Film De Zonen van Van As – De Cross met deze cast

De film De Zonen van Van As – De Cross is vanaf vandaag – donderdag 10 augustus – op Streamz te kijken. We zien niet alleen de voltallige cast van De zonen van Van As, zoals we die uit de serie kennen, maar er duiken ook tal van verrassende namen op. Ontdek in dit artikel alles over de film en cast van De Zonen van Van As – De Cross.

Dit bericht verscheen op 7 december 2022 op VlaamsKijken; ik heb het bijgewerkt op donderdag 10 augustus 2023. De Zonen van Van As film is nu namelijk op Streamz te kijken. Hier vind je eveneens de spin-off met Frakke en Jempie in de hoofdrol. Lees: Streamz serie voor Frakke & Jempie uit De Zonen van Van As

De Zonen van Van As – De Cross

Na een beroerte werd de inmiddels hoogbejaarde oprichter Frans Van As (Jaak Van Assche*) verplicht om het rustiger aan te doen en zijn Grond- en afbraakwerken Van As NV definitief over te dragen aan kleindochter Linde (Rilke Eyckermans*) en haar man Dick (Ben Segers*). Ze boeren goed en binnenkort zijn ze zelfs lokale hoofdsponsor van een prestigieuze cyclocrosswedstrijd.

Wanneer een aangestoken brand daags voor het evenement voor aanzienlijke schade én grote vertraging op de planning zorgt, denkt Frans dat een jaloerse concurrent zijn kleindochter wil saboteren. Al zijn stoppen slaan door en de pater familias hijst zich uit zijn fauteuil om als een echte Clint Eastwood de slechterik uit te schakelen. Op de vooravond van de cross blijkt de oorzaak van alle onheil echter in een wel héél verrassende hoek te liggen…

Wanneer de cyclocross op een ware veldslag dreigt uit te draaien, bundelen (bijna) alle Van As’en de krachten in een poging het noodlot tijdig af te wenden en de eer van het bedrijf én de familie te redden.

De Zonen van Van As cast

​Naast pater familias Jaak Van Assche tekent de voltallige hoofdcast present voor de film: Carry Goossens, Ben Segers, Peter Van den Eede, Peter Thyssen, Rilke Eyckermans, Tania Kloek, Jonas Van Geel, Wouter Bruneel en Maaike Cafmeyer. Nieuwsgierig naar waar je de cast van De Zonen van Van As nog meer van kent? We zetten het op een rijtje.

 • Jaak Van Assche speelt hij al een aantal jaar de rol van Alfons Coppens in Familie. Je zag hem ook in Clan en in FC De Kampioenen als Fernand Costermans. Een jonge Jaak Van Assche zien? Kijk dan bijvoorbeeld naar Windkracht 10 of Ad Fundum.
 • Carry Goossens* heeft een rijk gevuld cv. Je kent hem bijvoorbeeld als Oscar Crucke uit FC De Kampioenen. Maar we zagen hem ook als Walter De Paepe in Professor T. Of wat dacht je van Code 37? Recent zag je hem bijvoorbeeld in Zeppos Het Mercatorspoor, het nieuwe seizoen van De Kotmadam en op Streamz in Onderhuids. En natuurlijk niet te vergeten in Frakke & Jempie.
 • Ben Segers is een ontzettend veelzijdige acteur. Dat heeft hij recent wel bewezen met zijn hoofdrol in Dealer. Wat een film! Verder ken je hem bijvoorbeeld uit Assisen, Auwch en #hetisingewikkeld. Wat dacht je verder van films als Safety FirstBad Trip en Café Derby? In Nederland was hij nog op tv in Grensoverschrijdend. Net als Carry Goossens speelt Ben Segers ook een gastrol in het nieuwe seizoen van De Kotmadam. Daarnaast gaan we hem volgend jaar zien in de mini-serie Masters of the Air.
 • Peter Van den Eede* zag je recent nog in Glad IJs als Paul Bertels en als Frank in Grond. Maar ook zijn optreden in het tweede seizoen van Callboys is velen denk ik wel bijgebleven. Of wat dacht je van de film Los Flamencos. Daarnaast heeft hij ook een mooi item in Iedereen Beroemd. Peter Van den Eede zal tevens te zien zijn in de nieuwe Vlaamse serie Exen.
 • Peter Thyssen* heeft recent een aantal indrukwekkende rollen gespeeld, zoals in Fair Trade en Het geheugenspel. Maar je zag ‘m ook in CEMI-film Rewind en Zijn Daar Geen Beelden Van? Verder speelde hij de rol van Jay Peeters in Crimi Clowns. Maar wist je bijvoorbeeld dat je hem ook in Matroesjka’s, Team Spirit en Spring zag? Volgend jaar zien we hem ook veel in het theater. Zo behoort hij tot de cast van de musical Red Star Line en speelt hij deze zomer in de voorstelling Aangespoeld met Sven De Ridder. We gaan hem als Jean zien in de nieuwe Streamz serie Alter Ego.
 • Rilke Eyckermans zag je eerder al in Quiz Me Quick, In Vlaamse Velden, Terug naar Oosterdonk en Brabançonne of als juf Ilse in Girl. In Nederland zag je haar in Grensoverschrijdend (net als haar tv-man Ben Segers) en in de herhaling van Altijd Prijs.
 • Tania Kloek* ken je bijvoorbeeld uit Team Spirit. Recent zag je haar in Fair Trade, maar ik vond haar vooral schitteren als Eve in Gina en Chantal. Wist je dat ze in 1994 ook meer dan tweehonderdvijftig afleveringen in Familie te zien was als Manou Van Steen? En ze speelde bijna tweehonderd afleveringen de rol van Pia Bertels in Spring.
 • Jonas Van Geel* heeft natuurlijk al tal van rollen gespeeld in Vlaamse series en films. Denk bijvoorbeeld aan Niets Te Melden en Patrouille Linkeroever, maar ook aan een film als Bad Trip. De aankomende tijd gaan we hem vooral veel in musicals zien. Jonas Van Geel heeft namelijk hoofdrollen te pakken in verschillende Studio 100-producties: Les Misérables, Vergeet Barbara en Red Star Line. Daarnaast vormt hij een succesvol popduo met Jelle Cleymans: Cleymans en Van Geel bracht de cd We kunnen ons redden uit.
 • Wouter Bruneel* ken je bijvoorbeeld uit Onder Vuur. Maar ik denk ook aan Eigen Kweek en Zie mij Graag. Recent hoorde je hem in Storm Lara, maar je zag hem ook in Een Goed Jaar.
 • Maaike Cafmeyer* heeft al heel wat geweldige rollen op haar naam staan met als internationaal hoogtepunt haar hoofdrol in De Twaalf, waarin Netflix-kijkers haar wereldwijd zagen als Frie Palmers. Daarnaast heb ik – en ik was niet de enige – van haar genoten in Chantal en Mijn Slechtste Beste Vriendin.

