Swanenburg cast en meer; seizoen 2 in kerstvakantie op tv

Swanenburg seizoen 2 is vanaf maandag 25 december 2023 tot en met vrijdag 5 januari 2024 elke werkdag rond 21.15 uur te kijken op NPO1. Het complete tweede seizoen van Swanenburg is vanaf Eerste Kerstdag al te zien op NPO Plus. Ontdek hier meer over het verhaal en de Swanenburg cast, waarin we in het bijzonder natuurlijk kijken naar de Vlaamse inbreng van Ella-June Henrard en Joren Seldeslachts.

Swanenburg seizoen 2

In Swanenburg seizoen 2 probeert de familie Praal de draad weer op te pakken na de dood van vader Jack. Tijdens een warm en gezellig kerstfeest ontvangen ze een schokkend bericht, waardoor alles op scherp komt te staan. Een goed bewaard geheim maakt een einde aan het vertrouwen in elkaar. ‘Familie boven alles’, is het motto van Caroline Praal. Hoe ver gaat zij hierin?

Swanenburg

In Swanenburg seizoen 1 werd de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad, nadat jongste zoon Dirk in verband werd gebracht met de dood van een vrouw. In de zoektocht naar de waarheid bleken de kaarten volledig anders geschud, met de dood van Jack tot gevolg. Desondanks lukt het de familie de gelederen weer te sluiten. Het eerste seizoen van Swanenburg was de meest gestreamde dramaserie van 2021 op NPO Start, met maar liefst 7 miljoen streams.

Swanenburg cast

In de Swanenburg cast zien we weer de vertrouwde gezichten uit de eerste reeks. Daar zitten ook twee Vlamingen met een hoofdrol bij, namelijk Ella-June Henrard als jongste dochter Eva Praal. En Joren Seldeslachts als crimineel Victor. Verder in de Swanenburg cast Tine Joustra (moeder Caroline Praal), Frederik Brom (oudste zoon Benno Praal), Sanne Langelaar (dochter Iris Praal), Jan-Paul Buijs (zoon Dirk Praal) en dus Ella-June Henrard als de jongste dochter Eva. En de kleinkinderen: Jannell Gersie (Mick), Jahleesa Soesman (Maan) en Richelle Plantinga (Coco).

Acteurs en actrices ken je van…

Ben je nieuwsgierig naar waar je de Swanenburg cast van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Tine Joustra zag je recent in de Vlaamse serie Rough Diamonds. Maar ze speelde ook mee in Zuidas, Rafaël en De 12 van Oldenheim (en dat is maar een kleine greep uit haar cv).
  • Frederik Brom * ken je bijvoorbeeld van Julia’s Tango *, Verborgen gebreken *, Overspel * en de Familie Kruys * (waarin hij Morten speelt). Recent zag je heb ook in de telefilm De Zitting. Maar denk ook aan de films Candy & Bonita en Oei, ik groei.
  • Sanne Langelaar * is een actrice die je de laatste tijd hier al wat vaker bent tegen gekomen op mijn blog. Zo speelt ze Chanana in Groeten van Gerrien zagen we haar in Foodies. Ook zij is te zien in Candy & Bonita. Afgelopen jaar zag je haar verder in Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn, Happy Single en De Vuurlinie. Daarnaast is het wachten op Bed & Breakfast.
  • Jan-Paul Buijs zag je bijvoorbeeld in Panduloria en Adem in, Adem uit.
  • Ella-June Henrard * zag je recent bijvoorbeeld in Vlaamse series als Exen, Dansaertvlamingen, Fair Trade en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Stuk voor stuk aanraders. Als je die artikelen leest, ontdek je niet alleen meer over de series (en waar je ze kunt kijken in Nederland) maar ook over actrice Ella June Henrard.
  • Jannell Gersie debuteerde in De regels van Floor. In Swanenburg zien we Jannell Gersie als Mick.
  • Jahleesa Soesman speelt de rol van Maan.
  • Richelle Plantinga kruipt in de huid van Coco Praal. Maar we zagen haar ook in Bestseller Boy, Sihame en Lieve Mama.
  • Joren Seldeslachts * zag je recent in series als Geldwolven (aanrader én in Nederland te kijken) en Mijn Slechtste Beste Vriendin. Maar denk ook aan De Kraak, Fair Trade seizoen 1, Red Light en Spitsbroers.

Nog uitgebreider lezen over de Swanenburg cast, ga dan naar het artikel over Swanenburg seizoen 1.

Makers

De regie van Swanenburg is in handen van Hans Somers en Hiba Vink. Verhaal en eindredactie door Simone van den Ende. De NPO-serie Swanenburg wordt geproduceerd door Hanneke Niens van KeyFilm (Soof trilogie, Ventoux, De Vuurlinie) en Marlies van Amerongen van Stepping Stone Producties (De Slet van 6 VWO, Oorlog-Stories, Het Hoge Noorden) in coproductie met KRO-NCRV.

Swanenburg seizoen 2 op tv

Swanenburg seizoen 2 is van 25 december tot en met 5 januari elke doordeweekse dag te zien rond 21.15, uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start. De volledige serie staat vanaf 25 december op NPO Plus. Wil je deze reeks op NPO Start kijken vanuit het buitenland, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Swanenburg seizoen 1 kun je nog steeds via NPO Start kijken.

Foto: KRO-NCRV / Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 december 2023 /