FOMO: cast mét influencers voor Vlaamse horrorfilm

FOMO is de nieuwe Vlaamse horrofilm, die vanaf woensdag 29 juni in de Vlaamse bioscoop te zien is. Dit najaar is FOMO ook te kijken op Streamz. Ontdek in dit artikel alles over de FOMO cast en het verhaal. Het belooft razend spannend te worden, want uit de trailer weten we in ieder geval dat verschillende influencers het loodje leggen…

FOMO

Een groep van 10 influencers neemt deel aan een gloednieuw realityprogramma met als hoofdprijs een wereldreis. Het spel, dat zich diep in het bos afspeelt, lijkt echter niet zo onschuldig als gedacht. Er gebeuren tal van bizarre situaties waardoor de groep zich vragen begint te stellen over de opzet van het programma. Wanneer er plots een gemaskerde moordenaar opduikt, verandert het spel in een overlevingsstrijd en ontpopt er zich een kat-en-muisspel tussen de influencers en de moordenaar. Kunnen ze ontsnappen?

FOMO cast

De FOMO cast bestaat uit Nora Dari, Joffrey Anane, Nathan Bouts, Hariette Sylva, Oscar Louis Högström, Sarah-Lynn Clerckx, Leonard Santos, Ayana Doucouré, Kes Bakker, Stefan Perceval, Gilles Van Hecke, Steffi Merci en Jamie-Lee Six. Kortom een mix van een aantal ervaren (jonge) acteurs en Vlaamse influencers. Waar je ze van kunt kennen? Natuurlijk hebben we weer een overzicht voor je.

Influencers en acteurs in FOMO

 • Nora Dari zien we als Alliyah in FOMO. Deze actrice is bij het grote publiek bekend geworden als Yasmina uit wtFOCK. Je zag haar recent in Panna, de Nederlandse web-serie Koeriers, De Verraders België en Ghost Tropic.
 • Joffrey Anane speelt de rol van Ashon in FOMO. Afgelopen najaar zagen we hem op tv in de jury van Dancing With The Stars. Van breakdancen in een achterkamertje van een Antwerps jeugdcentrum tot grote theaterproducties doorheen de Benelux, sketches voor De Slimste Mens ter Wereld en zijn eigen komische webserie Afro Belg. De jonge Joffrey Anane en doet het allemaal. Hij werd finalist in tal van danswedstrijden, zowel solo als met zijn crew Osei Bantu en won dit jaar nog de Red Bull Dance Your Style 2021
 • Nathan Bouts is Toby in FOMO. Hij debuteerde in wtFOCK als Jens. Maar we zagen hem ook kort in Match als Daniël. Daarnaast maakt hij muziek onder de naam Nathan Boaz. Voor de FOMO soundtrack heeft hij het nummer Demons gemaakt.
 • Hariette Sylva kruipt in de huid van Robin in FOMO. Deze dame maakt haar acteerdebuut op het witte doek. Toch is de kans groot dat je haar kent. Ze is namelijk Miss Sylva op TikTok en heeft 183.100 volgers! Op sociale media maakt Hariette gevoelige onderwerpen, zoals racisme en jeugdhulp bespreekbaar met haar volgers. Ze heeft zelf namelijk ook een tijdje in een instelling gewoond.
 • Oscar Louis Högström heeft al verschillende rollen op zijn naam staan. Zo zal hij ook te zien zijn in Comme au Ciel. In FOMO speelt Oscar Louis Högström de rol van Lowie.
 • Sarah-Lynn Clerckx debuteerde in 2006 als Louise Van den Bossche in Familie. Uiteindelijk vertrok ze in 2018 uit de serie om zich te focussen op haar studies. Inmiddels is haar rol over genomen door Charlotte Sieben. Maar we zien haar nog steeds op tv. Zo speelde ze mee in Loezers en in 2020 zagen we haar in Ik U Ook. In FOMO zien we Sarah-Lynn Clerckx als Billie.
 • Leonard Santos speelt in FOMO het personage Mauritz. Hij debuteerde in 2018 als Stan in Buck. We kennen hem niet alleen als acteur, maar ook als zanger. Zo heeft Leonard Santos recent My Favorite Song uitgebracht.
 • Ayana Doucouré zagen we recent in de jongerenserie Hacked. Daarnaast speelt ze Margaux in de nieuwe Nederlands-Vlaamse serie Knokke Off van Netflix en Eén. In FOMO kruipt Ayana Doucouré in de huid van Luna.
 • Kes Bakker zien we in FOMO dan weer als Charles. net als Ayana Doucouré werkt Kes Bakker momenteel ook aan Knokke Off. Je zag hem verder recent in Bittersweet Sixteen. Maar hij werd natuurlijk bekend als Lou in Zie Mij Graag. Verder zagen we hem in Niet Schieten en De bende van Jan de Lichte.
 • Stefan Perceval heeft al ontzettend veel rollen op zijn naam staan, zowel in België als Nederland. Denk recent aan Marcus in Kom hier dat ik u kus. Maar je kunt hem ook kennen uit Fenix, MortenTorpedo of als Pierre uit Fair Trade. Je zag hem ook in de Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter. in FOMO neemt Stefan Perceval de rol van Hugo voor zijn rekening.
 • Gilles Van Hecke is nog een relatief nieuwe naam. Al gaat dat niet meer lang duren, want hij hoort bij de nieuwe Dertigers. Verder zag je hem in twee kortfilms: De Naam van de Vader (2012) en Violence (2021). In FOMO speelt hij Xander.
 • Steffi Merci is Cleo in FOMO. Je zag haar ook in Bittersweet Sixteen en Vloglab #Stories. Ze is influencer, maakt YouTube-video’s en is ook actief op TikTok. Ze vormt een koppel met Gerben Tuerlinckx.
 • Jamie-Lee Six is sinds deze week op Streamz te zien in het nieuwe seizoen van D5R. In FOMO kruipt ze in de huid van Pauline. Ze was in 2010 voor het eerst op tv te zien als de jonge Clio in de telenovelle Ella. Dit voorjaar zagen we haar op tv in het eerste seizoen van De Verraders in België (als een verrader!). Jamie-Lee Six is daarnaast influencer, vormt een dj duo én komt ook regelmatig voorbij op TAGMAG. Vorig jaar schreef ze zelfs een boek: Ben er voor je is een gids over mentale gezondheid & zelfzorg.

