Thrift you up: Francisco Schuster, Jordy Arthur & Jasmien van Loo

Presentator en acteur Francisco Schuster is op VRT MAX te zien in de nieuwe reeks Thrift you up. De jonge modeontwerpers Jordy Arthur en Jasmien van Loo dienen bekende en minder bekende opdrachtgevers aan een aangepaste look te helpen. Zo helpen Merol, Charlotte Adigéry, William Boeva, Aster Nzeyimana, Sharon Grobben, Maksim Stojanac en drag queen Veronica (Sam De Mol). Lees hier alles over Thrift you up met Francisco Schuster, modeontwerpers Jordy Arthur & Jasmien van Loo en niet te vergeten de bekende gasten.

Thrift you up

Duurzaam design is hot. Maar hoe pak je dat aan in de kleerkast? In de gloednieuwe VRT MAX-reeks Thrift you up stelt acteur* en presentator Francisco Schuster modeontwerpers Jordy Arthur en Jasmien Van Loo voor de uitdaging. Help de bekende gasten aan een aangepaste look. Jordy Arthur en Jasmien Van Loo halen in acht afleveringen alles uit de kast en ontwerpen op basis van tweedehandskleren, gebruikte stoffen en gerecycleerde materialen volstrekt unieke stukken die de opdrachtgevers letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven zijn. Ze haasten zich langs tweedehandswinkels en thrift shops naar hun atelier waar ze in een race tegen de tijd een exclusieve outfit in elkaar boksen. Slagen Jasmien en Jordy in hun missie? Blazen ze de opdrachtgevers en Francisco met hun talent, creativiteit en inventiviteit omver?

Francisco Schuster

Francisco Schuster speelt sinds 2019 de rol van Yemi Mwamba in #LikeMe op Ketnet. Helaas is het volgende week al zover, dan is de allerlaatste #LikeMe aflevering te zien.. Hij stond al op verschillende musicalpodia, werkt als stemacteur voor animatiefilms en is een bijzonder getalenteerd zanger en danser. Met Thrift you up koppelt Francisco Schuster zijn eerste échte presentatie-opdracht aan zijn voorliefde voor all things fashion.

Francisco Schuster presentator Thrift you up

Francisco Schuster vertelt: “Fashion is iets waar ik dagelijks super graag mee bezig ben, of ik nu gewoon met vrienden afspreek of op een podium sta: ik vind het fijn om mijn gevoelens in kleding uit te drukken. Door Thrift you up te presenteren is mijn horizon tien keer breder geworden. Ik heb veel bijgeleerd van Jordy en Jasmien, over upcycling, slow fashion, deadstock… Noem maar op. Dus als je van fashion houdt, je er helemaal in wil verdiepen én een steentje wil bijdragen voor het milieu, maar ook de graafste custom-made looks wil zien, dan is deze reeks iets voor jou!”

Thrift you up kijken

Thrift you up is een productie van Sputnik Media voor VRT MAX. De eerste drie afleveringen (met Merol, Sharon Grobben en Charlotte Adigéry) zijn vanaf nu beschikbaar op VRT MAX. Vanaf vrijdag 7 april elke week een nieuwe aflevering. Wil je vanuit Nederland (of een ander land dan België) naar VRT MAX kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op België zet en ga dan naar de VRT MAX site.

Terug naar de inhoud van de afleveringen van Thrift you up en de bekende gasten, die deelnemen aan dit programma dat wordt gepresenteerd door Francisco Schuster.

Jonge Vlaamse modeontwerpers

In Thrift you up bundelen Jasmien Van Loo en Jordy Arthur – twee gepassioneerde ontwerpers met een hart voor slow fashion en upcycling – de krachten. Ze toveren versleten broeken om tot handtassen, maken van een oud t-shirt een coole rok of gebruiken oude stoffen voor een lingerielijn.

Jasmien Van Loo

Jasmien Van Loo kreeg haar eerste naaimachine voor haar twaalfde verjaardag. Ze zette haar passie voor mode en kleding voort tijdens haar middelbare kunststudies om zich als student vervolgens op ontwerp te storten, en zich te specialiseren in lingerie. Sinds 2019 bouwt Jasmien haar eigen modelijn VAN LOO uit, waarmee ze uitpakt met hippe tracksuits en ondergoed waarvoor ze uitsluitend gebruikte en gerecycleerde stoffen gebruikt. Daarnaast ontwierp ze custom looks voor artiesten als Pommelien Thijs, Glints, Nora Gharib en Charlotte Timmers.

Jasmien Van Loo: Thrift you up

Jasmien Van Loo vertelt over het VRT MAX programma: “Thrift you up biedt een zeer realistische kijk op hoe mijn job als custom made fashion designer eruitziet. Met de reeks hoop ik mensen te inspireren om zelf te gaan upcyclen en in vintage kleding potentieel te zien! Ik hoop Vlaanderen te kunnen laten zien hoe upcycling niet alleen duurzaam, maar ook echt iets chics kan zijn.”

