Trailer Zeppos – Het Mercatorspoor

De trailer van Zeppos – Het Mercatorspoor is op dit moment al te kijken.

Zeppos – Het Mercatorspoor is een productie van Eyeworks Film & TV Drama. In coproductie met Phanta Basta (NL) en VRT/Eén, met de medewerking van Streamz. De film komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, Telenet, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, The Netherlands Film Production Incentive en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering. En van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

Foto’s: Eyeworks/NyklyN

Kapitein Zeppos film (Het Mercatorspoor) met in hoofdrollen Carry Goossens, Nathan Naenen en Britt Scholte
Kapitein Zeppos film (Het Mercatorspoor) met in hoofdrollen Carry Goossens, Nathan Naenen en Britt Scholte

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 juni 2021 /