Romaissa – De superheld uit Rotterdam: cast met Vlaamse acteurs

Romaissa de superheld uit Rotterdam is vandaag (woensdag 12 april) om 15.39 uur te kijken op NPO Zappelin. Het is één van de nieuwe Nederlandse telefilms. Deze film draait rond Romaissa en haar beste vriend. Ze verzinnen samen een plan om de sloop van hun flat tegen te houden. In de Romaissa de superheld uit Rotterdam cast vallen ons twee namen meteen op, die van de Vlaamse acteurs Saïd Boumazoughe en Manou Kersting. Lees hier alles over de film en de Romaissa cast.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 8 januari 2023; het heeft een update gekregen op woensdag 12 april 2023, omdat de film vandaag weer op tv komt.

Romaissa – De superheld uit Rotterdam

De fantasierijke Romaissa (12) uit Rotterdam heeft een moeizame relatie met haar moeder sinds haar vader is overleden. Als ze ontdekt dat een projectontwikkelaar hun flat gaat slopen, maken Romaissa en haar beste vriend Lionel een plan om de flat op te knappen en motiveren zo alle bewoners ook weer de handen ineen te laten slaan. Wanneer ze ontdekt dat ze onverklaarbare krachten heeft, lijkt haar missie te slagen. Maar kan ze de sloop van de flat ook echt tegenhouden?

Cast Romaissa – De superheld uit Rotterdam

De cast van Romaissa – De superheld uit Rotterdam wordt gevormd door bekende namen en jong talent. Met onder andere Imanuelle Grives, Jahlay van Bosse, Jaike Belfor, Malak Fatih, Mamoun Elyounoussi, Said Boumazoughe, Stefan Rokebrand, Zineb Fallouk en Manou Kersting.

Ontdek acteurs & actrices

Hier ken je de acteurs en actrices uit de cast van Romaissa De superheld uit Rotterdam van.

  • Malak Fatih speelt de hoofdrol van Romaissa. Ze debuteert in deze film.
  • Mamoun Elyounoussi is te zien als Abid, de recent overleden vader van Romaissa. Je kunt hem kennen uit Sesamstraat, waarin hij tien jaar lang meespeelde. Of als Ismail uit Thuisfront. Maar hij was eerder ook te zien in Bolleke en Het Paard van Sinterklaas. Net als verschillende andere acteurs uit de Romaissa De superheld uit Rotterdam cast zag je Mamoun Elyounoussi ook in Mocro Maffia. In Videoland is hij sinds kort te zien in de film The Way to Paradise.
  • Zineb Fallouk kruipt in de huid van moeder Rabia. Zij was recent te zien als Samira in Mocro Maffia. Je spotte haar als Bouchra in Hockeyvaders en als Mona Wauters in Arcadia. Daarnaast is het op dit moment wachten op de tv-serie Alter Ego, waarin we Zineb Fallouk gaan zien als Joy.
  • Jahlay van Bosse debuteert in de film Romaissa – De superheld uit Rotterdam als Lionel. Daarnaast zie je Jahlay van Bosse in de tv-serie Broodje Aap.
  • Imanuelle Grives maakte een moeilijke periode mee, nadat ze met drugs opgepakt werd op Tomorrowland. Over die periode schreef ze het boek Imanuelle – Mijn Vechtershart. En ze vertelde er meer over in Recht Naar De Gevangenis. Inmiddels is de actrice weer helemaal terug. Zo zag je haar in Woensel West en Adem in, Adem uit. Maar je kent haar ook van PapadagKeizersvrouwenVechtershart en Alleen maar nette mensen. Imanuelle Grives zag je tevens in het eerste seizoen van Special Forces VIPS. Het is daarnaast wachten op De Vuurlinie, waarin we haar gaan zien als NFI expert Vermeulen.
  • Jaike Belfor zien we als ‘plantenbuuf’. Deze actrice zag je eerder al in Mocro maffia, Celblok H, in Deep Shit en recent nog als de tante van baby Milton in Rampvlucht.
  • Saïd Boumazoughe is één van de Vlaamse acteurs, die ook aan zijn internationale carrière werkt. Zo is hij te zien in Rebel van Adil el Arbi en Bilall Fallah en het is wachten op Desert Warrior. Op Netflix is hij momenteel te zien in Grond, maar velen kennen hem dan ook weer uit de laatste twee seizoenen van Mocro Maffia. Saïd Boumazoughe debuteerde in Patser. Daarna had hij ook een hoofdrol in het indrukwekkende GR5.
  • Stefan Rokebrand is acteur; je kent hem onder andere uit de musical Chez brood, maar hij speelde bijvoorbeeld ook de mannelijke hoodrol in de film Mijn Vader is een Vliegtuig. Verder zag je hem in Oogappels en Papadag.
  • Manou Kersting ken je bijvoorbeeld van Matroesjka’s en Crimi Clowns. Recenter geleden zag je hem op tv in Undercover als Nick en in Fair Trade als Raoul (seizoen 2 staat nu op Prime Video). Had je ‘m daarnaast al gespot in Flikken Maastricht 2023? Hij werkt aan de verfilming van het boek Zomervacht.

Fadua El Akchaoui

Fadua El Akchaoui heeft het scenario samen met Yücel Kopal geschreven. Ook de regie was in handen van Fadua El Akchaoui. Waar je deze dame van kunt kennen? Nou, ze schreef dus mee aan de film Meskina en aan de tv-serie Zina. In een interview met Filmkrant zegt ze het moeilijk te vinden om haar scenario’s af te geven aan regisseurs; vandaar dat ze nu ook zelf de regie heeft gedaan. Weet je dat ze zelf ook actrice is? Je zag Fadua El Akchaoui in drie afleveringen van Het Gouden Uur als Kenza.De film Romaissa – De superheld uit Rotterdam is een productie van Juliet at Pupkin en wordt door de NTR op NPO Zapp uitgezonden.

Romaissa – De superheld uit Rotterdam kijken

De telefilm Romaissa de superheld uit Rotterdam werd voor het eerst uitgezonden op zondag 8 januari om 10.00 uur ’s ochtends. Nu kun je ‘m op woensdag 12 april 2023 om 15.39 uur nogmaals kijken bij NTR op NPO Zapp. Je kunt deze film ook terug kijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je dit vanuit België (of een ander land) doen, maak dan gebruik van een VPN Verbinding, waarbij je de server op Nederland zet, voordat je naar de website van NPO Start gaat om de film in te starten.

Telefilms NPO Zapp

In de winter van 2022/2023 worden er zes telefilms uitgezonden op zondagochtend bij NPO Zapp. Eerder kon je al kijken naar de telefilms Dojo, Tot Zonsondergang, Eerlijk gestolen, Okedoeibedankt en Matties.

Foto: NTR


* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 april 2023 /