Jordy Arthur

Jordy Arthur is een Belgische modeontwerper en content creator. Hij gebruikt mode als een tool om te experimenteren en zijn creativiteit te ontdekken. In zijn werk daagt hij de huidige gendernormen uit en heeft hij voor zichzelf een vrijheid gecreëerd om constant te transformeren en ontwikkelen. Altijd met de nodige hoeveelheid zelfrelativering. In zijn werk stelt hij de old ways van de mode-industrie in vraag door gebruik te maken van upcycling en deadstock materialen. Maar ook door niet per se te focussen op verkoop.

Jordy Arthur: Thrift you up

Jordy Arthur: “Ik denk dat we met Thrift you up een juist zicht geven op wat er allemaal schuilgaat achter het upcyclen en creëren van een kledingstuk. Jasmien en ik weten van onszelf wat we kunnen, maar zijn in verschillende opdrachten toch serieus uit onze comfortzone moeten treden. Ik hoop dat de kijkers even hard genieten en dat ze geïnspireerd raken!”

Thrift You Up Opdrachtgevers

De opdrachtgevers in Thrift you up zijn heel wat bekende namen. Denk aan Merol, Maksim Stojanac, William Boeva, Charlotte Adigéry, Aster Nzeyimana. Maar ook Francisco Schuster zelf, drag queen Veronika en plus size model Sharon Grobben. Je leest er hieronder meer over.

Merol

Na haar thuisland Nederland is zangeres Merol nu ook bezig Vlaanderen te veroveren. Die veroveringstocht leidt haar langs uitverkochte schouwburgen en concertzalen. Merol maakt er niet enkel indruk met haar stem en haar hits, maar ook met een extravagante look die Jasmien en Jordy speciaal voor haar hebben gemaakt.

Sharon Grobben

Sharon Grobben is een Vlaams plussize (lingerie)model dat met haar foto’s op sociale media honderdduizenden volgers bereikt en haar invloed daarmee aanwendt om body positivity te promoten. Voor een fotoshoot heeft ze een nieuw lingeriesetje nodig en laat dat nu nét Jasmien haar specialiteit zijn.

Charlotte Adigéry

Eén van Belgiës grootste muzikale sensaties van het moment heeft een outfit nodig om te schitteren tijdens de uitreiking van de MIA’s. En Charlotte Adigéry* heeft iets erg bijzonders in gedachten…

William Boeva

William Boeva* vond het altijd zo jammer dat hij voor tv-shows en optredens nooit gestyled werd. Hij beschikt nu eenmaal niet over de doorsnee standaardmaten. Maar misschien kunnen Jasmien Van Loo en Jordy Arthur voor hem wel een uniek stuk ontwerpen. Dat wil hij dragen tijdens zijn deelname aan De dag van vandaag. Recent zag je William Boeva in B30VA, Celebrity Car Match en vergeet de Don’t Scream VR game niet.

Francisco Schuster

Na vier coole opdrachten is Francisco Schuster danig onder de indruk van het vakmanschap van Jasmien Van Loo en Jordy Arthur. Daar komt eens bij dat de boog voor onze presentator niet altijd gespannen kan staan. Hij is op zoek naar een passende outfit voor een avondje uit met vrienden. De modeontwerpers gaan de uitdaging met veel plezier aan. 

Aster Nzeyimana

Sportjournalist en stijlicoon Aster Nzeyimana* wordt op de theaterpremière van zijn vriendin Lize Feryn verwacht. Hij zoekt hiervoor een chique outfit die bij hem en zijn uitgesproken – soms wat feminiene – stijl past. Aster Nzeyimana weet wat hij wil, weten de jonge modeontwerpers dat ook? Kunnen ze aan zijn hoge standaard voldoen? Recent zagen we Aster Nzeyimana nog als presentator van The greatest dancer van Vlaanderen. We leerden hem beter kennen in Het Huis.

Maksim Stojanac

Maksims collega en vriend Hugo Sigal gaat na het overlijden van zijn vrouw Nicole door een vreselijke periode. En dus zou Maksim Stojanac* (die je net als Francisco Schuster kent van #LikeMe) hem willen verrassen met een kledingstuk waarin kledingstukken van Nicole verwerkt zijn, zodat ze altijd en letterlijk erg dicht bij hem kan zijn. Maksim Stojanac zag je recent in Tulpen uit Antwerpen finale. Maar ook in programma’s als Tussen oorlog en leven en BV Darts 2022.

Drag queen Veronika (Sam De Mol)

Als drag queen Veronika maakt Sam De Mol grote sier tijdens optredens in het binnen- en buitenland. Zo staat er een performance in het verre Vilnius (Litouwen) op de planning. Daarvoor zoekt Veronika nog een outfit die het extravagante karakter van zijn act mee in de verf zet. Een kolfje naar de hand van Jordy en Jasmien?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 maart 2023 /