Telenovelle Lisa met Tinne Oltmans, Oscar Willems en Anouck Luyten

Lisa is de nieuwe Telenovelle van VTM met hoofdrollen voor Tinne Oltmans, Oscar Willems en Anouck Luyten. Wekelijks te zien om 18.20 uur bij VTM. Daarnaast is telenovelle Lisa terug te kijken via VTM Go.

Update 12 januari 2020 – hier lees je alles over de cast van telenovelle Lisa. Wil je geen nieuws missen, kom dan bij de Lisa-Facebook-groep.

Verhaal telenovelle Lisa

Lisa (Tinne Oltmans) droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlakbij haar huis. Daar woont ze met haar moeder en haar ambitieuze halfzus Katja (Anouck Luyten). De zusjes kijken met grote ogen naar de bruisende wereld van creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards, en naar één jongeman in het bijzonder: Jonas (Oscar Willems) marketeer en zoon van de zaakvoerders.

Lisa wil haar leven een adrenalinestoot geven door een job te bemachtigen in het bedrijf. Daar heeft ze zeker de brains en de creativiteit voor. Maar durft ze ook? Want tot nu toe is ze nog nergens geraakt door haar extreme verlegenheid, en moet ze met lede ogen aanzien hoe Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent?

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Nieuwe telenovelle op VTM

VTM gaat voor het eerst in negen jaar weer een nieuwe telenovelle maken, zo maakten ze in de zomer van 2020 bekend. Creatief directeur Davy Parmentier vertelt dat telenovelles afgelopen jaar erg succesvol waren op VTM GO. “De voorbije weken met Sara op VTM merken we dat kijkers het genre volop smaken.” Zo kijken er gemiddeld 584.396 Vlamingen per uitzending naar Sara met Veerle Baetens in de hoofdrol. Sara, Ella, LouisLouise en David zijn in totaal goed voor meer dan 17 miljoen views op VTM GO. Niet gek dus dat ze bij VTM denken ‘laten we maar een nieuwe telenovelle ontwikkelen’. Daarnaast zie je dat Dertigers – wat wat mij betreft het dichtst tegen dit genre aanzit – ook al twee seizoenen hoog scoort in Vlaanderen, net als het eerste seizoen in Nederland.

Telenovelle Lisa kijken vanuit Nederland

Lisa hoofdrolspeelster Tinne Oltmans ken je natuurlijk van de Misfit-films. Ben jij ook een Nederlandse fan van deze actrice en zangeres? Dan hebben wij goed nieuws! Telenovelle Lisa kun je namelijk ook gewoon vanuit Nederland kijken. Wat je daarvoor moet doen? Meld je aan bij VTM Go en kijk ‘m vervolgens in de app. Via de app kun je ‘m zelfs streamen naar je tv en kun je op groot scherm genieten van Tinne Oltmans als Lisa in deze telenovelle.

Cast telenovelle Lisa

Tinne Oltmans, Oscar Willems en Anouck Luyten spelen dus de hoofdrol in Lisa. Parmentier laat weten dat hij enorm blij is met deze hoofdcast. “Tinne, Oscar en Anouck zijn drie jonge, frisse mensen die enorm veel goesting hebben in deze ‘revival’ van de telenovelle.” Daarnaast heeft Hilde De Baerdemaeker 20 augustus bekendgemaakt dat ze Suzanne speelt, de moeder van Lisa en Katja.

Tinne Oltmans

Tinne Oltmans (27) is bij het grote publiek bekend geworden door de serie Ghost Rockers, waarin ze Mila Santiago speelde. Daar ontmoette ze ook haar vriend Juan Gerlo (de broer van Lisa Gerlo uit De Buurtpolitie). Tinne was verder te zien in musicals als Doornroosje en Mamma Mia en je kunt haar kennen uit MisFit 2. Ze heeft in Nederland musical gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tinne heeft een Nederlandse vader en een Belgische moeder.

In het persbericht waarmee deze nieuwe reeks bekend werd gemaakt, vertelt Tinne Oltmans dat ze zelf een gigantische fan van Sara was. Ze was toen een jaar of veertien. “Ik heb élke aflevering gezien en was helemaal mee met het verhaal en de love story en ik keek zo uit naar die ontwikkeling daarvan. Ik ben heel benieuwd om dit verhaal te spelen en ik hoop dat de kijkers even hard mee gaan leven met het personage Lisa als ik toen met Sara.”

