K3 Musical De 3 Biggetjes in 2024 met deze cast

De K3 Musical De 3 Biggetjes keert terug op de planken met in de cast Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn, Julia Boschman, Marie Verhulst, Nurlaila Karim, Michiel De Meyer, Gio Kemper, Louis Thyssen, Peter Thyssen en Walter Baele. De show zal zowel in België als Nederland in het theater te zien zijn. Ontdek hier meer over De 3 Biggetjes, cast en in welke theaters je deze musical in 2024 kunt zien.

Dit bericht heeft een update gekregen op woensdag 13 september na de presentatie van De 3 Biggetjes cast. Daarnaast lees je onderaan dit bericht meer over de cd De 3 Biggetjes, die vanaf vrijdag 17 november verkrijgbaar is.

De 3 Biggetjes musical in 2024

Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Julia Boschman van K3 mogen zich opmaken voor hun musicaldebuut! Ze hebben recent bij Studio 100 de nieuwe versie van de hit-musical De 3 Biggetjes voorgesteld.  Na het enorme succes van de vorige producties in 2003 en 2007, keert deze voorstelling in 2024 terug naar Vlaanderen én Nederland.

Ontdek in de Studio 100 Webshop de leukste K3 cadeautjes.

De 3 Biggetjes musical cast

De 3 Biggetjes krijgt in 2024 een volledig, vernieuwde en groots opgezette versie. Naast K3 bestaat De 3 Biggetjes musical cast uit Marie Verhulst en Nurlaila Karim*. Marie Verhulst (die we natuurlijk kennen van Samson & Marie) speelt de rol van konijn Pluisje. De Nederlandse (musical) actrice Nurlaila Karim kruipt in de huid van Mama Big. Op 13 september zijn daarbij ook de andere castleden gepresenteerd. Michiel De Meyer (die op dit moment in telenovelle Lisa te zien is), Gio Kemper en Louis Thyssen spelen de wolven Willy, Waldo en Wuppert. Peter Thyssen is vader wolf Baltimoor. Walter Baele kruipt in de huid van Vos Loewie. Het ensemble bestaat uit Engel Talarima (Das), Bas van Rijswijk (Das), Matthew Michel (Egel), Mathias De Decker (Egel), Chris Schep (Wasbeer) en Oonagh Jacobs (Wasbeer).

Peter Thyssen weer in De 3 Biggetjes

Extra leuk: Peter Thyssen is ook daadwerkelijk de vader van Louis Thyssen. En hij speelde in de oorspronkelijke versie zelf ook Wuppert speelde. De acteur schitterde recent nog in Fair Trade en je zag ‘m in Het Geheugenspel. Gio Kemper en Louis Thyssen ken je natuurlijk van De Nachtwacht, waardoor ze ook veel theaterervaring hebben. .

De 3 Biggetjes cd

En het blijft niet alleen bij de musical: er komt ook een cd uit. Vanaf 17 november is het album De 3 Biggetjes verkrijgbaar. Daarop staan alle iconische liedjes uit de musical, inclusief de nieuwe single die op woensdag 23 augustus al is uitgekomen. Marthe zegt: “Van de muziek van De 3 Biggetjes word je opslag goed gezind. Het wordt echt een vet feestje!”

Wist je dat er ook al verschillende 3 Biggetjes producten zijn?

90.000 kaartjes verkocht

Sinds de aankondiging van K3 De 3 Biggetjes musical zijn er al meer dan 90.000 tickets verkocht voor de show in 2024. Daar zijn Hanne, Marthe en Julia natuurlijk ontzettend blij mee. Hanne: “Ik heb echt zoveel zin in dit nieuwe avontuur! Iedereen weet intussen wel dat een musical al heel lang op onze bucket-list stond.” Marthe: “Toen we De 3 Biggetjes officieel voorstelden aan het publiek voelde je meteen al het enorme enthousiasme.” Julia zei eerder al: “We gaan deze zomer eerst nog even knallen met heel veel optredens maar daarna wordt het aftellen naar de première in februari 2024!”

Verhaal

Het verhaal van de musical is een vervolg op het klassieke sprookje De wolf en de drie biggetjes en begint wanneer de boze wolf al oud is. Op een dag ontsnapten drie biggetjesuit de boerderij en de wolf, Baltimoor, wilde ze meteen opeten. De biggetjes waren hem te slim af: het eerste biggetje bouwde een huisje van stro, het tweede een van hout. Deze blies Baltimoor zo plat. Het huisje van de derde big kreeg hij echter niet omver, omdat het van steen was gemaakt. 
 
Zelfs na jaren en jaren blazen, kreeg hij de biggen nooit te pakken en lacht iedereen hem uit. Baltimoor wil alsnog wraak nemen op de derde big (de andere biggen zijn inmiddels verhuisd naar Italië en Frankrijk) en geeft zijn drie zonen de opdracht om haar drie dochters te vangen. Degene die hierin slaagt, krijgt als beloning de wolvenhoorn.

De 3 Biggetjes musical kijken

Tijdens deze nieuwe versie van De 3 Biggetjes kunnen de fans van het eerste uur natuurlijk rekenen op een grote berg nostalgie. Maar ook de nieuwe generatie musicalliefhebbers kan zich zeker laten verrassen door het mooie verhaal, de iconische kostuums en de kleurrijke decors. De 3 Biggetjes gaat in première op 10 februari 2024 en is daarna te zien in de grootste theaters van Vlaanderen én Nederland.

Theater De 3 Biggetjes musical

De 3 Biggetjes musical in het theater kijken, kan in:

 • Capitole, Gent
 • Trixxo Theater, Hasselt
 • Concertgebouw, Brugge
 • Stadsschouwburg, Antwerpen
 • Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
 • Rai Theater, Amsterdam
 • Martiniplaza, Groningen
 • World Forum Theater, Den Haag
 • Chassé Theater, Breda
 • Stadsschouwburg, Leeuwarden
 • Orpheus Theater, Apeldoorn
 • Parkstad Theaters, Heerlen

CD De 3 Biggetjes

De cd De 3 Biggetjes is sinds 17 november verkrijgbaar – net zoals een unieke dubbel-vinyl. Er staan vijftien nummers op, zoals De 3 Biggetjes en Verliefd, maar ook Amor en Zonder Liefde. Maar denk ook aan de liedjes van de wolven, zoals Het is gedaan met de biggen, We eten konijn en Pas toch op voor de grote boze wolf. Met de release van de cd en vinyl komt de start van de musical steeds dichterbij… In februari 2024 is het zover.

Studio 100 musical

Studio 100 kent een sterke traditie van sprookjesachtige familiemusicals. Denk aan de grote successen van Sneeuwwitje, Pinokkio, Doornroosje, De Kleine Zeemeermin, Robin Hood én Alice in Wonderland. En wat te denken van de musicals voor volwassenen, zoals 40-45, Les Misérables, Vergeet Barbara en Daens.

K3 Musical De 3 Biggetjes in 2024 in theater met in cast K3 Marthe, Hanne, Julia, Marie Verhulst, Nurlaila Karim en Bas van Rijswijk
K3 Musical De 3 Biggetjes in 2024 in theater met in cast K3 Marthe, Hanne, Julia, Marie Verhulst en Nurlaila Karim.

Foto’s Studio 100

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 november 2023 /