Jempie Zonen van Van As dood, maar leeft in film

De aanwezigheid van Peter Van den Eede als Jempie in de film van Van As is natuurlijk bijzonder. Jempie is tenslotte overleden in de serie. Maar het viel ons al op in de trailer van de film: Jempie leeft. Hij herrijst uit de dood. Eindelijk kunnen we dus weer genieten van Frakke en Jempie, want dat is toch een gouden duo.

Cast De Zonen van Van As film

In De zonen van Van As film duiken daarnaast nog tal van verrassende namen op, zoals Camilia Blereau, Luk Wyns, Vincent Van Sande, Carlos Schram, Daan Hugaert en Jakob Beks. Waar je deze acteurs en actrices van kent? Natuurlijk zetten we dat ook op een rijtje.

 • Camilia Blereau* heeft bakken ervaring. Zo zag je haar recent nog in films als H4Z4RDMijn vader is een saucisse en het programma Loslopend wild. In Thuis was ze honderdvijftig afleveringen te zien als Helene Smeekens. Maar één van haar mooiste rollen blijft misschien wel die van Magda in Crème de la Crème.
 • Luk Wyns* ken je natuurlijk van Crimi Clowns (waar hij eveneens het scenario voor schreef), maar je zag hem recent ook nog als Stan in Glad IJs. Hij heeft echt al in heel veel series en films gespeeld, maar als er één het terugkijken waard is, vind ik het wel Connie & Clyde. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook jammer dat Coppers, maar bij één seizoen is gebleven. Luk Wyns heeft de succes serie Knokke Off geschreven en hij maakte de realityserie Battlecat over Cindy Dandois.
 • Vincent Van Sande leerden we kennen als acteur in de film Wij en de serie Gevoel voor Tumor. Maar de afgelopen jaren zien we hem steeds vaker. Bijvoorbeeld in eerder genoemde series als Glad IJs en Mijn Slechtste Beste Vriendin, maar vergeet ook de Netflix-hit Twee zomers niet. In 2023 had hij belangrijke rollen in Deja Vu – Alles is Voorbestemd, Rough Diamonds en Arcadia.
 • Carlos Schram* zag je al naast Carry Goossens in Zeppos – Het Mercatorspoor. Maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Professor T., Red Light en Black-out. En wat dacht je van de film Cool Abdoul of de Netflix-serie Braqueurs.
 • Daan Hugaert* ken je als acteur bijvoorbeeld als inspecteur Romain Van Deun uit Witse. Daarnaast speelt hij al jaren de rol van Eddy Van Notegem in Thuis.
 • Jacob Beks* ken je bijvoorbeeld van Bex & Blanche, maar je zag hem vaker in De Kampioenen. Hij is Bernard Theofiel Waterslaeghers.

Cameo’s in Zonen van Van As film

Zanger Sam Gooris, wielrenners Tom Meeusen, Erwin Vervecken en Niels Albert, veldrijders Bart Wellens, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, en last but not least sportcommentatoren Paul Herygers en commentator Michel Wuyts*, zorgen dan weer voor leuke cameo’s in de film. Michel Wuyts zagen we deze zomer nog op tv in Spartacus Run.

Makers film De Zone van Van As

Het scenario van de film werd geschreven door Johan Heselmans en Dirk Thys en de regie was in handen van Thomas De Cock. Thomas De Cock regisseerde eerder de series David, drie seizoenen van De Zonen van Van As en – wat mij betreft dé reeks die je echt gezien moet hebben: Gina en Chantal.

De Zonen van Van As – De Cross kijken

De Zonen van Van As – De Cross is een productie van RV Productions. De film komt tot stand met steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid. De Zonen van Van As – De Cross was vanaf 7 december 2022 in de Belgische bioscopen te zien. Vanaf donderdag 10 augustus 2023 is-ie ook op Streamz te zien. Daar zijn ook de andere seizoenen van de serie te vinden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 augustus 2023 /