Oscar Willems

Heel veel Vlaamse acteurs en actrices zijn doorgebroken dankzij hun rol in één van de telenovelles. Kijk bijvoorbeeld maar naar Veerle Baetens. Kijk je naar de cast van Lisa, dan zie je dat de hoofdrolspelers al heel veel mooie rollen hebben gespeeld. Dat geldt zeker voor Oscar Willems. Als Dennis Moerman in Spitsbroers heeft hij al heel wat meisjesharten sneller laten kloppen.

Daarnaast was Oscar Willems te zien in De Infiltrant in de rol van Jasper. En recent nog als inspecteur Sven in het eerste en tweede seizoen van Over Water (nu in Nederland en België te zien op Netflix). Wist je trouwens dat hij ook te zien was in het eerste seizoen van Cordon? De 30-jarige Oscar Willems heeft de opleiding voor acteur gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent.

Anouck Luyten

De rol van de ambitieuze halfzus Katja wordt gespeeld door Anouck Luyten. Voor mij een nieuwe naam, maar ze heeft al de nodige rollen op haar naam staan. Zo was ze vanaf 2013 als Ines te zien in De Kotmadam. Verder had ze gastrollen in Professor T. en Geub. En ze speelt Olga Martens in de nieuwe spannende reeks van VTM: Fair Trade. De cast en crew hebben begin maart 2020 al de eerste visie van Fair Trade gehad, dus deze tv-serie is klaar om op zender te komen. Anouk Luyten speelt hierin samen met bijvoorbeeld Kevin Janssens en Ella June Henrard.

Hilde De Baerdemaeker terug in telenovelle

Hilde De Baerdemaeker heeft op 20 augustus 2020 op Instagram bekendgemaakt dat ze Suzanne speelt in de telenovelle Lisa. Suzanne is de moeder van Lisa en Katja. Voor de actrice betekent het een terugkeer naar de set van een telenovelle; elf jaar geleden was ze namelijk bijna tweehonderd afleveringen te zien als Louise De Roover in LouisLouise. Je zag haar eerder in Aspe en de trilogie van Vincke & Verstuyft. Ze speelde de hoofdrol in Coppers (waar helaas maar één seizoen van is gemaakt), speelt al sinds 2012 mee als Liesbeth Pauwels in Familie, was te zien in 13 Geboden en in Nederland in de bioscoop met Vechtmeisje.

Pommelien Thijs (uit #LikeMe) speelt zakenvrouw in Lisa

Eind november 2020 is tevens bekendgemaakt dat Pommelien Thijs (Caro uit #LikeMe) te zien zal zijn in Lisa. Vanaf volgende week zie je haar in De familie Claus op Netflix en vanaf begin 2021 dus in de nieuwe telenovelle van VTM. In het Nieuwsblad zegt ze daarover: “Het is een heel ander soort rol dan ik tot nu toe gespeeld heb, een jonge zakenvrouw. Ik zag het mezelf niet meteen doen, maar het was regisseur Elias Mentzel die me overtuigde. Hij regisseerde ook al #LikeMe en zei: ik zie dat in jou.” Pommelien Thijs in de cast van Lisa; wij zijn benieuwd!

Arno Moens

Ook cabaretier Arno Moens – die eerder te zien was in Thuis, Familie en Chaussée d’Amour – zal te zien zijn in telenovelle Lisa. De Standaard schrijft dat het karakter van zijn personage wordt omschreven als ‘heerlijk naïef maar zalig positief’.

Maak hier kennis met de complete cast van telenovelle Lisa.

Team achter Lisa

Het scenario is van de hand van Hugo Van Laere (Sara, Familie) en zijn team. Elias Mentzel is hoofdregisseur/showrunner. Hij is ook betrokken bij #LikeMe en Familie. Lisa is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm, in samenwerking met stad Vilvoorde en met de steun van de tax shelter maatregel van de Federale Overheid. De studio-opnames starten vanaf eind juni in Boortmeerbeek, de buitenopnames worden later aangevat in Vilvoorde.

