Telenovelle Lisa met Tinne Oltmans, Oscar Willems en Anouck Luyten

Lisa is de nieuwe Telenovelle van VTM met hoofdrollen voor Tinne Oltmans, Oscar Willems en Anouck Luyten. De opnames van deze productie van DeMensen starten eind juni. “Komende winter op VTM”, aldus Pieter Van Huyck (Head of Scripted bij DeMensen) op Instagram.

Nieuwe telenovelle op VTM

VTM gaat voor het eerst in negen jaar weer een nieuwe telenovelle maken. Creatief directeur Davy Parmentier vertelt dat telenovelles afgelopen jaar erg succesvol waren op VTM GO. “De voorbije weken met Sara op VTM merken we dat kijkers het genre volop smaken.” Zo kijken er gemiddeld 584.396 Vlamingen per uitzending naar Sara met Veerle Baetens in de hoofdrol. Sara, Ella, LouisLouise en David zijn in totaal goed voor meer dan 17 miljoen views op VTM GO. Niet gek dus dat ze bij VTM denken ‘laten we maar een nieuwe telenovelle ontwikkelen’. Daarnaast zie je dat Dertigers – wat wat mij betreft het dichtst tegen dit genre aanzit – ook al twee seizoenen hoog scoort in Vlaanderen, net als het eerste seizoen in Nederland.

Verhaal telenovelle Lisa

Lisa (Tinne Oltmans) droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar huis. Daar woont ze met haar moeder en haar ambitieuze halfzus Katja (Anouck Luyten). De zusjes kijken met grote ogen naar de bruisende wereld van creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards, en naar één jongeman in het bijzonder: Jonas (Oscar Willems) marketeer en zoon van de zaakvoerders.

Lisa wil haar leven een adrenalinestoot geven door een job te bemachtigen in het bedrijf. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor. Maar durft ze ook? Want tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid, en moet ze met lede ogen aanzien hoe Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent?

Cast telenovelle Lisa

Tinne Oltmans, Oscar Willems en Anouck Luyten spelen dus de hoofdrol in Lisa. Parmentier laat weten dat hij enorm blij is met deze hoofdcast. “Tinne, Oscar en Anouck zijn drie jonge, frisse mensen die enorm veel goesting hebben in deze ‘revival’ van de telenovelle.”

Tinne Oltmans

Tinne Oltmans (27) is bij het grote publiek bekend geworden door de serie Ghost Rockers, waarin ze Mila Santiago speelde. Daar ontmoette ze ook haar vriend Juan Gerlo (de broer van Lisa Gerlo uit De Buurtpolitie). Tinne was verder te zien in musicals als Doornroosje en Mamma Mia en je kunt haar kennen uit MisFit 2. Ze heeft in Nederland musical gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tinne heeft een Nederlandse vader en een Belgische moeder.

In het persbericht waarmee deze nieuwe reeks bekend werd gemaakt, vertelt Tinne Oltmans dat ze zelf een gigantische fan van Sara was. Ze was toen een jaar of veertien. “Ik heb élke aflevering gezien en was helemaal mee met het verhaal en de love story en ik keek zo uit naar die ontwikkeling daarvan. Ik ben heel benieuwd om dit verhaal te spelen en ik hoop dat de kijkers even hard mee gaan leven met het personage Lisa als ik toen met Sara.”

Oscar Willems

Heel veel Vlaamse acteurs en actrices zijn doorgebroken dankzij hun rol in één van de telenovelles. Kijk bijvoorbeeld maar naar Veerle Baetens. Kijk je naar de cast van Lisa, dan zie je dat de hoofdrolspelers al heel veel mooie rollen hebben gespeeld. Dat geldt zeker voor Oscar Willems. Als Dennis Moerman in Spitsbroers heeft hij al heel wat meisjesharten sneller laten kloppen.

Daarnaast was Oscar Willems te zien in De Infiltrant in de rol van Jasper. En recent nog als inspecteur Sven in het eerste en tweede seizoen van Over Water (nu in Nederland en België te zien op Netflix). Wist je trouwens dat hij ook te zien was in het eerste seizoen van Cordon? De 30-jarige Oscar Willems heeft de opleiding voor acteur gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent.

Anouck Luyten

De rol van de ambitieuze halfzus Katja wordt gespeeld door Anouck Luyten. Voor mij een nieuwe naam, maar ze heeft al de nodige rollen op haar naam staan. Zo was ze vanaf 2013 als Ines te zien in De Kotmadam. Verder had ze gastrollen in Professor T. en Geub. En ze speelt Olga Martens in de nieuwe spannende reeks van VTM: Fair Trade. De cast en crew hebben begin maart 2020 al de eerste visie van Fair Trade gehad, dus deze tv-serie is klaar om op zender te komen. Anouk Luyten speelt hierin samen met bijvoorbeeld Kevin Janssens en Ella June Henrard.

Team achter Lisa

Het scenario is van de hand van Hugo Van Laere (Sara, Familie) en zijn team. Elias Mentzel is hoofdregisseur/showrunner. Hij is ook betrokken bij #LikeMe en Familie. Lisa is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm, in samenwerking met stad Vilvoorde en met de steun van de tax shelter maatregel van de Federale Overheid. De studio-opnames starten vanaf eind juni in Boortmeerbeek, de buitenopnames worden later aangevat in Vilvoorde.

Veel gestelde vragen over telenovelle Lisa:

Waar gaat telenovelle Lisa over?

Lisa gaat over een heel onzeker meisje, die haar dromen niet kan waarmaken, omdat ze zichzelf daarin tegenhoud. Wat een groot contrast is met haar halfzus Katja, die alles durft en er volledig voor gaat. Jonas is haar grote crush, maar zal hij haar wel zien staan?

Welke acteurs en actrices spelen er in telenovelle Lisa?

Tinne Oltmans (Ghostrockers) neemt de rol van Lisa voor haar rekening. Oscar Willems (Spitsbroers) is Jonas. En de rol van Katja wordt gespeeld door Anouck Luyten (Fair Trade).

Wanneer is de nieuwe VTM telenovelle Lisa op tv te zien?

VTM zelf is daar nog even mysterieus over. Zij verklaren in het eerste persbericht (verstuurd op 19 juni 2020) dat de opnames eind juni starten. “Wanneer de reeks wordt uitgezonden, is nog niet bekend.” Head of Scripted bij DeMensen Pieter Van Huyck is er op zijn Instagram-pagina duidelijker over. Hij schrijft op 19/6: “Start opnamen volgende week, komende winter op VTM.”

Welke telenovelles kunnen we tot dan via VTM GO kijken?

Lisa is niet de eerste telenovelle van VTM; eerder maakte de omroep Sara, Ella, LouisLouise en David. Op dit moment wordt Sara met o.a. Veerle Baetens dagelijks op tv uitgezonden, maar deze reeks is ook volledig gratis te kijken via VTM GO. Op dit moment telt deze serie al 10,6 miljoen views. Maar ook Ella, LouisLouise en David kun je via VTM GO gewoon terug kijken. Er is dus nog voldoende te kijken, voordat je in de winter van 2021 kunt genieten van telenovelle Lisa.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

19 juni 2020 /