Makers

FOMO is dus de nieuwe Vlaamse horrorfilm en Streamz Original naar een verhaal van Ilse Schooneknaep en Maximiliaan Verheyen (die je kent van Curious / TAGMAG). Niels Snoek schreef het scenario en Leander Hanssen Jr. verzorgt de regie van deze film. De opnames vonden plaats in Antwerpen en omgeving.

Idee achter deze film

FOMO, ofwel Fear Of Missing Out, wie heeft er tegenwoordig nog niet van gehoord? In een maatschappij waar alles in een flits wordt vastgelegd en binnen de seconde gedeeld wordt op allerhande social media, kan je er al wel eens last van hebben. Maar is het allemaal wel zo rooskleurig als iedereen doet uitschijnen? Met die insteek gingen ze bij Borgerhoff & Lamberigts aan de slag om hun nieuwe filmproject FOMO te ontwikkelen.

Borgerhoff & Lamberigts

Borgerhoff & Lamberigts is dus de producent van FOMO. Zijn zijn al 10 jaar lang een vaste waarde in het Vlaamse medialandschap. De projecten streven eenzelfde doel na, namelijk het brengen van moeilijke thema’s en taboes op een laagdrempelige manier voor een breed publiek. Dit ligt in lijn met de visie van de uitgeverij en vertaalde zich onder andere in reeksen zoals de Cel Vermiste Personen, Koning Filip, Als je eens Wist, Niets gaat over en Het Scheldepeloton.

FOMO kijken: bioscoop & Streamz

FOMO is te kijken vanaf 29 juni 2022 in de bioscoop in Vlaanderen. Daarnaast kun je FOMO dit najaar al kijken op Streamz. Natuurlijk houden we je hiervan op de hoogte via onze socials.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 juni 2022 /