Aflevering 1 Lisa

Het verlegen meisje Lisa (Tinne Oltmans) droomt van een job in een marketingbureau. Wanneer Jonas (Oscar Willems), de jongste zoon van de eigenaars van het marketingbureau ’t Brouwhuis, uit Amerika terugkeert, wordt Lisa niet enkel smoorverliefd op hem, maar groeit ook haar hoop eindelijk aan het werk te kunnen bij dat bedrijf. Maar dit is buiten haar halfzus Katja (Anouck Luyten) gerekend. Die steelt het portfolio van Lisa en haalt op die manier zelf de job binnen. In ’t Brouwhuis is Gert (Bert Verbeke) – de oudere broer van Jonas – niet opgezet met diens terugkeer in het bedrijf. Katja gaat zo op in haar ambitie dat ze haar date met Lars (Thomas Van Caeneghem) compleet vergeet. 

Aflevering 1 op maandag 25 januari om 20.40 bij VTM. Bespreek deze aflevering in de Lisa-Facebook-groep.

Aflevering 2 Lisa

Lisa heeft het idee geleverd voor de reclamecampagne van een nieuwe parfumlijn, maar Katja verlangt nu ook nog eens van haar halfzus dat zij een volledig concept bedenkt. Natuurlijk hebben Jonas en Mikhel (Issam Dakka) totaal niet door dat Lisa eigenlijk alle werk aan het doen is. Ondertussen beseft Lisa waarom ze Mark uit het bedrijf willen: hij heeft een affaire met één van de werknemers. Jonas overweegt in te trekken bij zijn vriend Mikhel. Zowel Remco (Arno Moens) als Lars hebben twijfels over hun grote liefde.

Aflevering 2 op dinsdag 26 januari om 18.20 bij VTM

Aflevering 3 Lisa

Lisa moet als manusje-van-alles mensen optrommelen om deel te nemen aan de fotoshoot. Omdat ze – in tegenstelling tot Katja – niemand zomaar op straat durft aan te spreken, ontwerpt ze een wervende flyer waarin ze jonge mensen oproept naar de fotoshoot voor een nieuwe parfumlijn te komen. De folder valt echter in handen van Gert, die zo zijn redenen heeft om een stokje voor de shoot te steken. Wanneer de fotoshoot in het honderd dreigt te lopen, beseft Lisa hoe belangrijk het resultaat is voor Jonas en ze doet er alles aan om te helpen. Remco polst bij Pilar (Naomi Janssens) naar haar mening over open relaties. 

Aflevering 3 op woensdag 27 januari om 18.20 bij VTM

Aflevering 4 Lisa

Eens Gert de foto’s te zien krijgt van Jonas’ pitch, beseft hij dat Jonas’ campagne meer succes zal oogsten dan diegene die hij zelf heeft voorbereid. Door op het laatste moment de locatie van de presentatie te wijzigen, hoopt hij dat Jonas niet op tijd aanwezig zal zijn. Lisa confronteert haar halfzus met haar ontrouw. Mark herinnert Renee (Elke Van Mello) eraan dat zij ‘slechts’ zijn minnares is. 

Aflevering 4 op donderdag 28 januari om 18.20 bij VTM

Aflevering 5 Lisa

Jonas verbaast vriend en vijand met zijn pitch voor het parfum ‘Mist’. Ondanks het feit dat het Katja is die in de complimenten deelt, is Lisa toch trots op zichzelf en bovendien blij dat Jonas een visie heeft ontwikkeld die aansluit bij de hare. Lisa weet niet wat haar overkomt als Mikhel haar verleidt tot een fotoshoot. Maar dit is slechts klein bier in vergelijking met wat ze voelt als ze later die avond Jonas in een zeer gênante situatie aantreft. Nu Jelle (Thomas Van Achteren) zo goed samenwerkt met Pilar voelt Remco zich onzeker. Hij lucht zijn hart bij Lars. Mark vermoedt dat Nathalie weet heeft van zijn affaire en maant Renee aan extra voorzichtig te zijn.

Aflevering 5 op vrijdag 29 januari om 18.20 bij VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 juni 2020 /