Generatie B: absurde comedy over generatieconflict

Generatie B: absurde comedy over generatieconflict. Deze reeks van Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees werd vorig jaar op Canvas uitgezonden. Heb je ‘m gemist? Geen probleem: hij is gewoon op dvd verkrijgbaar.

‘Op een woensdag of een donderdag werd de economische rating van België verlaagd van AA+ tot B. Alles wat volgt, is waar. Soms wat overdreven, maar niet veel.’ Met dit uitgangspunt kiest Generatie B resoluut en onbeschaamd voor absurde comedy, met een nadruk op het generatieconflict tussen de jongeren op wiens schouders alle nadelen van deze nieuwe economische crisis rusten, en de babyboomers die dankzij hun politieke macht heel goed voor zichzelf zorgen en niet van plan zijn hun luxueuze comfort op te geven.

Generatie B volgt zes jongeren die moeten proberen te overleven in de ‘apocalyptische’ grootstad Brussel. Een revolutie is nakend… De hoofdrollen in de reeks worden gespeeld door Jeroen Van der Ven, Ella-June Henrard, Efrat Galai, Eva Binon, Jeroen Perceval, Mungu Cornelis en Zouzou Ben Chikha.

Daarnaast zijn er gastrollen voor Viviane De Muynck, Katelijne Damen, Josse De Pauw, Damiaan De Schrijver, Mourade Zeguendi, Peter Van den Eede, Bert Haelvoet, Joris Van den brande, Maaike Neuville, Chiel van Berkel, Günther Lesage, Anemone Valcke en Sara De Bosschere.

Generatie B is een productie van De Mensen in coproductie met Gardner and Domm voor Canvas. Het scenario werd geschreven door Joost Vandecasteele en Pieter Van Hees, die ook instond voor de regie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 oktober 2018 /