Boek Zomervacht van Jaap Robben wordt film mét Vlaamse acteurs…

Het boek Zomervacht van Jaap Robben wordt nu ook een film! De opnames voor de Nederlandse speelfilm Zomervacht gaan binnenkort van start. Wat ons daarbij opvalt, is dat er een Vlaamse acteurs zullen schitteren in deze film. Zo speelt de jonge Vlaamse acteur Jarne Heylen – naast Micha Hulshof en Joël in ’t Veld – een hoofdrol in deze film. Maar we zien ook Valentijn Dhaenens en Manou Kersting. Alle reden dus om deze film eens onder de loep te nemen.

Zomervacht

In een broeierige zomervakantie zoekt de eenzame Brian (13 – gespeeld door Jarne Heylen) naar warmte en genegenheid bij zijn vader. Plots krijgt Brian de zorg voor Lucien (Joël in ’t Veld), zijn broer met een zwaar verstandelijke en lichamelijke beperking, in de schoenen geschoven. Brian wordt gedwongen volwassen, maar vindt liefde vanuit een onverwachte hoek.

De boekverfilming van Zomervacht wordt in 2023 in de bioscoop verwacht.

Zomervacht cast

De hoofdrollen in Zomervacht worden gespeeld door Micha Hulshof, Joël in ’t Veld en Jarne Heylen. We zien ook Valentijn Dhaenens en Manou Kersting in de film. Andere namen uit de Zomervacht cast zijn (nog) niet bekendgemaakt (althans, als die er al zijn). Nieuwsgierig naar waar je deze acteurs van kent? We zetten het op een rijtje.

Makers

De nieuwe Nederlandse speelfilm Zomervacht – naar de gelijknamige bestseller van Jaap Robben – is een productie van Family Affair Films (Floor Onrust) en het Belgische Polar Bear (Xavier Rombaut) in coproductie met de NTR. De film wordt geregisseerd door Joren Molter, die met Zomervacht zijn eerste bioscoopfilm realiseert. Het scenario is geschreven door Britt Snel, die momenteel ook werkt aan tv-series Hideous Henk en Pottenkijkers.

Regisseur Joren Molter

Regisseur Joren Molter debuteert met de film Zomervacht. Hij staat te popelen om te beginnen met de opnames met volgens hem een zeer toegewijde cast en crew. “Joël, een jongen met spasme die vol bravoure de rol van Lucien vertolkt, speelt voor het eerst in een film. Ik heb niet eerder met iemand gewerkt die zich zonder enige gêne en met volledige toewijding in de scènes gooit. Met Zomervacht wil ik de kracht laten zien van mensen met een beperking. Ik ben dan ook trots dat een deel van de cast bestaat uit mensen met echte beperkingen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat Jaap Robben ons heeft gegeven en ik had geen beter team om mij heen gewenst om mijn debuutfilm mee te verwezenlijken.”

Als ik lees dat er gewerkt wordt met mensen die een echte beperking hebben, moet ik ook altijd denken aan Tytgat Chocolat. Wat was dat een bijzondere Vlaamse serie!

Schrijver Jaap Robben

Schrijver Jaap Robben vertelt: “Voor mij is het boek ZOMERVACHT een film in mijn hoofd geworden. Een herinnering aan iets dat ik heel intens in mijn fantasie heb meegemaakt. Maar als ik foto’s zie van de acteurs, de repetities, denk ik: ja, ja ja! Alles is zo zorgvuldig en goed gekozen. Jarne en Joël  zijn de perfecte acteurs voor Brian en Lucien. Ik heb er enorme bewondering voor hoe zij twee film-broers zijn geworden in een geweldig ensemble van cast en crew. Het liefste zou ik deze opname-weken continu via een live-stream volgen.”

Foto: Sam du Pon

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 juni 2022 /